JAK VYMENIT OLEJ V SERVU?

Více
15 roků 5 měsíců zpět #1 od tommy
JAK VYMENIT OLEJ V SERVU? vytvořil uživatel tommy
POTŘEBUJU VYMĚNIT OLEJ V SERVU NA 1,6I A NEVIM JAK.
JESTLI JEN VYSÁT TU NADOBKU A DOLÍT NEBO VYMĚNIT VŠECHEN,ALE TO NEVIM JAK... PORADITE?

1.6ie 93"

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 5 měsíců zpět #2 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: JAK VYMENIT OLEJ V SERVU?
používá se na to takovej balónek ze kterého vede hadička, kterou zasuneš hadicí až do čerpadla a olej vysaješ. Až tam nic neni, tak zatočíš s volantem a ještě něco vyteče (obě krajní polohy několikrát). Můžeš i s nastartovaným motorem, ale pozor pokud ho tam bude hodně, bude stříkat ven....

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
15 roků 5 měsíců zpět #3 od Dvoři
Odpověděl Dvoři pro téma Re: JAK VYMENIT OLEJ V SERVU?
já když ho měnil tak jsme MUSEL mít nastartováno aby vše vystříkalo dej si na tu trubku pet flašku at si to nezaděláš všechno ale jinak nikde dole jsou myslím vypoušťáky

bývalé--Tipo 1.8 GT r.v.93 77kw
nyní--Alfa Romeo 2.0JTS r.v. 2002 125kw

Více
15 roků 5 měsíců zpět #4 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: JAK VYMENIT OLEJ V SERVU?
a vysát jen tu nadržku je asi málo co? Nevim kterou hadici odpojit

1.6ie 93"

Více
15 roků 5 měsíců zpět #5 od ska8er
Odpověděl ska8er pro téma Re: JAK VYMENIT OLEJ V SERVU?
nedoporucujem vymenit naraz celu kvapalinu!!!!
moze odist posilovac!
vysaj celu nadobku,dolej novu, nieco pojazdi,uvydis ako bude kvikat posilovac!!!ak bude velmi hlucny tak sa na to vykasli ak nebude hlucny tak ciklus opakuj.

uz nikdy tam nebudes mat cistu kvapalinu.
aj ked budes velmi chciet vycistit cely system od starej a naliat novu
tak posilovac to vzda ako sa to stalo mne!!!

vypustacie ventili tam niesu!! jedine rozobrat

nemas zac

FIAT TIPO 2.0 16V SEDICIVALVOLE 107KW
FIAT TIPO 1.4 51KW

Více
15 roků 5 měsíců zpět #6 od michal_tipar
klidně vyměň celou náplň, nic se nestane jen se zklidní chod čerpadla, protože bude brát kvalitní olej, pokud tam už je něco v háji tak tomu stejně nezabráníš.
Nádržka má nějakou odhadem decku, v systému je tuším 3/4 litru, takže výměna nádržky asi nic nevyřeší
Já sem oddělal hadici co vrací olej z5 do nádržky na tu jsem dal flašku, tu volnou díru ucpi špuntem, připrav do ruky lahev oleje, nech si raději decku někde ve sklenici pro závěrečné dolití...
Někdo ti musím nastartovat motor a ty do toho budeš valit olej a na druhé straně z toho poteče starý, musíš včas zastavit, když bude olej docházet. Píšu to takhle blbě proto, že je to dost fičák jakým se olej ztrácí v servu, takže je to náročný na rychlost reakce, nenatáhnout do systému vzduch a podobně, proto ta decka v rezervě, aby ti nechybělo na dolití nádržce, to by bylo blbý, je to tak rychlý, že nestihne spolupracovník ani otáčet volantem, takže tam si něco starého oleje zůstane, ale vymění se velká část

Více
15 roků 4 měsíců zpět #7 od tommy
Trochu jsem se bál tak jsem vysál nádobku dolil,nastartoval,až se to promíchalo tak zase vysál a dolil a takhle asi 5x,už to neni černý jak bota,ale je to do červena trochu tak uvidíme. Všiml jsem si,že v krajní poloze volantu servo trochu píská nebo tak něco,to má či nemá?
Nevím jak zlechka má servo chodit,ale já ho trochu tlačim,nejde až uplně zlechka.Jezdil jsem z Brávou a tam člověk ani neví,že toči volantem,nedá se to servo někde štelovat? :respect:

1.6ie 93"

Více
15 roků 4 měsíců zpět #8 od Předseda
V krajní poloze servo vždycky bzučí, to je v pořádku. A Tipo nemá přeposilované řízení jako některé novější fiaty, takže to jedním prstem neutočíš - to je taky normální.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #9 od tommy
Ok,tak to bude asi v pohodě,díky

1.6ie 93"

Více
15 roků 4 měsíců zpět #10 od michal_tipar
já to definuju tak, že Tipo má posilovač, tj pomůže při žízení, ale nový auta (typickým příkladem je třeba Fabie) mají serva, chová se to skoro tak jako bys vůbec netočil kolama, ale jen ovládal něco, co točí za tebe, než jsem si zvykl na tenhle typ, to byla facha, stačilo trochu pohnout volantem a auto letělo na druhou stranu, muset s tím udělat nějakou "myšku" tak to půjde pana-orel bez mrknutí...

Více
15 roků 4 měsíců zpět #11 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: JAK VYMENIT OLEJ V SERVU?
tak fabie ma elektricky servo, takze porovnavat hydrauliku v v tipech a jinych starsich autech s novyma je blbost.
Me vzdycky servo slo dobre, na staricke Prisme sem tocil malickem.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
15 roků 4 měsíců zpět #12 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: JAK VYMENIT OLEJ V SERVU?

tak fabie ma elektricky servo, takze porovnavat hydrauliku v v tipech a jinych starsich autech s novyma je blbost.
Me vzdycky servo slo dobre, na staricke Prisme sem tocil malickem.

a to neměla posilovač,jen kalsický hřeben.řízízení.....
možná sme tehdy byli mladší a měli více sil :lol: :lol:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 4 měsíců zpět #13 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: JAK VYMENIT OLEJ V SERVU?
No nevim, jak ta tva, ale moje mely servo vsechny :D Mozna i atmosfera, ale to si nejsem ted uplne jist 8)

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
15 roků 4 měsíců zpět #14 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: JAK VYMENIT OLEJ V SERVU?

No nevim, jak ta tva, ale moje mely servo vsechny :D Mozna i atmosfera, ale to si nejsem ted uplne jist 8)

8O jo :?: já měl 85 a 86r.v atmosfery a neměli ani jedna,kámoš měl turbínu 59Kw 89 r.v,ale tam si už dneska nejsem jistej zda servem byla už vybavena.. :)

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Vygenerováno za 0.476 sekund