Ložisko uchycení poloosy

Více
15 roků 5 měsíců zpět #1 od Funman
Ložisko uchycení poloosy vytvořil uživatel Funman
Ahojte, mám jeden menší problém. Včera jsem zjistil, že mám totálně vymleté ložisko (nebo co to je) uchycení části poloosy směrem k pravému přednímu kolu. Je umístěno v pouzdře za olejovou vanou. Vůle mezi ložiskem a pouzdrem je skoro 1mm.
Dá se vyměnit jen to pouzdro s ložiskem a nebo musím měnit celou část poloosy?
Nabídněte, pokud by někdo měl dobré. Předem díky za rady a nabídky...

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 5 měsíců zpět #2 od Funman
Odpověděl Funman pro téma Re: Ložisko uchycení poloosy

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...

Více
15 roků 5 měsíců zpět #3 od nuni
Odpověděl nuni pro téma Re: Ložisko uchycení poloosy
Jako samostatny náhradní díl se nedodává,pouze s celou poloosou.Já ho kdysi sehnal přes firmu,která prodává ložiska a objednávali jej až někde v jižní africe.Přišlo mne tehdy na cca 600.-kč.Tehdy byl problém zjistit typ ložiska,protože originál neměl na sobě žádné značení,ale borci naběhli,poměřili,projeli internet a našli adekvátní náhradu.Byli opravdu velice ochotní a nechtěli na to ložisko ani zálohu.Starší dobré ložisko asi neseženeš.

tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!

Více
15 roků 5 měsíců zpět #4 od Michael!!!
to mi neříkej že to fakt nejde...tedy nejsem si jistel ale myslím že jsme to kdysi na praxi dělaly byl tedy peugeot ale šlo to viměnit to ložisko!!!

Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!

Více
15 roků 5 měsíců zpět #5 od nuni
Odpověděl nuni pro téma Re: Ložisko uchycení poloosy
Vyměnit jde,ale neseženeš ho jako náhradní díl.

tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!

Více
15 roků 5 měsíců zpět #6 od Michael!!!
jo takhle ale tak ložisko vždy musíš sehnat třeba tam u tebe nic nebylo napsany ale třeba najiným bude něco a přeci zněříš vnitří a venkovní průměr tloušku a musí to jít koupit ne???

Více
15 roků 5 měsíců zpět #7 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Ložisko uchycení poloosy
s ložiskama na fiaty je obecně problém...nedivim se tomu, že to je atyp ložisko, však ve vodní pumpě je taky atyp co se nedá sehnat a nebo za těžký prachy :? přitom by se dala tak krásně opravit....

no já nevím, zda má potřebu to řešit, pokud to netluče. Jinak funman mi psal, že se mu to ložisko protáčí celé v tom uložení a samotné ložisko se netočí, asi se kouslo a tak si to udělalo jinou "cestu"

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 5 měsíců zpět #8 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Ložisko uchycení poloosy
Charles,
já mu radil ať tam dá štauferku a pořádně mazat.. protže kdo maže - ten jede..

www.ap-safranek.cz/olejova-a-mazaci-tech...avice/detail-117.htm
a k tomu
zbozi.arkov.cz/i/17778-lis-mazaci-1000ml...ci-ventil-sacek.html

holt komu není rady... :D

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 5 měsíců zpět #9 od Michael!!!
no ale prostě ano je i když je to tedy problém to ložisko je specifické a není na něm nic,tak bych to rozebral a bud bych to ložisko vzal sebou do prodejny a oni by jsi zjistily údalej,podrobnosti a nebo bych to změřil co a jak přeci ložisko musí jít viměnit!!!

Více
15 roků 5 měsíců zpět #10 od Funman
Odpověděl Funman pro téma Re: Ložisko uchycení poloosy
Chlapi díky. Jen by mě teď zajímalo, jak to rozebrat a hlavně asi budu potřebovat sehnat "nové", ale hlavně dobré uložení toho ložiska. To moje je totálně vydřené...

Robert

Vygenerováno za 0.398 sekund