tempra 1.6 i.e. náraz předním levým kolem do grance...

Více
15 roků 5 měsíců zpět #1 od KARLOS311
Možná se zasmějete názvu tohodle téma=D,ale nevymyslel jsem nic lepšího,a přesnýho co se mě stalo.Takže k věci,předním levým kolem jsem vletěl asi do 15cm grance,v rychlosti kolem 45-50km/h,najiždel jsem do nepřehledné zatáčky,kde zároven nejakej borec ze seatem mi letěl do protisměru tak jsem to tak nejak uhl,za nim další kchára,která taky uhla ale bohužel ja musel vic a přímo do grance,byla to rana,kolo se ohlo,abych to upřesnil jak na nákladní tatře=),celé se to pohlo ale dalo se stim dojet dom,sice psicho cesta ale dojel jsem.No takže vyměnil jsem celej ten kus jak je v tom napasované ložisko,a vlastně je to celý co drží všechno po hromadě,rameno,tlumič čep řizení,ted si nevzpomenu jak se to jmenuje,tak tam byl ohlej ten držák tlumiče asi o 2cm,pak jsem sundal rameno a v jedné prodejně nových dilu,a starších dílu,mi řekli že ramenu nic neni,tak jsem ho tam dal zpět,všechno je dobrý kolo je rovný,už to neni jak tatra=D,ale furt to levý kolo je vybočené do leva na oko to nejde moc poznat ale je,jeden známý automechanik,mi poradil at změřím délky předky gum od levýho předního k pravýmu přednímu a zadky to samy,tak jsem to měřil od středu gum kde mam drážku,předek kol měl 135cm a zezadu to mělo 135.5cm,pak mi poradil at udělam zbýhavost,na každé straně uberu 2mm,že by to mělo bejt pak v pořádku,no ale udělal jsem to a stále to táhne do lewa,tak už vážně nevím,co stím,tohle se mi fakt nikdy nestalo,a skušenosti zrovna z přední nápravou nemám.A je možný že by byl ještě ohlej tlumič,že by to dělalo ono?,já ho nevytahoval,ale pokud by to mohlo bejt tím tak bych moh skusit vytáhnot,pop vyzkoušet,starej co jsem měnil a co to bude dělat no...Prosim porad te.předem děkuji...zatím čestík.. :wink:

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 5 měsíců zpět #2 od skypan
no tak,především musíš mít stoprocentní jistotu ,než se pustíš do zbíhavosti nápravy,že máš tu nápravu v pořádku,tj.v pořádku kulové čepy,sellenbloky na ramenou,rovné McPhersony a bez vůle kuláky na řízení,bez těchto věcí prostě zbíhavost neuděláš ani kdyby ses posr.....,ale páč po dalším změření to budeš mít zase jináč(v důsletku těch vypisovanejch vůlí).
pak musíš mít správně nahuštené pneu(stejné tlaky na nápravě).
(táhnutí na nějakou stranu ti může dělat rozdílný tlak v pneu.)
po té bych teprve změřil zbíhavost...
zbíhavost se dneska dělá na 0"+/-0,5"

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 5 měsíců zpět #3 od KARLOS311
tak všechny čepy jsou dobrý,jsou nový jen na rameno zustalo starý,ale jak řikam v servisu to porovnávali a bylo to stejný,i když to muže bejt ohnutý třeba o 2milimetrý a už je v tom bordel,si teda aspon myslim,jinak už možná vím v čem bude ta chyba,měřil jsem to znova po zbýhavosti,a udělal jsem to zase naopak předek má 135.5cm a zezadu to ma 135cm,takž jsem to obrátil na rozbýhavost,pak mam jedno kolo podhuštěný,to by mohlo bejt taky wono,takže skusim a když tak se ozvu,jinak dik za radu :wink:

Více
15 roků 5 měsíců zpět #4 od nuni
To si děláš prdel,že si takovýmhle způsobem děláš geometrii.Zajeď si do Loukova k Plachému(nemáš to zase tak daleko) a ten ti udělá geometrii jak má být i s tím,že ti buď poradí,nebo ti to zrovna opraví.Adresu i telefon na něj najdeš ve zlatých stránkách.

tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!

Více
15 roků 5 měsíců zpět #5 od skypan

Možná se zasmějete názvu tohodle téma=D,ale nevymyslel jsem nic lepšího,a přesnýho co se mě stalo.Takže k věci,předním levým kolem jsem vletěl asi do 15cm grance,v rychlosti kolem 45-50km/h,najiždel jsem do nepřehledné zatáčky,kde zároven nejakej borec ze seatem mi letěl do protisměru tak jsem to tak nejak uhl,za nim další kchára,která taky uhla ale bohužel ja musel vic a přímo do grance,byla to rana,kolo se ohlo,abych to upřesnil jak na nákladní tatře=),celé se to pohlo ale dalo se stim dojet dom,sice psicho cesta ale dojel jsem.No takže vyměnil jsem celej ten kus jak je v tom napasované ložisko,a vlastně je to celý co drží všechno po hromadě,rameno,tlumič čep řizení,ted si nevzpomenu jak se to jmenuje,tak tam byl ohlej ten držák tlumiče asi o 2cm,pak jsem sundal rameno a v jedné prodejně nových dilu,a starších dílu,mi řekli že ramenu nic neni,tak jsem ho tam dal zpět,všechno je dobrý kolo je rovný,už to neni jak tatra=D,ale furt to levý kolo je vybočené do leva na oko to nejde moc poznat ale je,jeden známý automechanik,mi poradil at změřím délky předky gum od levýho předního k pravýmu přednímu a zadky to samy,tak jsem to měřil od středu gum kde mam drážku,předek kol měl 135cm a zezadu to mělo 135.5cm,pak mi poradil at udělam zbýhavost,na každé straně uberu 2mm,že by to mělo bejt pak v pořádku,no ale udělal jsem to a stále to táhne do lewa,tak už vážně nevím,co stím,tohle se mi fakt nikdy nestalo,a skušenosti zrovna z přední nápravou nemám.A je možný že by byl ještě ohlej tlumič,že by to dělalo ono?,já ho nevytahoval,ale pokud by to mohlo bejt tím tak bych moh skusit vytáhnot,pop vyzkoušet,starej co jsem měnil a co to bude dělat no...Prosim porad te.předem děkuji...zatím čestík.. :wink:

ted sem si pořádně přečet,jak to měříš 8O 8O 8O ,to si z nás děláš srandu né??? :roll: s tímhle chceš jezdit :?:
chtěl bych poznat toho rádce automechanika,to se snad vyučil kuchařem,nebo zedníkem né?? :twisted:
je ti líto dávat tři kyla za optycké změření zbýhavosti :idea:
i tyčí se to nechá změřit,ale není to tak přesný,ale stačí to... :)

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
15 roků 5 měsíců zpět #6 od KARLOS311
ted sem si pořádně přečet,jak to měříš 8O 8O 8O ,to si z nás děláš srandu né??? :roll: s tímhle chceš jezdit :?:
chtěl bych poznat toho rádce automechanika,to se snad vyučil kuchařem,nebo zedníkem né?? :twisted:
je ti líto dávat tři kyla za optycké změření zbýhavosti :idea:
i tyčí se to nechá změřit,ale není to tak přesný,ale stačí to... :)[/quote]

no je to autoklempíř :lol: :lol: ,ale tak neco spraví neco ne,neco jako ja=D,jinak na geometrií to pujde,ale nejak sem se do toho chtěl pustit já,ale už jsem to pošteloval i doma,zbíhavost je 0.1mm,a furt to zatáčí do leva sice to nejde ani poznat ale zatáčí,tak je to stařéček tož co nadělam,odklon je dobrej,možná bude šlehlej tlumič ale měl jsem ho venku vypadal rovně=D,ale možná bude trocha švihlej,jinak jsou asi půl roku nový tož když funguje jak ma,tak to snad nebude mit na nic vliv=))

Více
15 roků 5 měsíců zpět #7 od skypan
no cuš dobrááá,alespon uvidíš jak rychle se na silnici,umí ubejvat vzorek na pneu,bud kraje a nebo celý,v lepším případě,v horším případě při vyžší rychlosti ti to na jednu stranu do zatáčky nebude sedět(tak jak má)a prostě proletíš zatáčku rovně :roll: no a pak už budeš moct jít jenom po houbách,třeba tam nějaké najdeš :lol:

Více
15 roků 5 měsíců zpět #8 od KARLOS311

no cuš dobrááá,alespon uvidíš jak rychle se na silnici,umí ubejvat vzorek na pneu,bud kraje a nebo celý,v lepším případě,v horším případě při vyžší rychlosti ti to na jednu stranu do zatáčky nebude sedět(tak jak má)a prostě proletíš zatáčku rovně :roll: no a pak už budeš moct jít jenom po houbách,třeba tam nějaké najdeš :lol:

no gumy to možná bude sjiždět,proto to pošlu na geometrií,jinak že bych tak lítal zatáčky,z takovým autem?=Dto né,na jo je golf II 1.8 16V=D,jinak tímhle jezdim opatrně,a pokažde delší trasy,pač golf ten si spápne třeba o 300kč víc,jak tempra...a zajezdím si stejně,akorat v golfu si přidáš a táhne to,ale hned musíš brzdit=D,pač ty dnešní silnice,toe tak na zabiti :wink:

Více
15 roků 5 měsíců zpět #9 od jipaf
hlavně ti doporučuji, zajeď si někam třeba na parkoviště, dej volant tak, aby jelo auto rovně, a pak toč volantem na jednu stranu, to samé opakuj a toč volantem na druhou stranu, pokud ti někdo bude tu geometrii dělat, měl by jsi mít rejd na obě strany stejný a volant mít za přímé jízdy rovně..
jsou všelijací kutilové..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 5 měsíců zpět #10 od Dresik
At si to dela jak chce :lol:
Hlavne z toho nedelejte kovbojku a hrozna drama.
Ja byl na geomtrii jen jednou a to co s tim udelali a hlavne kolik si za to vzali me vzalo chut .

Ja si geometrii delam sam, podle jednoho dobryho zlepskovaku a v zivote sem nemel sjety gumy :)

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
15 roků 5 měsíců zpět #11 od rs
To Dresik:
Se pochlub. My odchovani na 120 a naslednovnicich nezname finty Vas starych praktiku. Teda pokud nemyslis ten grift ktery myslim ja,ale v tom pripade te musim upozornit za na novych napravach je ponekud neucinny.

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
15 roků 5 měsíců zpět #12 od KARLOS311

To Dresik:
Se pochlub. My odchovani na 120 a naslednovnicich nezname finty Vas starych praktiku. Teda pokud nemyslis ten grift ktery myslim ja,ale v tom pripade te musim upozornit za na novych napravach je ponekud neucinny.

Všechno de když to umíš,a když se chce :P :lol: :lol:

Více
15 roků 5 měsíců zpět #13 od rs
Vsak jo ja to neumim tak se nehadam.
Ja nevim ani kde je olejovy filtr a motor hledam v kufru. Teda pokud se mi ho podari odemknout.

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
15 roků 5 měsíců zpět #14 od KARLOS311

Vsak jo ja to neumim tak se nehadam.
Ja nevim ani kde je olejovy filtr a motor hledam v kufru. Teda pokud se mi ho podari odemknout.

ale to nebylo nic proti tobě :wink: ,jen blondýnky maj we škodovce 2 motory=D=D,jinak na co olejovej filtr měnit,ser na to=D,jak mi řikal jeden tuňař tady,když chtěl vyměnit olej,a řikám máš nové filt?né na co=D,šak on se pročístí tím novým olejem,a ten stare olej se rozředí v novým=D=D,ten motor to ani nepozna=D=D

Více
15 roků 5 měsíců zpět #15 od Dresik
To ti velmi rad poradim, ja ja delam geomtrii :D Az se uvidime :lol:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Vygenerováno za 0.485 sekund