Jak jsem přišel o papíry

Více
11 roků 7 měsíců zpět #1 od Jenda
Jak jsem přišel o papíry vytvořil uživatel Jenda
Zdravím všechny co někdy sedli za volant Fiata.
Zjistil jsem jako řidič,že o papíry se dá příjít i jiným způsobem,než s alkoholem za volantem.Jedné krásné soboty sem z Charlesem převážel mého Fiata 127 ,Charles dělal předvoj s mím druhým autem.Nutno podotknout,že fiátek byl bez SPZ,bez povinného ručení a bez STK,papíry v depozitu.Co čert nechtěl v zrcátku jsem uviděl nejdříve policejní embéčko,po chvilce co si mě natočili na kameru jak se před nima ploužím,tak sem uviděl majáky.Charles udělal asi nejrozumější věc co mohl a odbočil na vedlejší a zmizel do vesnice.Já jsem zastavil a začal kolotoč z otázkama. Papíry od vozidla,kam ste jel, máte aspon zelenou kartu? U sebe sem neměl nic jen řidičák a vše ostatní teda jen velký TP zůstal doma ve skříni.Sepsal se protokol,mezitím co zjistili,že auto jsem neukradl že jsem vlastníkem sem se zeptal kolik to bude? Mi bylo odpovězeno : tohle mi neřešíme,to s vámi bude řešit úřad.V tu chvíli jsem věděl,že proběhne správní řízení na městském úřadě a že je všechno v prdeli.Řidičský průkaz mi nechali a po dořešení odjeli.Za týden mi přišel dopis s modrým pruhem,že se za měsíc mám dostavit na úřad k vysvětlení přestupku.

Na úřadě sem seděl skoro dvě hodiny v kanclu, kde se mi do hlavy vlévali paragrafy od úředníka.Po hovoru proč jsem tak konal a s argumentem,že sem nepřejel ani slepici,dále sypajíc si popel na hlavu mi bylo sděleno,že pokuta bude nejniší to jest 6000 a na půl roku odebrání řidičského oprávnění. Co na to říct,jsem vůl. Píšu to sem proto,aby ste si vzali ponaučení z mé blbosti.

Pro ty chytré,co ted si říkají,proč sme to netáhli aspon na laně... rosudek by byl stejný pro oba účastníky,tedy i Charles by přišel o řidičák. To mi řekl úředník.


Jinak všem přeji hezké svátky a Km bez nehod a pokut. Jenda

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

  • jumbo
11 roků 7 měsíců zpět #2 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Jak jsem přišel o papíry
To jsou zmrdi. Je mi tě líto.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
11 roků 7 měsíců zpět #3 od Charles
Jo, nebyl to zbabělý útěk z mé strany...

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
11 roků 7 měsíců zpět #4 od martyozz
šmejdi všech šmejdů....já měl to samý převážel jsem takhle tipo až od brna do prahy a naštěstí se to obešlo bez kontroly příslušníků PČR-pitchusové české republiky...a když to čtu,tak musím uznat,že jsem měl z perdele kliku...soucítím s tebou,jsou to hovada!

fiat tipo 1.6 sx dgt DOHC 1992 (149 C2 046)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
11 roků 7 měsíců zpět #5 od Brda
Odpověděl Brda pro téma Re: Jak jsem přišel o papíry
Musím uznat že je to síla,nechápu...

fiat tipo 1.9 td

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
11 roků 6 měsíců zpět #6 od Předseda
Na jednu stranu je to ovšem pochopitelné, auto bez značek, ručení a STK nemá na silnici co dělat, ať chcete nebo ne. Že se nic nestalo je jedna věc, ale pokud by se stalo, průser by byl stokrát větší. Já osobně bych ho teda bez váhání hodil na plaťák. Na druhou stranu ovšem přiznávám, že kdysi jsem dělal podobný kraviny (1202 STW, která nezatáčela, řadila jen dva kvalty, blbě brzdila, byla shnilá a měla značky z jinýho auta a jel jsem s ní po ose 150 kiláků), ale to už je skoro 20 let. A o papíry jsem kdysi přišel na půl roku taky, byl jsem mladej a úplně pitomej a vzal jsem na sebe nehodu za kamaráda, kterýho řidičák živil. Půl roku se to přežít dá, pokud na tom člověk není existenčně závislej.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
11 roků 6 měsíců zpět #7 od BlackJack
Určitě je to nemilá situace. Z klukoviny se vyklubal zákaz řídit motorové vozidlo. V tomto případě správní orgány konaly přísněji, než-li jen "bububu už to pane nedělejte".

Taky jsem ale něco podobného zažil a dodnes na to vzpomínám - je to vlastně moje jediná pokuta (celkově jsem byl zastaven PČR asi 20x).
Nenapadlo nás nic jiného, než starého Favorita den před šrotováním trochu potrápit. Tak sem nabral přítelkyni a kamaráda abychom potrápili motor a brzdy. Z jedné otočky přes ruční brzdu v obci netrvalo ani 15minut a už mi stáli četníci před domem a čekali si na mě. Neuvěřitelné .. někdo je na mě zavolal na udaní, přitom nešlo o překročení rychlosti ani žádné ohrožení silničního provozu.
Nicméně Favorit byl dědkův a ten jim řekl, že neví kde má auto. Tákže to vypadalo, jakoby auto někdo ukradl. Přijel jsem před barák a už to začalo ..
- v autě byla nefunkční baterka (nešlo startovat). Po odstavení vozidla sem musel trochu popojet a abych nastartoval, tak jsem musel levou nohou našlapat na silnic, abych nastartoval přes rychlost :D
- vnitřní kliky a táhla k otvíraní dveří byli urvané. Museli jsme "vystoupit z vozidla" a každý stáhnout okýnko a otevřít si zvenku :D
- na otázku, jestli auto má povinou výbavu jsem řekl hlasitě ano, otevřel kufr a nebylo v něm nic, ani koberec. Dědek si všechno z auta vystěhoval, aby na něco nezapomněl.
- bylo nasněženo a na autě nebyly zimní gumy. Z auta se den předtím sundávaly dobré gumy a na dojezd tam gumař nazáhel co našel. Různé velikosti a značky pneumatik :D

... no prostě trapas, ostuda, potupa. Bylo to hrozný a ještě před barákem. Jak tam policajti stáli a čekali než přijedu, tak se začaly okolní domy zajímat, co se u nás děje.

Vyvázl jsem s blokovou ve výši 2.000Kč, kterou jsem uhradil na místě. Pojištění, STK a SPZky auto mělo - kdyby ne, skončil bych stejně jako Jenda.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.374 sekund
Powered by Kunena fórum