Jak velký kola se na Tipko vejdou?

Více
11 roků 9 měsíců zpět #1 od Vajcusek
Zdravim vás, jak velky kola s pneu se na tipo bez problemu vejdou?....daji se tam nacpat i R16?...A jaké pneu na nich musi byt aby se vešly?

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
11 roků 9 měsíců zpět - 11 roků 9 měsíců zpět #3 od F@ster
Dají se tam narvat i 17ky, ale rovnou ti říkám, že to auto na to není dělané a je to znát. Už na 16kách to umí pěkně pozlobit (například ve vyjetých kolejích - vlastní zkušenost). Ideální jsou 15ky, je mě jasné, že to nevypadá tak COOL, jak by jsi si asi představoval, ale hold je to starší auto... :)

Na OOOO jsem měl 17ky, tam to naopak byly jedny z menších kol a teď řeším něco podobného na Kappě, tam jsem kvůli výkonu nahodil nakonec taky 17ky a jako dobrý no, ale to je podvozkově úplně jiný auto...
Poslední změna: 11 roků 9 měsíců zpět uživatelem F@ster.

Více
11 roků 9 měsíců zpět #4 od Vajcusek
Mě šlo spíš o to že jsem na netu nasel pěkný 16tky...ale nakonec zkusim jit asi do 15tek....a to klasickejch Ačkovejch Borbetů

Více
11 roků 9 měsíců zpět #5 od Charles
nacpeš tam i 17ky, já je tam měl...ale pak bohužel jedeš hodně na tvrdo.
16ky úplně v pohodě, pneu 205/45 a jde to :)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
11 roků 9 měsíců zpět #6 od Honza
nemá cenu tam dávat víc jak to co bylo v originále na sedici..tj 195/50/15 a ráfek 7-7,5x15 a maximálně trochu lepší ET kolem 25-30

s většíma kolama potřebuješ gumu kteár obvodově odpovídá tý 195tce, protže pak nastává problém k tlumiči, při rejdování v podběhu, při propružení v zadu atd.. prostě bez řeznickejch zásahů do skeletu tam nic víc nedáš a stejně to tipo má výkroje tak akorát přesně na ty 15"

já osobně preferuju 195/45/14 na kolech 6" na 14 a ET 10 vpředu, ET 0 v zadu... při celkovým snížení 7cm je z auta lepší dojem jak na mega kolech.. jediný co mě trochu mrzí je velikost brzd co s emi do kol vejde, ale mam v plánu přestavbu na 4 písty se silnějšíma kotoučema...

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
11 roků 9 měsíců zpět #7 od Vajcusek
No momentálně mám rozjednaný Ačkový Borbety s pneu 195/50/15...

Vygenerováno za 0.066 sekund