Trubky na zadek
18 roků 4 měsíců zpět #1
od lepa
Fiat Tipo 1.4 i.e., 51kW, r.v.91
Trubky na zadek vytvořil uživatel lepa
Zdar, nevim jestli mel nekdo problem, jak ja, ale uz jsem mel celkem porezle trubky a taky se mi sekali brzdy. Proste narez. Bylo mi doporuceno, abych vymenil gumove hadicky, ty jsem samozrejme koupil z favoryta a vsechny kovove trubky. Ale ejhle... nastal problem. Protoze jsou zde dvouokruhove brzdy (jestli to rikam spravne), tak jeden okruh na zadku ma uplne jiny zavit, nez ten druhy. Je vetsi (sirsi). Proto se ptam.... daji se sehnat trubky z neceho jineho, ktere tam pasuji za levnejsi cenu nebo si musim nechat trubky udelat ci objednat originaly za nehoraznou castku? Poradte prosim..... zas tak do toho nevidim. Diky
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
18 roků 4 měsíců zpět #2
od Libor2
Odpověděl Libor2 pro téma Trubky na zadek
Vloni jsem dělal to samé-trubky jsem si na celé auto změřil na rampě (všude jsem přidal 5 cm-adobře jsem udělal) a šel koupit podle změřených délek do Fiatu do OV Vítkovic,asi za 1300kč na celý tipo1.4 r.v.91 plus hadičky-cca 150 za kus.Ale doma jsem zjistil že na některých jsou jiné-větší závity,tak jsem koncovky rovně uřezal,dal tam větší matice,co jsem je sundal ze starých trubek,ve svěráku pěkně ručně rozklepal do původ.kuželovitěho tvaru koncovky a měl jsem připraveno na montáž.Ale pokud nemáš zkušenosti z hydraulickou zámečničinou-nech si ty koncovky natvarovat v servise nebo tam co prodávají brzdové trubky,ostatně tam prodávají i převlečné matice-holendry všech typů,konkrétně kus asi za 7 kč.Libor2
18 roků 3 měsíců zpět #3
od lepa
Odpověděl lepa pro téma Re: Trubky na zadek
No abych pravdu rekl, tak jsem nad tim uz taky premyslel. Stacili by kopit asi ty holendry, urezat, prevlect a rozklepat, ale s tim rozklepanim to u me asi nehrozi. Jeste bych to zmrvil a skoncil bych nekde ve svodidlech.
18 roků 2 dní zpět #4
od DannyF
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
Odpověděl DannyF pro téma Re: Trubky na zadek
Opravdu je asi nejlepší si provázkem změřit délku trubičky, změřit závity u holendrů a nechat si to udělat v servisu na míru. Vyjde to oproti originálu za hubičku.
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
Vygenerováno za 1.193 sekund