Ruční brzda-k.o.

Více
15 roků 2 týdnů zpět #1 od Brda
Ruční brzda-k.o. vytvořil uživatel Brda
Dnes jsem zaparkoval auto v kopci a chtěl zatáhnout ručku.Jak jsem zabral,prasklo v ní,vyletěla bez odporu nahoru a propadl se brzdový pedál.Potřeboval bych radu kam se mrknout a co opravit,abych zbytečně v tom neležel celý den a nerozebíral půl auta.Zadní brzdy mám bubnové a předem děkuji za rady...

fiat tipo 1.9 td

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 2 týdnů zpět #2 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Ruční brzda-k.o.
pokud padnul pedál, tak vystřelilo prasátko a vytekla kapalina...viděl bych to prasklý samostav...ale třeba není prasklý, jen vylítl mimo pakny

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 2 týdnů zpět #3 od Brda
Odpověděl Brda pro téma Re: Ruční brzda-k.o.
Asi jsem to špatně napsal.Brzdový pedál nespadnul na podlahu,ale propadnul se asi o 5 čísel dolů a brzdy brzdí v poho.Jenže v páce něco prasklo a neklade mi odpor při zatažení(jde na volno) a auto není zabržděné...

fiat tipo 1.9 td

Více
15 roků 2 týdnů zpět #4 od MarianBarton
Odpověděl MarianBarton pro téma Re: Ruční brzda-k.o.
hello. ja osobne bych koukl na lanka r. brzdy, zda se neutrhlo. me se jednou prihodila podobna vec. z paky r.brzdy jde jedno ano, pod autem se rozdvojuje ve dve. Ja tam mel takovej divnej bazmek, kterej se pri zaberu ohl a lanko viletelo. Myslim, ze pokud ti vylitne lanko, povoli se buben a prasatko musi vylest vic ven, protoze ho nenapina r. brzda

TIPO 1.6 DOHC 90hp (149.C2.046) - r.v. 1989

Více
15 roků 2 týdnů zpět #5 od Michael!!!
Odpověděl Michael!!! pro téma Re: Ruční brzda-k.o.
proč to tu píšeš 3x???¨

jinak já jsi myslím že to bude to prasátko jak psal Charles,nám se to na octavii stalo takésundej buben a zkoukni to 8)

Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!

Více
15 roků 2 týdnů zpět #6 od MarianBarton
Odpověděl MarianBarton pro téma Re: Ruční brzda-k.o.
Sry, ale ja to vidim jednou, mozna to admin sundal. Nejak mi to blblo a psalo :debug error, tak sem to za cas zkusil 2x znova. mno, jen sem dal svuj nazor a prihodu, kdby vylitlo prase, nestalo by se pri slapnuti na brzdu to, ze by valecky velezly ven a utekla vsechna kapalina?

TIPO 1.6 DOHC 90hp (149.C2.046) - r.v. 1989

Více
15 roků 2 týdnů zpět #7 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Ruční brzda-k.o.
jj, utekla by všechna kapalina, pedál až na zemi a né o 5cm níže, a nebrzdilo by mu to vůbec a jak píše, tak mu to brzdí..

asi bych jako první kontroloval jestli neubývá kapalina, věřit kontrolce je jedna věc ale prověřit se taky musí..
pak jízdu na štěrku s dvěmi kolegy, a dupnout na brzdy, jestli nejdou do smyku jenom kola z jednoho okruhu..
pokud neubývá kapalina a brzdí jeden okruh tak HVB..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 1 týden zpět #8 od Brda
Odpověděl Brda pro téma Re: Ruční brzda-k.o.
Tak je to jak píše MarianBarton.Praskl pravý lanovod,ale asi prasátko nevylítlo protože brzdovka neuniká a zatím to brzdí.Opticky je buben suchý.

fiat tipo 1.9 td

• jumbo
14 roků 9 měsíců zpět #9 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Ruční brzda-k.o.
Dnes jsem zaparkoval auto v kopci a chtěl zatáhnout ručku.Jak jsem zabral,prasklo v ní,vyletěla bez odporu nahoru.
Myslím si, že se mi nějak ze spodu urvalo lanko od páky. Je to moc velká práce to opravit? Ještě jsem se na to zespodu nedíval.
Auto brzdí normálně.

Více
14 roků 9 měsíců zpět #10 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Ruční brzda-k.o.
Jumbo,
pokud se ti urve lanko od ručky, tak klasická provozní ti bude brzdit normálně, akorát ruční ti nezabere vůbec.. doporučuji test v prudkém kopci..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
14 roků 8 měsíců zpět #11 od swoop01
Odpověděl swoop01 pro téma Re: Ruční brzda-k.o.
Ruční brzda u takhle staré svině (sorry) odchází s pravděpodobností rovnou jistotě. Preventivně měnit lana - většinou je máte stejně na sračku - stačí kouknout pod kolo. No a pokud to dojde až tak daleko, že v tom zapraští, pak je lano definitivně KO. Máš kliku, že ti to ruplo když jsi právě ručku zatahoval.

Více
14 roků 8 měsíců zpět #12 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Ruční brzda-k.o.
podle mě ti prasklo lanko od páky ,už se mi to taky stalo ale výměna nebyla zase tak hroozná ,kdyby prasknul jeden bovden tak by ti to takhle nevyletělo protože ten druhej by zabrzdil a pravděpodobnoszt že by praskly oba najednou je docela nereálná

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
14 roků 8 měsíců zpět #13 od swoop01
to jirkaR: mohlo i nemuselo. Kdyz praskne jedno lano tak druhe kolo ti taky nebude brzdit. Na konci lanka rucky je delic, kde se spojuji obe lana od kol a jakmile praskne jedno tak tam vznikne takova vule, ze nebrzdi ani to druhe a rucka jde temer naprazdno (taky se mi to stalo :oops: ). Rozhodne kdyz uz do toho bude rejpat - tak bych vymenil vsechno - lanko od rucky i lanovody ke kolum (beztak budou popraskane na kasi).

• jumbo
14 roků 8 měsíců zpět #14 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Ruční brzda-k.o.
Prdlo levé lano. Ale až se to bude dělat mám hrůzu v jakém stavu budou zadní brzdy.

Více
14 roků 8 měsíců zpět #15 od swoop01

Prdlo levé lano. Ale až se to bude dělat mám hrůzu v jakém stavu budou zadní brzdy.

Proc hruzu? Vymen vsechno a budes mit klid. Pakny uz temer nic nestoji a daj se sehnat i na aukci za par kacek a prasatka? to je taky dneska korunova zalezitost. Horsi je to s bubnem - ten je porad docela drahej, ale pokud neni uplne sjetej tak si ho nech nekde stahnout a budes mit zas nejakej cas klid.

Vygenerováno za 2.320 sekund