bouchání od PP kola
14 roků 6 měsíců zpět #1
od Max-el
Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05
bouchání od PP kola vytvořil uživatel Max-el
zdar pánové,
mám problém s ošklivýma zvukama (takovým kovovým bouchnutím) od pravého předního kola. Jsou slyšet jenom při zatáčení doprava a ještě přitom musím sjíždět dolů. Pravé přední kolo je v tuto chvíli níž než zbylá kola a když se to celé srovná, je slyšet takový kovový náraz (jen jeden). Já svůj tip mám, ale zatím ho nepíšu, abych Vás neovlivňoval.
Dík za názory, těžko říct, jestli se to tu už někdy řešilo, nemám čas sem chodit, natož něco hledat
mám problém s ošklivýma zvukama (takovým kovovým bouchnutím) od pravého předního kola. Jsou slyšet jenom při zatáčení doprava a ještě přitom musím sjíždět dolů. Pravé přední kolo je v tuto chvíli níž než zbylá kola a když se to celé srovná, je slyšet takový kovový náraz (jen jeden). Já svůj tip mám, ale zatím ho nepíšu, abych Vás neovlivňoval.
Dík za názory, těžko říct, jestli se to tu už někdy řešilo, nemám čas sem chodit, natož něco hledat
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 6 měsíců zpět #2
od Předseda
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Odpověděl Předseda pro téma Re: bouchání od PP kola
Tak samozřejmě základní hypotézy jsou tři, což ale jako velmi zkušený tipař velmi dobře víš:
1. čep, neboli rameno
2. tlumič
3. stabilizátor
Mně to dělá č. 2.
Projevuje se to ještě nějak? U ritma jsem měl strašný průšvih v řízení, právě to taky dělalo jen při zatáčení na jednu stranu a v rychlosti nad 50 - bouchlo v tom a pak se celé auto jakoby smýklo do vnitřního oblouku zatáčky. Při výjezdu se zase smýklo na druhou stranu, jak kdyby do něj narazil náklaďák. Byl to vnější homokineťák.
1. čep, neboli rameno
2. tlumič
3. stabilizátor
Mně to dělá č. 2.
Projevuje se to ještě nějak? U ritma jsem měl strašný průšvih v řízení, právě to taky dělalo jen při zatáčení na jednu stranu a v rychlosti nad 50 - bouchlo v tom a pak se celé auto jakoby smýklo do vnitřního oblouku zatáčky. Při výjezdu se zase smýklo na druhou stranu, jak kdyby do něj narazil náklaďák. Byl to vnější homokineťák.
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
14 roků 6 měsíců zpět #3
od Libor
F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz
Odpověděl Libor pro téma Re: bouchání od PP kola
Já bych to tipnul na vrchní uložení pravého tlumiče ... něco podobného mi to ted dělá taky ...když se jakoby auto láme přes nějaký zlom a to jedno kolo se svěsí dolů...a případně při tom zatáčím...tak se ozve docela silné bouchnutí..a jelikož mám čepy na ramenech, řízení atd v pořádku...tak si myslím že to bude to uložení ..ale určitě ti někdo sdělí i své názory
F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz
14 roků 6 měsíců zpět #4
od duro7
Fiat Tipo 1,8 GT 3dv. Modráák:)
Odpověděl duro7 pro téma Re: bouchání od PP kola
Ja by som pozrel pružinu či nahodou nepraskla a horne uloženie tlmiča v ktorom sa to cele aj z pružinou otača.
Fiat Tipo 1,8 GT 3dv. Modráák:)
- jumbo
14 roků 6 měsíců zpět #5
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: bouchání od PP kola
Mně to dělali vymlácené tyčky stabilizátoru. Po výměne se to málinko sklidnilo a teď to se budou měnit tlumiče. Ty jsou KO.
Méně
Více
14 roků 6 měsíců zpět #6
od michal_tipar
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: bouchání od PP kola
mě to dělo podobně v levé zatáčce pravé (zatížené) kolo na nerovnostech a byl to pravý tlumič, který ve své cca horní třetině už netlumil, takže si "ťuknul" doraz. Dělalo to jen při rychlejších průjezdech levou zatáčkou na nerovnostech (dodnes tu zatáčku vidím, je tu na hlavní, jezdí se tam kolem stovky, levá z kopce a ty nerovnosti (zvlnění, harmonika) tam jsou i dnes po několika letech)
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
14 roků 6 měsíců zpět #7
od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: bouchání od PP kola
díky za tipy, tlumiče nemají moc najeto, zvuk se ozývá i při velmi malé rychlosti, ničím dalším se to neprojevuje (kolo neodskočí). Na pružinu jsem koukal a ta je dobrá. Brácha řídil auto a já šel vedle auta, držel jsem ruku nahoře na uložení tlumiče, ozvala se rána, ale cítit nic nebylo, takže to tlumič utlumil. Tyčky a celé uložení stabilizátoru je nové.
Jediné o čem vím, že už nebylo moc dobré, je čep na ramenu, což byl i muj tip. Škoda, že jsem na rameno nechal na podzim nalisovat nové silentbloky, které jsem měl doma ležet... Čekal jsem, že to vydrží delší dobu
Jediné o čem vím, že už nebylo moc dobré, je čep na ramenu, což byl i muj tip. Škoda, že jsem na rameno nechal na podzim nalisovat nové silentbloky, které jsem měl doma ležet... Čekal jsem, že to vydrží delší dobu
Vygenerováno za 0.346 sekund