brzdové desticky
- amores perros
- Autor tématu
Méně
Více
18 roků 3 měsíců zpět #1
od amores perros
brzdové desticky vytvořil uživatel amores perros
Opet mam jeden dotaz.. jaky typ brzdových destiček, Dozvedel sem se ze sou 2 a nevim ktery potrebuji.. mam 1.4ie z 92 roku. Jestli nekdo vite jakej tam je typ.. Dik
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
18 roků 3 měsíců zpět #2
od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: brzdové desticky
Vymontuj jednu a vem to do obchodu. To je asi tak to nejlepší, co můžeš udělat.
18 roků 2 dní zpět #3
od DannyF
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
Odpověděl DannyF pro téma Re: brzdové desticky
Já jsem je vymontoval, vyfotil digitálem vedle školního pravítka vytiskl a donesl do obchodu. Potřeboval jsem totiž stále jezdit.
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
18 roků 2 dní zpět #4
od čenda
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Odpověděl čenda pro téma Re: brzdové desticky
Teoreticky na Tipu existují dva brzdové systémy - Lucas a Bosch. Prakticky myslím, že tam máš Lucas bez ABS. Zkus destičky určit podle typu motoru, ten bude nejspíš 160.A1.046 (najdeš ho vyražený na štítku vlevo pod kapotou).
Dál by mohl být rozdíl v destičkách s kontaktem na signalizaci opotřebování a bez. Bez téhle "fýčury" se ale lze snadno obejít - při výměně letních a zimních pneumatik není nic jednoduššího, než zkontrolovat i opotřebení kotoučů a destiček.
Ostatně i kdyby ses při nákupu destiček napoprvé netrefil, každá jen trochu slušná firma ti je pak vymění za ty správné (samozřejmě za předpokladu, že jim je nebudeš vracet zamaštěné nebo nějak jinak poškozené).
Dál by mohl být rozdíl v destičkách s kontaktem na signalizaci opotřebování a bez. Bez téhle "fýčury" se ale lze snadno obejít - při výměně letních a zimních pneumatik není nic jednoduššího, než zkontrolovat i opotřebení kotoučů a destiček.
Ostatně i kdyby ses při nákupu destiček napoprvé netrefil, každá jen trochu slušná firma ti je pak vymění za ty správné (samozřejmě za předpokladu, že jim je nebudeš vracet zamaštěné nebo nějak jinak poškozené).
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
17 roků 10 měsíců zpět #5
od cybork
Tipo 1.4 IE - AGT (1992-1993)
Odpověděl cybork pro téma Re: brzdové desticky
Kdo poradí laikovi jak nejjednodušeji poznám, že mám brzdové destičky opotřebované.
Díky!
Díky!
Tipo 1.4 IE - AGT (1992-1993)
17 roků 10 měsíců zpět #6
od Předseda
Laiku, to je jednoduché: nová brzdová destička je tlustá cca centimetr. Takže koukneš na tloušťku těch svých a když už budou hodně tenké, jsou opotřebované. Taky jsem zjistil, že už mi tam zbývají tak asi 4mm, takže mě to na jaře čeká
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Odpověděl Předseda pro téma Re: brzdové desticky
Kdo poradí laikovi jak nejjednodušeji poznám, že mám brzdové destičky opotřebované.
Díky!
Laiku, to je jednoduché: nová brzdová destička je tlustá cca centimetr. Takže koukneš na tloušťku těch svých a když už budou hodně tenké, jsou opotřebované. Taky jsem zjistil, že už mi tam zbývají tak asi 4mm, takže mě to na jaře čeká
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Vygenerováno za 0.351 sekund