vymena zadnich tlumicu

Více
15 roků 4 měsíců zpět #1 od pegas77
vymena zadnich tlumicu vytvořil uživatel pegas77
nenasel jsem vlakno na dane tema tak omluvte pokud jsem spatne hledal

jak narocne je vymenit zadni tlumice vybaven jen klasickym heverem a beznym naradim (zadny momentovy klic a tak)

chytra knizka pise zvednout cely zadek a to nemam jak a utahnout pak spravnym momentem taky nemam jak

a hlavne v knizce snadno vypadajici veci nakonec v praxi dopadnou jako hlavolam (vymena spojkovyho lanka 4 hodiny misto 20 minut)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #2 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: vymena zadnich tlumicu
odkud jsi, klidne ti je vymenim.

jinak vymena je jednoducha. Nahore skrz napravnici hlavice 15 myslim - bacha, aby sroub nespadl do nitra naravnice. Dole matka 19, sroub vyklepnout. Vyndat, vymenit a slozit. Momentak v tomto pripade hod do kose :wink:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
15 roků 4 měsíců zpět #3 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: vymena zadnich tlumicu
výměna tlumičů,
minulý týden jsem dával velmi zánovní zadní plynové tlumiče, (jinak plyno-kapalinové), nadzvednout zadek, položit na špalky - zajistit, shodit kolo, pak můžeš odkroutit spodní matici tlumiče ( račna s 19-kou a 19 otevřený na čtyřhran hlavy šroubu), dát hever pod zadní rameno, jinak pozor, nevím jaký máš hever, ale zvedák zvedá kolmo a rameno jde po oblouku a navíc na něm není ideální rovná plocha, já to řešil opatrností a dřevěnou desečkou,
až se ti mírně stlačí tlumič a vytáhneš spodní šroub pak hurá na horní, je schovaný pod plastovým tubuskem vsunutým v nosníku, je to na račnu s 15-kou a kratším nástavcem, nevím jak u koho ale já měl obě hlavy těch šroubů mírně mimo, musel jsem použít domlouvátka a ořechovi pomoct na hlavičku silou, odkroutíš a opatrně vytahuješ ven, dej bacha ať ti nezůstane tj nespadne ani šroub a ani ořech do profilu, (jako mě :? budu jezdit s ořechem, tak to dopadá když jsou díry mimo hlavu a nejsi zrovna hodinář)
opačně se to skládá..
a víc už jenom dodat, s chutí do toho a půl je hotovo :D
ps: jinak můžeš použít stahovák na zadní péra, ze dvou plocháčů, díry 13cm od sebe, a dvou závitovaných tyčí, (šroubů), je to sice zdlouhavější proces, ale když máš nic moc zvedák, může ti trochu tzv vystřelit, protože to nezvedáš v ose, a trochu tě to může klepnout přes prsty..
ale neboj se toho.. :D

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 4 měsíců zpět #4 od pegas77
Odpověděl pegas77 pro téma Re: vymena zadnich tlumicu

odkud jsi, klidne ti je vymenim.

jinak vymena je jednoducha. Nahore skrz napravnici hlavice 15 myslim - bacha, aby sroub nespadl do nitra naravnice. Dole matka 19, sroub vyklepnout. Vyndat, vymenit a slozit. Momentak v tomto pripade hod do kose :wink:

ahoj, Brno

Více
15 roků 4 měsíců zpět #5 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: vymena zadnich tlumicu
Občas ten horní šroub bývá uhnilý / utržený a protáčí se, pak to chce dva lidi - jeden zevnitř pod autem drží šroub a druhý zvenčí otáčí matkou.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #6 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: vymena zadnich tlumicu
To jsi bohuzel z ruky:) Skoda
Jinak ted sroub dole by s enemel protacet, pac diky tomu 4hranu se zachyti o rameno, je tam takovy vylisek.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
15 roků 4 měsíců zpět #7 od jipaf
nahoře je matice navařena k takovému jako koši.. jedině že by ta klec byla celá shnilá...
a dole ten šroub, pokud je na něm koroze a jde z tuha, a máš už pár závitů odkroucených, pak se šroub protočí a ta čtyřhraná hlava tzv odskočí a už se protáčí.. :(

Více
15 roků 3 měsíců zpět #8 od pegas77
Odpověděl pegas77 pro téma Re: vymena zadnich tlumicu
ma cenu menit i zadni pruziny pokud mam moznost vyhodne poridit? (20 let stary auto)

Více
15 roků 3 měsíců zpět #9 od jipaf
záleží jak jsou unavené, jestli taháš zadek po zemi a jsi sám v autě asi bych je měnil.. jinak pokud není prasklé tak je tam klidně nechej..

Více
15 roků 3 měsíců zpět #10 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: vymena zadnich tlumicu
Výměna zadních tlumiču je pohoda... jak tu už psali jiní. Jediné co trošku haprovalo bylo to že hlava vrchního šroubu nebyla vycentrovaná v díře a ořech jsem musel narazit násilím (jak píše jipaf)... jinak výměna je otázkou chvíle.

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11 od aaa_najn
Odpověděl aaa_najn pro téma Re: vymena zadnich tlumicu
ked auto plave, maju vacsi vplyv tlmice alebo pruziny ???
auto nema tazne prevazne s malo ludmi chodene, alesi myslim ze vacsi vplyv na to maju proziny, co vy na to :?

Tipo 1.4 i.e. 51kW socque_line , clima, central, lpg, 200km, anno immatricolazione 93, 160.046

Více
15 roků 3 měsíců zpět #12 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: vymena zadnich tlumicu

auto nema tazne prevazne s malo ludmi chodene, alesi myslim ze vacsi vplyv na to maju proziny, co vy na to :?

především si skontroluj všechny pneu,jestli je ve všech požadovaný tlak.potom jdi až po nápravách a jejich vůlích.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 3 měsíců zpět #13 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: vymena zadnich tlumicu
aaa_najn : já měl jeden zadní tlumič uplně v háji..a nikdy bych neřekl že to může tak projevit na stabilitě auta, auto hlavně v zatáčkách dost plavalo. Pokud teda nebyla silnice uplně rovná... ale silnici bez hrbolů u nás skoro nenajdeš :evil: Po výměně to bylo rázem uplně jiné auto.

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Více
15 roků 3 měsíců zpět #14 od jipaf

pokud auto plave, taky krom tlaku v gumách, i čepy a uchycení zadního ramena tzv kola do A

Více
15 roků 3 měsíců zpět #15 od aaa_najn
Odpověděl aaa_najn pro téma Re: vymena zadnich tlumicu
i tak nemam peniaze nech to je co chce.. ale rad by som ho prilepil k ceste :(

Tipo 1.4 i.e. 51kW socque_line , clima, central, lpg, 200km, anno immatricolazione 93, 160.046

Vygenerováno za 0.495 sekund