je možné na Tipo 16" 205/40

Více
14 roků 7 měsíců zpět #1 od Dixx
Zdravím,
mám problém se rozhodnout mezi 15" kolama a 16" obě s roztečí 4x98 takže není problém ani v tomto. Jde mi spíše o vec ze strany zkušeností. občas každej trefíme nějakou tu díru zde by byla zřejmě lepší volba na 15".
Jaké máte funkční zkušenosti, netrpí to moc na 16"?

Fiat Tipo 1,9TDs

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 7 měsíců zpět #2 od simir
nevím, jestli se vůbec vejdou 16 kola na tipo. Rozhodně bude trpět vše kolem ramena, čepů atd... 205/40 vychází guma výšky 8cm, což moc asi neutlumí. Ale nemám zkušenost, já jezdil s tipem jenom na 15 ale s ještě nižším profilem a s podložkama a během těch pár měsíců mi nic neodešlo (možná proto že jsem měl všechny čepy i ramena nový, i nový tlumiče). Ale cítil jsem fakt každý kamínek. Navíc vidím že máš diesela, to bude asi pěkně těžkej motor, to bude dávat zabrat víc. Já osobně bych volil 15 palcový.

Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)

Více
14 roků 7 měsíců zpět #3 od Charles
ano jdou tam tyto kola. Ale důležité je, jaké mají disky ET, aby při propružení kola nenarážela do blatníků. Taky při takovýchto discích je lepší mít sportovní podvozek, aby auto drželo výšku i v zátáčkách. Pokud máš KO tlumiče, tak na to vůbec zapomeň, při projíždění zatáčky bys rval kola o podběhy. Taky záleží, jestli ti bude vadit to, že z auta bude kostitřas, budeš cítit fakt všechny nerovnosti. No a jak psal simir, u diesela to trpí normálně podstatně víc a natož s takovými koly. Já jezdím na 15kách a větší bych už nedal, teď je to takové na hranici snesitelnosti.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
14 roků 7 měsíců zpět #4 od mt-tuning
jazdil som na 16 z 195/45/16 barumama a vsetko v pohode. a vlezu sa aj 17 bez sebemensich problemov... zalezi na profile gumy...

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
14 roků 7 měsíců zpět #5 od duro7
Tiež mam 16 205/45 a v pohode,nikde nič nešucha.Akurat treba jazdit trochu opatrnejsie aby si netrafal kazdu jamu,niekedy je to pekny slalom:)

Fiat Tipo 1,8 GT 3dv. Modráák:)

Více
14 roků 7 měsíců zpět #6 od Dixx
tak podvozek... tlumice origo cca 2roky v provozu pružiny Rieger cca 3 mesice na autě oproti puvodnim s tím že leva předni origo byla praskla v posledním zavitu si to do dnes sedlo o cca 1,5cm zadek asi o 2cm podvozek se jeví tvrdší při průjezdu zatáčkou auto víc sedí nenaklání se celkově na mokru potažmo sněhu je auto více přetáčivé ,nedotáčivost stále ale v menší míře je užší rozhraní mezi adhezí a nedotáčivým smykem ovšem v lepším jěště by zřejmě pomohla rozpěrná tyč na přední nápravu. Absolutní rozmer kola (průměr) při rozmeru 16" 205/40 by byl +- pár mm stejný oproti stávajícím 14" 165/65 potažmo zimáky R14" 185/60 desingem u mě výtězí 16" cena obutí je +- stejná jako na 15"

Fiat Tipo 1,9TDs

Více
14 roků 7 měsíců zpět #7 od mk-tec
...Já jezdím "17 palcový 205/40 na sportovním podvozku a sedí jak přibité. Musel jsem ovšem při této šířce již upravit vnitřky zadních podběhů, protože při propružení to chytalo o hranku, co je u přechodu blatníků. Jinak předky v pohodě. Ale auto mám už jen pro radost. Pro každodenní ježdění bych šel max. "15...

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
14 roků 6 měsíců zpět #8 od psmecar
Odpověděl psmecar pro téma kola
neni zadny problem jezdim na 205 ,40,17 a jde to krasne pane takze do toho

732519106

Vygenerováno za 0.402 sekund