Zvyseni podvozku
10 roků 6 měsíců zpět #1
od dizma
Zvyseni podvozku vytvořil uživatel dizma
Ahoj, chtel bych si co nejlevneni zvednout podvozek. Jako nejlepsi z variant si myslim budou podlozky pod pruziny. Nema nekdo nakres na jejich vyrobu, nebo nevaly se nekomu doma? Diky moc vsem
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
10 roků 6 měsíců zpět #2
od remarque
FIAT Tipo 1,6 159A3.046 r.v.91
Odpověděl remarque pro téma Re: Zvyseni podvozku
Obě nápravy bych řešil jinými pružinami. Zadek třeba z marei a předek z diesel Tipa (pokud máš benzín 1,4 nebo 1,6, udělá to cca 2cm).
Další varianta pro přední nápravu je podložka mezi kastli a ložisko tlumiče.
U přední nápravy je ještě si potřeba uvědomit,že zvýšením nápravy podstatně naroste namáhání silentbloků ramen na krut,takže ve standardní poloze se brzy odporoučí. Nové silentbloky je pak potřeba nalisovat pootočené do polohy ,ve které budou v reálu pracovat.
Další varianta pro přední nápravu je podložka mezi kastli a ložisko tlumiče.
U přední nápravy je ještě si potřeba uvědomit,že zvýšením nápravy podstatně naroste namáhání silentbloků ramen na krut,takže ve standardní poloze se brzy odporoučí. Nové silentbloky je pak potřeba nalisovat pootočené do polohy ,ve které budou v reálu pracovat.
FIAT Tipo 1,6 159A3.046 r.v.91
10 roků 6 měsíců zpět #3
od Nikkys_CZ
ex. Fiat Tipo 1.4 karb 52 kW
ex. Fiat Tempra 1.6 i.e. 57 kW
ex. Fiat Tipo 1.6 i.e. 57 kW - 159A3046
/F/I/A/T/ - Fehler In Alle Teile
Hyundai Getz 1.4i 16v 72 kW
Hyundai Elantra 2.0 CRDi 83 kW
Škoda Octavia 1.6 MPi 55 kW
Odpověděl Nikkys_CZ pro téma Re: Zvyseni podvozku
Přední tlumiče a pružiny se mi povedlo dát do Tipa i z Marei JTD... Nesedí krajní šroub a musí se vybrousit díra na ložisko uložení, proto jsem se na to vykašlal... Myslím ale že samotný pružiny z Marei by šly na Tipácký tlumiče dát šli, kdyžtak tu jedny starší ve slušném stavu mám kdybys chtěl. Zadek jsem zvedl výš pružinamy z Tempry. Podložky bych asi raději neřešil, přijde mi to zbytečně komplikované...
ex. Fiat Tipo 1.4 karb 52 kW
ex. Fiat Tempra 1.6 i.e. 57 kW
ex. Fiat Tipo 1.6 i.e. 57 kW - 159A3046
/F/I/A/T/ - Fehler In Alle Teile
Hyundai Getz 1.4i 16v 72 kW
Hyundai Elantra 2.0 CRDi 83 kW
Škoda Octavia 1.6 MPi 55 kW
Vygenerováno za 0.261 sekund