CB radiostanice
- jumbo
- Autor tématu
14 roků 7 měsíců zpět #1
od jumbo
CB radiostanice vytvořil uživatel jumbo
Používáte ve svém autě CB radiostanici?
Dřív jsem ji používal, ale pak jsem ji vyměnil za mobil.
Dřív jsem ji používal, ale pak jsem ji vyměnil za mobil.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 7 měsíců zpět #2
od JiFi
Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006
EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998
EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988
Odpověděl JiFi pro téma Re: CB radiostanice
používám a pomáhá mi
14 roků 7 měsíců zpět #3
od skypan
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Odpověděl skypan pro téma Re: CB radiostanice
počátkem devadesátých let sem jí chtěl taky,ale byla drahá a potom sem začal používat mobil a od té doby mi připadá praktičtější.
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Méně
Více
14 roků 7 měsíců zpět #4
od michal_tipar
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: CB radiostanice
v devadesátých letech sem jich hafo montoval, dávali se všude, domů na chatu, do aut osobních, náhladních, prostě všude, v té době bylo povolených 40 kanálů a večer najít volný kanál na pokec bylo umění. Dnes to používají akorát kamioňáci... Mám jednu doma a už ji ani nepouštím, nemám s kým pokecat, všichni kamarádi mají mobil, skype, icq a pod... Poslední s kým sem ji používal dostal služební mobil a od té doby vůbec!!! TO byl důvod úpadku - mobily začaly být dostupný každému a spolehlivost byla (téměř) 100%...
Nicméně byla to zajímavá doba, mě to naučilo hodné o elektronice, dost sem se v nich hrabal, posunulo mě to dokonce k radioamatérským koncesovaným stanicím (ani ty už pohříchu nepoužívám, ikdyž můžu dnes vysílat kilowatem na všech ama pásmech )
Skypane k tomu tvému povzdechu, že byla drahá, zkus se dnes podívat kolik takové staničky stojí, a zjistíš, že stojí prakticky stejně co před nějakými patnácti lety, narozdíl od jiné elektroniky nešly ceny dolů nijak výrazně, dnes je spíš problém vůbec je sehnat, dřív se prodávali v každém městečku, dnes je neseženeš pomalu ani na intrnetu
Nicméně byla to zajímavá doba, mě to naučilo hodné o elektronice, dost sem se v nich hrabal, posunulo mě to dokonce k radioamatérským koncesovaným stanicím (ani ty už pohříchu nepoužívám, ikdyž můžu dnes vysílat kilowatem na všech ama pásmech )
Skypane k tomu tvému povzdechu, že byla drahá, zkus se dnes podívat kolik takové staničky stojí, a zjistíš, že stojí prakticky stejně co před nějakými patnácti lety, narozdíl od jiné elektroniky nešly ceny dolů nijak výrazně, dnes je spíš problém vůbec je sehnat, dřív se prodávali v každém městečku, dnes je neseženeš pomalu ani na intrnetu
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
- User_69
14 roků 7 měsíců zpět #5
od User_69
Odpověděl User_69 pro téma CB
Sám ji nemám, ale byl jsem služebně v PL a tam to má opravdu skoro každý druhý, opravdu skoro na každém autě, kamionu je anténa až do nebe. A normálně reklamy u cest, že montují CB stanice. Tak nevím jestli přávě zažívají nějaký boom, nebo je to pro ně už tradice, kterou ani mobily neodsunuly, ono je to přece jenom zadara že
Používají to hlavně jako varování před policií, ale samozřejmě lze přivolat pomoc, nebo jen tak pokecat, je to určitě dobrá věc.
Používají to hlavně jako varování před policií, ale samozřejmě lze přivolat pomoc, nebo jen tak pokecat, je to určitě dobrá věc.
14 roků 7 měsíců zpět #6
od Dave_Pv
Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire
Odpověděl Dave_Pv pro téma Re: CB radiostanice
Já o ní uvažuji do auta
Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire
14 roků 7 měsíců zpět #7
od swoop01
Odpověděl swoop01 pro téma Re: CB radiostanice
Mam a od doby co byl zrusen CB info kanal tak mi nepomaha, ale na dlouhe cesty aspon nejaka zabava. Jinak pokud mate s kym kecat tak to jde. Pro normalni lidi naprosta zbytecnost, pro nadsence zabava (muzete kecat s duchodcema). Do noveho auta s ni nepocitam - nebudu si auto hyzdit antenou do nebe.
- jumbo
- Autor tématu
14 roků 7 měsíců zpět #8
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: CB radiostanice
Dřív se s tím člověk vyblbnul do sytosti. Užilo se s tím hodně srandy. Seděli jsme s kámošemi v hospodě a dělali jsme dálkové spojení přes ruční stanici. Hlásil jsem se jako ,,Čerešňa, Martin Slovensko portable Martinské Hole". To bylo najednou zájemců o spojení. :total:
14 roků 7 měsíců zpět #9
od JiFi
ano je fakt, že tak 80% všech CB lidiček odpadlo s masivním příchodem mobilního telefonu a dostupnosti, ale take díky tomu je na CB pásmu větší klid někdy možná až moc...
ale na kanálu 10 naslouchá 99% CB lidí a pak už záleží na místích zvyklostech. Na Brněnsku se lidi setkávají na 20.kanále případně ještě 26. kanál
ale na kanálu 10 naslouchá 99% CB lidí a pak už záleží na místích zvyklostech. Na Brněnsku se lidi setkávají na 20.kanále případně ještě 26. kanál
14 roků 7 měsíců zpět #10
od swoop01
Jo no, hadky duchodcu na dvacitce z toho nekdy boli hlava.
14 roků 7 měsíců zpět #11
od jipaf
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
Odpověděl jipaf pro téma Re: CB radiostanice
než mobily, tak si myslím že je odsunul do výsluní net a skype či icq, stejně většina měla doma stacionárky s prutem na střeše..
těch ruček bylo poskromnu, protože neměly takový dosah...
těch ruček bylo poskromnu, protože neměly takový dosah...
14 roků 7 měsíců zpět #12
od JiFi
no naposledy se na 20.kanálu bavili o LED 3D televizi za 45tis jsem jim rekl, že je to totální hovadina, protože z technického hlediska bez 3D brýlí to prostě nejde. Navíc příliš podezřelá nízká cena. no pořád tvrdili že to tak je a kdesi cosi, ale uznali, že mám možná pravdu
14 roků 7 měsíců zpět #13
od swoop01
Jo no, to ja jsem se tam jednou! snazil marne vysvetlit proc se udava, ze napriklad displej ma barevnou hloubku 16mil barev i kdyz se sklada z matice 3 barevnych slozek.
14 roků 7 měsíců zpět #14
od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: CB radiostanice
Jirko, uznali, protože si na netu našli tvoji fotku jak stojíš u mařeny a držíš montážní klíč na rameni, tak se možná lekli...
14 roků 6 měsíců zpět #15
od JiFi
i to je možný.... v poslední době si vážně mám na mařeně s čím trápit
Vygenerováno za 0.478 sekund