Auto nebrzdí

Více
15 roků 2 měsíců zpět #1 od Brda
Auto nebrzdí vytvořil uživatel Brda
Dnes ráno jsem vyjel a po pár kilácích jsem šlápl na pedál a auto jelo dál aniž by zpomalilo.Brzdový pedál je tvrdý jako by byl podepřený cihlou a zpět domů jsem přijel přes ruční brzdu.Díval jsem se na brzdový válec a nikde není nic orousaného a brzdovka neubyla.Nevíte co to zase může být za závadu?

fiat tipo 1.9 td

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 2 měsíců zpět #2 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Auto nebrzdí

Dnes ráno jsem vyjel a po pár kilácích jsem šlápl na pedál a auto jelo dál aniž by zpomalilo.Brzdový pedál je tvrdý jako by byl podepřený cihlou a zpět domů jsem přijel přes ruční brzdu.Díval jsem se na brzdový válec a nikde není nic orousaného a brzdovka neubyla.Nevíte co to zase může být za závadu?

nechodí posilovač....takže bych to viděl na 2 možnosti závady. Buď odešel posilovač, což je ten válcovej bazmek ke kterýmu je přišroubovanej HBV. Nebo druhá možnost, která je bohužel častější, je to, že odešla vakuová pumpa. Pumpa je přišroubovaná z boku na vačce a jde z ní jedna hadice na posilovač, takže pokud odpojíš hadici a nastartuješ motor, tak ta pumpa musí sát, takže když na tu hadici dáš prst, musí se ti přicucnout.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 1 měsíc zpět #3 od Brda
Odpověděl Brda pro téma Re: Auto nebrzdí
Tak jsem oddělal hadici z vakuový pumpy a nic to nedělá,necucá ani nefouká.Bude v kytkách?

fiat tipo 1.9 td

Více
15 roků 1 měsíc zpět #4 od alain
Odpověděl alain pro téma Re: Auto nebrzdí
Jo jo vývěva kaput musí to cucat vzduch a nic jiného nedělat jen cucat a nebo spoj mezi vývěvou a vačkou dost často jse to ulomí.

Lancia Kappa 2.4 TDS v Kůží

Více
15 roků 1 měsíc zpět #5 od Brda
Už jsem konečně přišel na to kde je chyba,vakuová pumpa se odstřihla od vačky a netočí se...

fiat tipo 1.9 td

Více
15 roků 1 měsíc zpět #6 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Auto nebrzdí

Už jsem konečně přišel na to kde je chyba,vakuová pumpa se odstřihla od vačky a netočí se...

bohužel hodně častej problém u těchto motorů :( takže jedině sehnat jinou, možná by to šlo i opravit, ale chtělo by to hodně zručného soustružníka a svařeče :roll:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 1 měsíc zpět #7 od Brda
Každopádně děkuji za rady,ušetřily mi hodně peněz.Dal bych auto z neznalosti problému do servisu,ale tuto závadu si opravím sám.Naštěstí není vymlácená vačka a vakuovku jsem už sehnal a odpoledne se na to vrhnu.

fiat tipo 1.9 td

Více
15 roků 3 týdnů zpět #8 od Dixx
Odpověděl Dixx pro téma Re: Auto nebrzdí
tak tohle se mi taky stalo teda zatím nevim jak je na tom spojení vačky s vývěvou jak moc je to zlí... rozdelám to a uvidim... horsi je že jsem při tom málem naboural .. brzdení do križovatky z kopce... v uleku jsem urval lanko od rucní brzdy tak sem tam prdnul ctyrku a natvrdo pustil spojku tak sem zastavil nejakejch 15 cm od dalsího auta.... byl sem hodne v pr.... domu sem dojel na jedna dva... kouknu kde konkretne je problem a pak budu moudřejší. ještě se na vás kluci obrátím s radou až to sundam... :(

Fiat Tipo 1,9TDs

Více
15 roků 3 týdnů zpět #9 od zula
Odpověděl zula pro téma Re: Auto nebrzdí
ty vole.docela hnusný zážitek,ještě že to dobře dopadlo,ale nechtěl bych to zažít

Live to ride
Tipo 1,6dohc 66kw,dgt-bývalý mazel
Brava 1,6 16v

Více
15 roků 3 týdnů zpět #10 od Skyline
Odpověděl Skyline pro téma Re: Auto nebrzdí
mě taky kdysi vypadly brzdy po pár sprintech na letišti ale mě pedál šel mačkat ale nebrzdilo to tak sem taky jel domů s ručkou :) ale po 5km se to nějak spravilo a od tý doby to je OK asi brzdy nechtěli abych jel proti pětkovýmu renaultoj :D

Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6

Více
15 roků 3 týdnů zpět #11 od Dixx
Odpověděl Dixx pro téma Re: Auto nebrzdí
Takže to mám pánové vohulený na vývěvě na hřídeli sou sjetý rohy takže to musim nechat dovařit nějakou asi tvrdou elektrodou a pěkně stočit a vofrézovat. Vačka je trosinku vymačkaná ale to podchytím na tý vývěvě při frézování. pokud klucí máte vývěvu za rozumný prachy na 1,9TDs 66kW tak mi pls písněte SZ a snad se domluvíme.

Fiat Tipo 1,9TDs

Vygenerováno za 0.090 sekund