možné pneu

Více
15 roků 1 měsíc zpět #1 od pegas77
možné pneu vytvořil uživatel pegas77
je možno dát na TIPO 1,6 zimní pneu 185/60 R14 (které sice nemám v TP ale na STK s nimi nepůjdu) místo 165/65 R14 ? co se týče obvodu tak to vychází na rozdíl 1,3%

spíš mě zajímá ta šířka o2cm větší zda nemůže být problém

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #2 od TDGT
Odpověděl TDGT pro téma Re: možné pneu
jejda koukal ses uz jakou ma vubec tipo mezeru v blatnicich kdyz tam sou 14ky kola? i kdybys tam dal 16ky tak nebude zadnej problem, natoz s 14kama :) tipo tam ma mista jako prase, jina 14ky 185/60 sem mival na tipu jako zimaky taky,takze no problem :wink:

/F/I/A/T/ Tipo 1.6 DOHC (krásnej začátek)
/F/I/A/T/ Tipo 1.9 TD GranTurismo . . . my first big love . . .
Alfa Romeo 145 1.9 JTD Limited Edition 500 (461 kus této pouze 500 kusové série) chip 100kw a 306 NM :)

Více
15 roků 1 měsíc zpět #3 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: možné pneu
už pár roků se dělají zimní gumy raději širší než užší, nové technologie dezénu, nové materiály, tudíž už dávno neplatí staré známé že na zimu raději uzké než široké.. tvrdil mi to prodavač se slovy že guma lépe drží na sněhu, čímž pádem více sedí a lépe brzdí... měl pravdu, ověřeno následně v praxi,
zimáky vybírej pečlivě podle různých testů např adac a pod...
vždyď ušetřením pár stováků a následné nedobrždění, škoda na svém autě, příjdeš o bonus na pár roků... tak počítej a hledej..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 1 měsíc zpět #4 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: možné pneu

jejda koukal ses uz jakou ma vubec tipo mezeru v blatnicich kdyz tam sou 14ky kola? i kdybys tam dal 16ky tak nebude zadnej problem, natoz s 14kama :) tipo tam ma mista jako prase, jina 14ky 185/60 sem mival na tipu jako zimaky taky,takze no problem :wink:

Nevím jak to máš ty ale na mým autě kde dávám v zimě o 5% nižší profil než má být je mezi předním tlumičem a gumou místa tak na prsty, řetězy tam už škrtají, takže bych s tím místem tak nevyskakoval, nejde o podběhy tam je místa všude, koukni mezi tlumič a gumu :wink:
2 pegas 185/60 R14 je tuším povolený rozměr, jen ti ho úředník nenapsal to TP, já ho tam mám...

Více
15 roků 1 měsíc zpět #5 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: možné pneu
Já bohužel mám tu smůlu, že moje auto při dovozu stálo na gumách 165/65 R14 a nikdo se neobtěžoval zjistit, co ještě tam je dovoleno dát, takže mám pouze jedinej rozměr pneu v TP :( ale jezdim normálně na 185/60R14 a byl jsme s tim i na STK. Technik ani na gumy nekoukal a i kdyby, tak se s nim snad nějak dohodnu. Při evidenčce jsem se na to ptal a tam mi řekli, že bych tam měl mít napsanou alespoň jednu náhradu, ale namám a na DI u techniků mi řekli, že jedině se schvalovacím papírem od výrobce vozu :(

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 1 měsíc zpět #6 od TDGT
Odpověděl TDGT pro téma Re: možné pneu

Nevím jak to máš ty ale na mým autě kde dávám v zimě o 5% nižší profil než má být je mezi předním tlumičem a gumou místa tak na prsty, řetězy tam už škrtají, takže bych s tím místem tak nevyskakoval, nejde o podběhy tam je místa všude, koukni mezi tlumič a gumu :wink:
2 pegas 185/60 R14 je tuším povolený rozměr, jen ti ho úředník nenapsal to TP, já ho tam mám...

no nevim jak ty no na mym GT co sem ted prodal bych taky nenarval velky kola uz 15 si obcas skrtly, ale to bylo tim ze to bylo nizky a snizeny jak krava, ale na prvnim tipu sem dopredu uplne v pohode dal otcovy 16ky 195/55 a nic neskrtalo,takze pokud je podvozek serie a neni unavenej tak neni v zadnym pripade problem

Alfa Romeo 145 1.9 JTD Limited Edition 500 (461 kus této pouze 500 kusové série) chip 100kw a 306 NM :)

• jumbo
15 roků 1 měsíc zpět #7 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma možné pneu -
JIPAFE a jaký rozměr zimních pneu by jsi mi doporucil?
Chci si koupit 185/65/14. Bude vpředu na ty gumy dost místa? Ckci znát tvůj názor. Díky.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #8 od TDGT
Odpověděl TDGT pro téma Re: možné pneu -

Chci si koupit 185/65/14. Bude vpředu na ty gumy dost místa? Ckci znát tvůj názor. Díky.

185/65 R14 je uplne v pohode, na prvnim tipku sem mival takovy Polarisky :wink:

• jumbo
15 roků 1 měsíc zpět #9 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: možné pneu -

Ale jestli má Tempra vpředu dost místa. :?

Více
15 roků 1 měsíc zpět #10 od TDGT
Odpověděl TDGT pro téma Re: možné pneu -

Ale jestli má Tempra vpředu dost místa. :?

je to uplne to same kamos na tempre na tomhle rozmeru jezdi celorocne :wink:

• jumbo
15 roků 1 měsíc zpět #11 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma možné pneu -
Díky.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: možné pneu
Já mám na těmpřičce 185/60 R14 letní a myslím že místa je dost všude...a tenhle rozměr mám povolený i v TP... no a zrovna včera jsem koupil ten samý rozměr v zimním provedení :-))

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Více
15 roků 1 měsíc zpět #13 od jipaf
tak na zimu mám o něco menší gumy a to 185/60 ve 14'' a docela v poho, protože v zimě, když máš na cestě šutr a ledové kousky nějaký volný mm není nikdy na škodu, na výšce auta to je 9mm, používám na 60-ku výšku protože v zimě jezdím po horách s řetězama a jednako nechci zbytečně měnit podběhy
FIRESTONE WINHAWK 185/60 14 R 82T
kam jiní jezdí s řetězama tam jedu ještě bez nich, a tam kam jiní už nevyjedou ani s řetězami - tak teprve nasazuju řetězy
ovšem na 4x4 nemám :cry:

Více
15 roků 1 měsíc zpět #14 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: možné pneu
Jen pro doplnění uvedu, že snížení podvozku ani únava pružin nemá vliv na prostor mezi kolem a "talířem" který drží pružinu zespoda, prostor je vždycky stejnej a je jen v závislosti na rozměru gumy resp. kola. Můžete řezat z pružiny třeba polovinu závitu a prostor pro kolo zustane stejnej, jen se kolo zaboří víc do podběhu...
U zadního kole je to jinak.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #15 od jipaf
Michale, měl jsem na mysli to, že ti auto klesne jako na podvozku, čímž pádem dosáhneš v zimě tzv menší průchodnosti terénem, tj sněhem, a tím zůstat sedět na břichu a vytahovat lopatu z kufru :D :D :D

Vygenerováno za 0.094 sekund