Vymena tycek rizeni - jak na ne?
14 roků 10 měsíců zpět #1
od Zemi
Vymena tycek rizeni - jak na ne? vytvořil uživatel Zemi
Zdravim vsechny,
tycka rizeni od rany do kola ohnuta... Takze jsem odstranil manzetu a zjistil ze na me kouka kulatina - kterou bych mel zrejme povolit, ale jak?
Delal to tu jiz nekdo? Diky predem za rady... Manual uz stahuju tak snad se neco doctu...
tycka rizeni od rany do kola ohnuta... Takze jsem odstranil manzetu a zjistil ze na me kouka kulatina - kterou bych mel zrejme povolit, ale jak?
Delal to tu jiz nekdo? Diky predem za rady... Manual uz stahuju tak snad se neco doctu...
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 10 měsíců zpět #2
od TooM-As
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw
Odpověděl TooM-As pro téma Re: Vymena tycek rizeni - jak na ne?
je na to takováhle sranda
www.uni-max.cz/samostavitelny-klic-pro-demontaz-rizeni-1-2/d/
. Ale to táhlo (říká se mu axiální táhlo) brjvá ješě pojištěný takovým zásekem , stejně jako třeba matky na polosách.
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
14 roků 10 měsíců zpět #3
od Zemi
Odpověděl Zemi pro téma Re: Vymena tycek rizeni - jak na ne?
Jo diky za tip... Hm ten zasek jsem se taky docetl v manualu... Proto mi to neslo odseknout. Snad jsem to ocas moc neprehnal... Uvidime zitra.
14 roků 10 měsíců zpět #4
od jipaf
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
Odpověděl jipaf pro téma Re: Vymena tycek rizeni - jak na ne?
co složitého řešíte?
dej plný rejd, změř si to na mm někde čep k řízení, vymontuj čep na řízení, pak spony na manžetě, stáhni ju, dej vidličák česky plochý, klíč asi 22 nebo 24 možná něco do 30-ky, nevím, a normálně to odkrouti, hřeben se ti kroutit nebude protože ho drží pastorek v převodce řízení,
když pak budeš mít venku, tak do svěráku čep s tyčkou, povol kontra matici, a spočítej počet otáček než sundáš čep s té tyčky, pokud je ten čep OK, to se dělá proto aby ti neutekla sbíhavost,
tu novou tyčku namontuj na hřeben, ale na hřebenu je nějaký nákružekkulového čepu, který pak zasadíš zářez do zářezu, utáhni vidličákem, nasaď manžetu a čep natoč tolik otáček kolik jsi předem napočítal, pak zakontruj,... pro jistotu si to pak metrem poměř, jestli jsi se někde neutnul..
a pokud to uděláš přesně tak, tak nemusíš na sbíhavost, pokud byla předtím OK..
dej plný rejd, změř si to na mm někde čep k řízení, vymontuj čep na řízení, pak spony na manžetě, stáhni ju, dej vidličák česky plochý, klíč asi 22 nebo 24 možná něco do 30-ky, nevím, a normálně to odkrouti, hřeben se ti kroutit nebude protože ho drží pastorek v převodce řízení,
když pak budeš mít venku, tak do svěráku čep s tyčkou, povol kontra matici, a spočítej počet otáček než sundáš čep s té tyčky, pokud je ten čep OK, to se dělá proto aby ti neutekla sbíhavost,
tu novou tyčku namontuj na hřeben, ale na hřebenu je nějaký nákružekkulového čepu, který pak zasadíš zářez do zářezu, utáhni vidličákem, nasaď manžetu a čep natoč tolik otáček kolik jsi předem napočítal, pak zakontruj,... pro jistotu si to pak metrem poměř, jestli jsi se někde neutnul..
a pokud to uděláš přesně tak, tak nemusíš na sbíhavost, pokud byla předtím OK..
14 roků 10 měsíců zpět #5
od Zemi
Diky za popis, ale kdyby to bylo na klic tak uz to davno povolim. Je to proste kulaty neni tam vubec zasek na klic. Zitra vezu na dilnu COcko a musim na to navarit matku abych to sundal konecne... Plus z boku je pojistovaci zasek tak doufam ze to strhnu i s tim jinak me praskne.
14 roků 10 měsíců zpět #6
od jipaf
za tím kulatým jsou ty plošky na klíč..
14 roků 10 měsíců zpět #7
od Zemi
Ne - nejsou... Sorry, ale nejsem slepej... Nova tycka uz ten zarez ma samozrejme... Volal jsem kamaradum mechanikum a zazili to x-krat - navareni matky jedine reseni mi poradili a vidim to stejne. Bohuzel. Klidne to vyfotim az to sundam...
14 roků 10 měsíců zpět #8
od jipaf
jjá se s tebou nehádám... u fiatu je možné i to, co už není možné kdekoliv jinde...
14 roků 10 měsíců zpět #9
od Zemi
Tak nejak. Jsem to tipoval na 30minut prace a jsou z toho dva dny na zvedaku.... Hruza.
14 roků 10 měsíců zpět #10
od Zemi
Hotovo... Jak jsem to sundal zahodil jsem to co nejdal to slo. Opravdu kulatina a jeste tam byl pojistnej zasek... Nicmene konec dobry vsechno dobre...
14 roků 10 měsíců zpět #11
od TooM-As
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Odpověděl TooM-As pro téma Re: Vymena tycek rizeni - jak na ne?
já na prvním tipu taky neměl drážky na klíč . myslím že to bylo ještě origo iat táhlo . nové neorig. táhlo už drážky mělo. Taky jsem ho měnil proto jsem přesně věděl o co jde
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
14 roků 10 měsíců zpět #12
od Zemi
Je to tak... Puvodni z vyroby...
Vygenerováno za 0.421 sekund