píská to při výjezdu
- User_69
- Autor tématu
14 roků 7 měsíců zpět #1
od User_69
píská to při výjezdu vytvořil uživatel User_69
Ahoj kluci... nevím jesli jsem ve správném tématu, ale mám problém s pískáním od kol, děje se to jen při zatáčení, né při brždění. Začalo to když jsem po delším stání vyjel z parkoviště, strašné pískání na levou stranu, stačilo, když jsem zatočil volantem jen o pár cm do leva a pískalo to jak na 1. Máje. Teď už to dělá i do prava, prostě otočím volantem a píská to, brzdy to nebudou, protože mi mechanik vyměnil celý zadek kotouče, včetně destiček, navíc šteloval ručku a díval se prý i na předek anic tam neskřípalo. Mátew nějaký nápad? Opravdu to dělá jen při zatáčení, kdy nešlapu na brzdy.... Ctěl bych jen vyločit brzdy... asi to s tím opravdu nebude souviset.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 7 měsíců zpět #2
od Libor
F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz
Odpověděl Libor pro téma Re: píská to při výjezdu
Kdyby to byly brzdy tak by to pískalo i při jízdě rovně. Pokud to je při zatáčení, tak by to mohlo dělat nějaké ložisko v kole. Ale příčin by mohlo být víc.. ale já bych to tipnul na ložisko... mě při zatáčení hučely.
F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz
- vilímek petr
14 roků 7 měsíců zpět #3
od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: píská to při výjezdu
Zdarec,mě nedávno pískaly brzdy jak při brždění tak jak jsem před domem parkoval na zpátečku a měl vytočené kola tak to pískalo taky a to jsem vůbec nebrzdil.Po rozdělání byly zarezlé ty vodící tyčky ny brzdičích a po promázání je klid a už to nebrzdí.
14 roků 7 měsíců zpět #4
od Romik
Romik Tipo 1.6 DOHC
Nissan Primera P10 2.0 GT 110kw
Nissan Primera P11 2.0 GT 110kw
Odpověděl Romik pro téma Re: píská to při výjezdu
Zkus se podívat na náplň v posilovači řízení nemusí mít optimální hladinu kapaliny a tím pádem píská servo posilovač na řízení pokud ho auto má
Romik Tipo 1.6 DOHC
Nissan Primera P10 2.0 GT 110kw
Nissan Primera P11 2.0 GT 110kw
- User_69
- Autor tématu
14 roků 7 měsíců zpět #5
od User_69
Odpověděl User_69 pro téma Re: píská to při výjezdu
Díky kluci za tipy . Ve středu jedu do jiného servisu, tak aspoň můžu navrhnout možné příčiny. Sám to na sídlišti rozdělávat nebudu.
Olej v nádržce na servo je na MAX, ikdyž ta barva a konsistence se mi moc nezdá, je to takové černé nekonsistentní médium.
Už jsem si pročítal témata ohledně náplně do serva, takže výměna by nebyla na škodu.
Dík všem až přijedu ze sevisu dám vědět.
No tak jsem z5 mechaik prý nic neslyší, jel to projet a stejně nic neslyšel. Stejně se mi to děje jen když vyjedu z parkovište po nočním stání, takže uvidím co řeknezítra ráno, nechal jsem mu to tam jo a olej v servu měnit nebude...
Olej v nádržce na servo je na MAX, ikdyž ta barva a konsistence se mi moc nezdá, je to takové černé nekonsistentní médium.
Už jsem si pročítal témata ohledně náplně do serva, takže výměna by nebyla na škodu.
Dík všem až přijedu ze sevisu dám vědět.
No tak jsem z5 mechaik prý nic neslyší, jel to projet a stejně nic neslyšel. Stejně se mi to děje jen když vyjedu z parkovište po nočním stání, takže uvidím co řeknezítra ráno, nechal jsem mu to tam jo a olej v servu měnit nebude...
- User_69
- Autor tématu
14 roků 7 měsíců zpět #6
od User_69
Odpověděl User_69 pro téma Re: píská to při výjezdu
TAk abych nepsal pořád ve vlastním příspěvku. Mechanik mi řekl, že tam něco o sebe drhne a proto to píská, protože jak se auto zahřeje po delší cestě, tak se celkově ztiší, ale ty ranní výjezdy, to je jak falešný koncert. Proto si auto nechal do rána, projel to a zjistil, že to opravdu vrže a píská, tak tam něco zbrousil a promazal a teď to nepíská, jen jsem mu řekl, že mě nabuřil blbec u Kauflandu na pravý blatník, jestli to s tím nemůže mít souvislost. Podle mě ale ne, protože to bylo přes pojištovnu a v servisu to celé prohlédli a vyměnily jen celý pravý přední blatník včetně laku
Vygenerováno za 0.047 sekund