Povinné zimní pneu... 2

• jumbo
13 roků 11 měsíců zpět #16 od jumbo

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
13 roků 11 měsíců zpět #17 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Povinné zimní pneu... 2
oživení oprášení...
taky jsem pro povinné zimní gumy, kdo má na auto, na palivo a nechce jezdit MHDéčkem tak těch pár káčé na gumy už vždycky sežene..
co ušetříš na gumách, můžeš dát do nových dílů na auto při nedobždění.. a nějaký chodec na přechodu? to přece není betonový sloup :?

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
13 roků 11 měsíců zpět #18 od BlackJack
Jsem rozhodně pro zimní pneu. Ten rozdíl tam skutečně je. Na Tipo jsem obul Michelin Alpin A3 a na Galanta Nokian W+. V obou případech samozřejmě hodně citelný rozdíl mezi ojetýma zimníma nebo v horším případě letníma gumama. Ale říkám si, že když už jezdím a mám zimní gumy, ten co jede proti mě v zatáčce by mohl jet na letních a někdy mám i bobky, raději sundám nohu z plynu a sleduju, jak rychle vletěl do zatáčky, aby mě nesramoval.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
13 roků 11 měsíců zpět #19 od sendador
Odpověděl sendador pro téma Re: Povinné zimní pneu... 2
Tady neni co resit, jsem urcite pro. Jen mi neni jasny, jak ten zakon definovat, jestli na urcite casove obdobi nebo teplotni...

Už je pryč: Tempra 1.6i.e., 1993
Stilo MW 1.9 JTD 115, 2005

Více
13 roků 11 měsíců zpět #20 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Povinné zimní pneu... 2
definovat se to může mnoha způsoby, ale nechal bych to tak, že pokud je na teploměru +5°C a míň, nebo sníh, musel by je mít řidič na autě a nezajímala by mě žádná výmluva typu že když vyjel bylo tepleji či nebyl vůbec sníh, a pokuty jako v německu, nemáš gumy pokuta či v případě nehody vše do bot i kdyby měl přednost na hlavní..
na náklaďáky bych dal taky povinně zimní gumy..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
13 roků 11 měsíců zpět #21 od sendador
Odpověděl sendador pro téma Re: Povinné zimní pneu... 2

definovat se to může mnoha způsoby, ale nechal bych to tak, že pokud je na teploměru +5°C a míň, nebo sníh, musel by je mít řidič na autě a nezajímala by mě žádná výmluva typu že když vyjel bylo tepleji či nebyl vůbec sníh, a pokuty jako v německu, nemáš gumy pokuta či v případě nehody vše do bot i kdyby měl přednost na hlavní..
na náklaďáky bych dal taky povinně zimní gumy..

To je tezky. +5 muze byt klidne v noci na zacatku zari. Kdybych chtel vyjet, tak bych musel prezout, i kdyz pak bude dalsi mesic treba +20. Takhle by to asi neslo, spis si myslim, ze by se to definovalo casovym obdobim, treba od 1.11. do 31.3. i kdyz to taky neni idealni.
Nejlepsi by bylo, kdyby lidi nebyli blbci a pouzivali vsichni zimaky dobrovolne.

Už je pryč: Tempra 1.6i.e., 1993
Stilo MW 1.9 JTD 115, 2005

Vygenerováno za 0.320 sekund