Sjeté vnitřní strany zadních pneu.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #1 od oto1
Ahoj. U mojí Tempry mám dost sjeté vnitřní hrany zadních pneu. jsou to "jen" ložiska, nebo si myslíte, že je to horší? Kdyš mechanyik hejbal a škubal s kolama, říkal, že je to ok. Ale proč to je sjetý? Prosím poradte mi. Autíčko mám rád a chci ho mít uplně ok. :( :(

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #2 od Dresik
Jo to vypada na ulozeni ramen. Zkousel jsi s tim kolem hybat nahoru a dolu? Co tlumice na zadku?

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
15 roků 4 měsíců zpět #3 od oto1
Tlumiče jsou nový. jsou tam asi půl roku

Více
15 roků 4 měsíců zpět #4 od Dresik
V tom pripade bych se priklanel k tomu ulozeni

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

• User_69
15 roků 4 měsíců zpět #5 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma A
No pokud jsou sjeté vnitřní strany zadních gum, tak máš kola do A. Přečti si více o tomto tématu třeba zde: http://www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3235&highlight=kola
nebo dej prostě vyhledat kola do A je tady toho spousta.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #6 od Michael!!!
Odpověděl Michael!!! pro téma Re: A

No pokud jsou sjeté vnitřní strany zadních gum, tak máš kola do A. Přečti si více o tomto tématu třeba zde: http://www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3235&highlight=kola
nebo dej prostě vyhledat kola do A je tady toho spousta.

Přesně já mám to samé protože mám kola do A,v mém případě to jdou ty ramena!!!

Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!

Více
15 roků 4 měsíců zpět #7 od oto1
Tak ložiska sou v pohodě. Téměř žádný pohyb. Takže to prý bude nápravnice... Nějaký rady? Mám ji nechat vyměnit, nebo prý jde na rameno přivařit podložka, a jakoby to vyklínovat a tím srovnat. Co myslíte?

Více
15 roků 4 měsíců zpět #8 od Dresik
Moc nechapu. Co tou napravnici myslis? A kde presne jsi ten pohyb nezjistil?

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
15 roků 4 měsíců zpět #9 od skypan

Tak ložiska sou v pohodě. Téměř žádný pohyb. Takže to prý bude nápravnice... Nějaký rady? Mám ji nechat vyměnit, nebo prý jde na rameno přivařit podložka, a jakoby to vyklínovat a tím srovnat. Co myslíte?

nerozumím tomu....
něco na rameni vyklínovat :?: nevím jestli neriskuješ daleko horší závadu...
příklad:tř.rameno stářím je unavené(stářím a zkrutným namáháním),a pokud ho chceš nějakým zpúsobem rovnat zpět(nemám vúbec představu jak to chceš udělat) a případně dřív nebo později ti prostě praskne :roll:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 4 měsíců zpět #10 od Dresik
Rameno je chyceno na silny sroub a ulozeni ze dvou lozisek. Plus stabilizator zadni napravy.
Mozna to chapu, kola jsou to "a" a ty pomoci nejakych klinku chces rameno v naprave vypodlozit, aby bylo rovne?
Tak nejak?
To bych rozhodne nedelal. Nehlede na to, ze pokud objevis kola do "a", tak cena dilu relativne mala 2x cca 800.
Pokud se to,ale neresi, dochazi k postupnemu vymackani pouzdra v rameni prave na to ulozeni a uz to nikdy nebude ok a musi se rovnou vymenit cele rameno.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
15 roků 4 měsíců zpět #11 od oto1
Zvednul sem auto a zkoušek hejbat kolama. nic se nehejbalo. Ani nahoru dolu ani do stran. A mechanik si mislí, že ohlá nápravnice. A povídal že by se to dalo někde na rameni vypilovat a navařit tu podložku. A protože se mi to nezdálo, tak sem se vás zeptal na váš názor. Takže mám nechat vyměnit uložení ramen, a případně i ramena, a když to nepomůže, tak tu nápravnici? :( :(

Více
15 roků 4 měsíců zpět #12 od jipaf
taky už mám tu slavnou výměnu zadních ložisek v ramenech za sebou,
v tom rameni jsou na šroubu a na trubce, dvě válečkové kuželové ložiska proti sobě chráněné gumovou manžetou která mi na každém rameni vždy z venkovní strany odešla, do ložiska se dostane pak voda, ložisko tzv vykoroduje a je v háji a to vnitřní ložisko to neudrží,
dost auto sjíždí gumy + tzv občas plave ..
já koupil opravné sady za necelých 1400,-kč ale výrobce ??? prej italiáno, jinak rozdíl podle ceny vs značka je cca 4oo,-kč (skf)
tak že na těch pár roků stačí i levnější, si myslím, ...
máš ale pořád min. 2 možnosti,
1- měnit- cena opravných sad + práce (pokud si to neuděláš sám)
2- neměnit- sjeté gumy,prachy v servisu za přehazování aby se stejnoměrně sjížděly( a to nemluvě o tom že když ti tzv ustřelí zadek můžeš nadělat více marasu než když uštříš)

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 4 měsíců zpět #13 od jipaf
oto1,
to ložisko může být unavené právě v poloze kdy je auto běžně zatížené a né v krajní poloze, to ložisko za běžného provozu chodí jen pár mm a právě v těch cca dvou mm je unavené, právě že při dorazu nebo úplného svěšení ramena se může chovat ok,
jinak auto svou váhou na ta ramena tlačí daleko větší sílou než jsi schopen vyvinout svýma rukama

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 4 měsíců zpět #14 od Dresik
Zasadne bych nic nevypodlozkovaval. Ohnuta naprava a nebo rameno si myslim, ze je posledni moznost. Malo pravdepodobna.
Jak rikam, ja bral sadu za cca 800, impergom, loziska skf a parada. Vymena se muze obcas trochu protahnout, ale da se to.
Jinak nabizim tem co nemaji moznost, ze jim tu repasy ramen udelam

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Vygenerováno za 0.499 sekund