ohrev na Fiat tipo 1.7D

Více
15 roků 9 měsíců zpět #1 od BOGO070
ohrev na Fiat tipo 1.7D vytvořil uživatel BOGO070
Chcel by som sa spytat ci by sa dal namontovat ohrev vody v chladiacej sustave? Ci by mi nezlepsilo prvy start, a kde by ho bolo najlepsie namontovat :idea:

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 9 měsíců zpět #2 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: ohrev na Fiat tipo 1.7D
Já myslím že v naší části kontinentu nejsou zase tak kruté zimy. Pokud máš dobré žhavící svíčky a dobrou baterku, chytne motor na brnk.
S předehřevem chladící soustavy jsem se setkal pouze u Avií. Bylo třeba přes noc zapojit, aby bylo možno ráno spolehlivě odjet. Jak to tam bylo řešeno netuším. Ale obecně platí, že teplou vodu by bylo vhodné prohánět celým motorem, aby předané teplo zahřálo části motoru rovnovážně . Záleží jaký typ předehřevu bys zvolil. Malou topnou spirálkou bys toho nejspíš moc neohřál. Bál bych se, aby ve výsledku auto nestartovalo stejně.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
15 roků 9 měsíců zpět #3 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: ohrev na Fiat tipo 1.7D
U autobusů (staré karosy) měly normálně elektrickou topnou spirálu v olejové vaně a ta ohřívala olej, aby se motor lehce otočil....u traktorů je to někdy taky a buď ohřívá zase olej a nebo vodu v bloku....není důležité, na kolik to ohřívá, stačí, aby ta voda nebo olej měla třeba 15°C a je to startování o něčem jiném, ale tohle ohřívání je z důvodů chybějících žhavících svíček...ale jak píše BlackJack, tak si myslím, že u tipa není potřeba něco nahřívat. pokud je dobrá baterka a žhavící svíčky, tak motor chytne na okulení ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 9 měsíců zpět #4 od L.Jerie
Odpověděl L.Jerie pro téma Re: ohrev na Fiat tipo 1.7D
Ohřívač do Tipa?Pokud by se tam dal,musel by se motor k tomu účelu přizpůsobit - otvor do bloku nebo tak něco. Ohřívat trubku nemá smysl.

Tipo 1,7 s motorem 1,9 Tempra, předělaný do benzín kastle už není, ale zůstal Fiat Panda1,1.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #5 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: ohrev na Fiat tipo 1.7D
Narazil jsem na tuhle diskusi a musím říct že ohřev tam jde (alespon na tempru 1,9TD). Od předchozích majitelů tam mám nezávislé topení (bufíka) model z roku 95, můžu ho načasovat a pěkně mi ohřeje motor (5000W), má i čerpadýlko na cirkulaci vody a může zapnout i ventilátor do kabiny. Praktická to věc... když ho zapnu až při startu, tak pomůže motor ohřát rychleji. Ale ta cena...
www.eshop-rychle.cz/autosip/eshop/2-1-Ne...-2-Teplovodni-topeni

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Více
15 roků 4 měsíců zpět #6 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: ohrev na Fiat tipo 1.7D
ano nic není problem...jináč jak už řečeno,myslím že to je zbytečný přepich,ale topná spirála se dávala místo mrazové pojistky bud v hlavě motoru,nebo v bloku motoru,je to taková plechová podložka vlisovaná do masy bloku či hlavy,většinou z boku,nebo tam kde jsou kanálky na prútok vody v bloku motoru.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 4 měsíců zpět #7 od Pumpa
Odpověděl Pumpa pro téma Re: ohrev na Fiat tipo 1.7D
zbytocny prepich .... staci skontrolovat zhavice prejst vsetky kostry a musi ti kopat na 1 otocku ak si nahodou niesi isty funkciov zhavicov tak odstrubuj tu vodiacu listu od zhavicov niaky drot od + na baterke a skusaj ak ti neurobi iskru tak je vadny. a potom precistit vsetrky kostry vratane tej na starteru a musi ti startovat ako novy robil som nieco podobne lebo fakt niekedy som potreboval aj 4 otacky aby motor chytil a teraz startujem lepsie nez niaka nova octavia 1 otacka a start na 850ot (presny volnobeh) .

Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR

Vygenerováno za 0.332 sekund