skakanie pri brzdeni

Více
14 roků 10 měsíců zpět #1 od rogi001
skakanie pri brzdeni vytvořil uživatel rogi001
Nazdar vsetkym. Mam problem:tipo 1,6,r.92´,ABS+kotuce(momentalne vyradene-predosli maajitel cvikol kable na kolach).Pri brzdeni lave zadne koleso evidentne menej brzdi a znacne poskakuje pri tom cele auto.viete mi poradit odstranenie problemu?Vymena kotuca-sustruh,naboja abo co?? D igor

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #2 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: skakanie pri brzdeni
nakopnutý kotouč...
kotouč upni do hlavy soustruhu a přibliž k němu třeba núž a rukou pootáčej hlavou a uvidíš jak je křivej :wink:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
14 roků 10 měsíců zpět #3 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: skakanie pri brzdeni
nebo máš naprosto v háji tlumič, když zabrzdíš tak se blokne kolo (špatný zátěžák) a tím jak se zasekne tak vyskočí a skáče po celou dobu co je zablokovaný... Jak vypadá vzorek pneu, je tam oskákaná pila?

Více
14 roků 10 měsíců zpět #4 od rogi001
Odpověděl rogi001 pro téma Re: skakanie pri brzdeni
pneu nie je nejak zvlast opotrebovana,ale jazdim tak ze s tim pocitam ze to blbne a zas nanejazdim tisice km.len to cukanie je pravidelne staci i malicko dat nohu na brzdu a poskakuje a cim viac brzdim tim viac cuka.a zatazovy neviem ci to aj ma lebo ako vidim pocase mal zrejme pestru minulost a zrejme bol aj znacne burany-(posuny plechov,neorigo farba,komplet priprava hmloviek az po naraznik ale ten zrejme nezohnal s hmlovkamy ) a ak by som musel zhodit kotuc da sa to i svojpomocne?abo tam uz bude treba davat dolu lozisko... ide mi o to ci som schopny to zhodit a doniest tipkovy na sustruh.abo to cele musi zhodit mechanik s klucom stahovakom momentovym klucom?urcite ste to robili tak mi PLS pripiste co ktomu treba..D

Více
14 roků 10 měsíců zpět #5 od michal_tipar
kotouč jde dolů bez problémů, možná na něj budeš muset vzít velký stahovák, pokud si nedá říct kladivem... Sundáš brzdový třmen držák třmenu (mohlo by to jít i s ním, já ho sundával) povolíš dva šrouby co přidržují kotouč na náboji a sundáváš, nic víc to nezdrží...

Více
14 roků 10 měsíců zpět #6 od rogi001
jj.
1.a to na com je prisrobovany kotuc , ta suciastka nemoze byt ovalna/ohnuta-neviem ci to je naboj?
2.ak bych vymenil ten kotuc nejake special nastavenie brzd treba??
DD

Více
14 roků 10 měsíců zpět #7 od michal_tipar
náboj nemá být od čeho oválný, nic ho neobrušuje, jedině ložisko, ale to by běhalo celé kolo, mění se většinou jen v předu, protože hučí, nikdy jsem neslyšel, že by takhle odešly zadní ložiska.
Kotouč se mění bez nastavování, výměna kus za kus, ale dělá se to většinou i s novýma destičkama, ty jsou příčinou zvlnění...
Jen se roztáhne víc mechanizmus brzdového třmene aby se to tam všechno vešlo, bacha ten se roztahuje šroubováním, ne zatlačením jak v předu, jinak bys mohl poškodit samostav. Podle posledního slova jsi asi pochopil, že se po smontování z5 třmeny usadí do správné polohy sami pomocí samostavu.
Tak mě napadla myšlenka, změř si tloušťku kotouče, jestli náhodou už není sjetý na žiletku, čím slabší tím víc se vlní...

Více
14 roků 10 měsíců zpět #8 od zula
Odpověděl zula pro téma Re: skakanie pri brzdeni
zkus ten kotouč jestli je rovný a mě na předku dělal problém,že jsem měl staré hadičky na brzdách a rozpadali se a přicpávali průtok k pístku a taky mě to pěkně tančilo.mohla by to být taky příčina

Live to ride
Tipo 1,6dohc 66kw,dgt-bývalý mazel
Brava 1,6 16v

Více
14 roků 10 měsíců zpět #9 od rogi001
Heh.stale mi teraz taka vec ze mi prdla trubka od krabicky az ku kolesu na tej strane kde to poskakovalo (druhu som menil na jesen:-) a mal bych to vymenit komplet,ja viem...). takze som zhodil prehrdzavenu -to je parada povolit ten srob na naboji...dal vyrobit z medi nahodilsom odvzdusnil a... nehadze,super ibaze neviem ci to bolo cele zaseknute a uvolnilo sa a je to v poho. alebo sa to celkom zasralo a oblozenie sa ani taniera nedotkne ,takze musim ho zdvihnut a otestovat aspon rukou ci to brzdi,ale stava sa mi to obcas ze sa veci sami opravia-to potom potesi...

Vygenerováno za 2.058 sekund