Snizene pruziny

Více
18 roků 2 měsíců zpět #1 od JohnnyTD-GT
Snizene pruziny vytvořil uživatel JohnnyTD-GT
Chtel sem se zeptatjestli nekdo nema sportovni pruziny -40/-40mm. Bych chtel tvrdsi podvozek, ale nvm jestli nebude moc nizko. Uz takhle si vobcas skrtnu, ale nvm jestli sou ty pruziny v normalni velikosti, takze udaj -40/-40 mi moc nepomuze. Jestli to nekdo mate, tak prosim jestli nemuzete zmerit treba svetlou vysku pod vanou, abych vedel jak bude vysoko. Motor 19TD, podvozek je myslim stejnej i na 1.8 a 2.0. Diky za odpovedi.

Fiat Tipo 1.9TD granturismo

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #2 od Marco
Odpověděl Marco pro téma Re: Snizene pruziny
Ja mám 40/35. Medzi predné koleso a blatník nedám dva prsty. Ak mám pravdu povedať, oproti sériovým škrtám o hodne menej pretože je to podstatne tvrdšie a auto sa toľko nerozhúpe. Ale v zime sa priprav, že budeš z ciest odhŕňať sneh :lol:

Více
18 roků 2 měsíců zpět #3 od Criton
Odpověděl Criton pro téma Re: Snizene pruziny
zdar, auto mám vepředu taky snížený, ale koupil sem ho tak už, takže nevim, jaký tam sou pružiny a tak, ale myslim si (nevim to jistě), že to prase přede mnou nekupovalo sportovní pružiny, ale že jednoduše ty starý skrátilo o nějakej závit.

mám to fakt mrtě nízko (cca 5-7 cm nad zemí) škrtám úplně všude, stačí nějaká větší neroznost na silnici a už dřu vanou o zem. Ani nemluvim o tom, že už mám zespodu přední nárazník úplně rozedřenej od toho, jak to čas od času někde chytne...

navíc mám teď nový kola 14" a mám na nich gumy 185 nevim na kolik, mezi kolo a blatník stčím tak maximálně jeden prst... sice to vypadá efektivně, ale už začínám mít prodřený podběhy od toho, když se to někde zhoupne....

nevim, je to na tobě, ale já bych si auto rozhodně nesnižval a když už, tak jen fakt malinko

Už je pryč: Fiat Tipo 1.6 DOHC r.v. 1989
Nyní: Škoda Octavia 1.9TDi

Více
18 roků 2 měsíců zpět #4 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Snizene pruziny
Tiez som to mal znizene, ale neumyselne. Ten predo mnou tam dal bohvie z coho tlmice, pretoze po ich vymene je auto o 4-5 cm vyssie. A skrtal som, kde to islo.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 2 měsíců zpět #5 od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: Snizene pruziny
Pokud chceš snížit auto a nemáš dostatek financí na kompletní podvozek, je nejlepší volba koupit progresivní pružiny originál od výrobců (Eibach, H&R...), bo ty starší pružiny jsou již unavený a tím vznikají problémy. Já mám Eibachy (-35, -35 mm) a je to úplně v pohodě. Koupil jsem k tomu nové tlumiče Bilstein a nemám žádné problémy. Kola mám 7x15 ET 30 (předepsaný je ET 35), ale v pohodě. Vůbec se toho neboj. To, že má někdo vydřený podběhy znamená, že dal buď kola s malým ET (moc trčí z nápravy), nebo tam má nesmyslně velký podložky. Já s tím nemám sebemenší problém a neměl jsem ho ani u sériových tlumičů. Auto nemám nijak rozšířené a funguje to bez problémů a jezdím na nich již 3 roky a nikde jsem ještě neškrtl. Chování auta se úplně změnilo. Hlavně probůh nezkracuj pružiny!!! Progresivní mají stejnou výšku (potřebnou), jako sériové, jen mají jinou charakteristiku pružení - mají rozlišnou tlošťku a jiné vinutí. Nemá cenu vymýšlet, co je již vymyšleno... A těch 4.500,- Kč není zas tak moc za to, co to udělá s autem. Jinak se zkus podívat do tel. seznamu, myslím, že něco staršího mají v Hulíně v ADH, jestli to již neprodali...

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
18 roků 2 měsíců zpět #6 od JohnnyTD-GT
Odpověděl JohnnyTD-GT pro téma Re: Snizene pruziny
Fajn diky za rady. Snizovat nepotrebuju, chci hlavne tvrdsi pruziny, ted se naklani jak plachetnice, takze v zatackach nic moc.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #7 od JohnnyTD-GT
Tak sem koukal po netu a H&R sem nevidel pod 6000Kc, hodte kdyztak nekdo link na nejakej shop, nebo alespon nazev, kde se daji dobre sehnat kolem tech 4500Kc. Btw mezi kolem a blatnikem mam uz ted na dva prsty

Více
18 roků 2 měsíců zpět #8 od Criton
Odpověděl Criton pro téma Re: Snizene pruziny

Tak sem koukal po netu a H&R sem nevidel pod 6000Kc, hodte kdyztak nekdo link na nejakej shop, nebo alespon nazev, kde se daji dobre sehnat kolem tech 4500Kc. Btw mezi kolem a blatnikem mam uz ted na dva prsty

teď sem byl na tuning srazu na Konopáči a nějaká firma tam nabízela sportovní pružiny, mimo jiné tam byly i na Tipo! stály 2500,-
blbec sem si ale nenapsal číslo, ani co to je za firmu...

Už je pryč: Fiat Tipo 1.6 DOHC r.v. 1989
Nyní: Škoda Octavia 1.9TDi

Více
18 roků 2 měsíců zpět #9 od mk-tec
Vždyť jsi na začátku psal, že sháníš nižší pružiny... Ty Tvoje jsou již zjevně unavené. Pokud se Ti auto naklání, tak to chce opravdu ty progresivní. No, a jestli sháníš starší, taky už nebudou na sto procent a můžou být unavený. To by ses divil, kdybys dal sériový nový, jak by se auto zvýšilo. Pokud dáš ty sportovní pružiny, tak si myslím, že zůstaneš na stejné výšce, jako teď, akorát to bude líp fungovat... Já je sehnal před třemi lety za těch 4.500,- , ale ceny zjevně stouply. Zkus je najít u Eibachu (mohu doporučit) nebo Wietec, ale myslím, že teď budou dobrý značkový (je to záruka, že to funguje) okolo těch 5-6 tis. Dej to přes vyhledavač a určitě Ti to něco najde. A jestli Ti to plave a chtěl by si to zlepšit, bylo by ještě třeba dát tužší tlumiče a silnější stabilizátor

Více
18 roků 2 měsíců zpět #10 od Kenny
Odpověděl Kenny pro téma Re: Snizene pruziny
To Criton: Bylo to Revilo z HK.

Já mám na autě taky snížený pružiny.Auto sedí podstatně lít.Ještě mám doma jedny od Eibachu,který snižují o 40 mm.Jsou trochu orezlý,tak je nechám nastříkat práškovou barvou a pak uvidím co s nima.

Prodej použitých i nových náhradních dílů Fiat Tipo

Prodej nových ND na všechny osobní automobily za velice příznivé ceny

Italiano Bastardo

Více
18 roků 2 měsíců zpět #11 od JohnnyTD-GT

Pokud dáš ty sportovní pružiny, tak si myslím, že zůstaneš na stejné výšce, jako teď, akorát to bude líp fungovat...

Tak presne v tohle doufam, auto neplave, tlumice sou novy, akorat se proste hodne naklani.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #12 od jimird

Více
18 roků 1 měsíc zpět #13 od jimird
Odpověděl jimird pro téma Re: Snizene pruziny
ale jinak já to snižuju, že stuhnu pružinu svorkou podobnou jako na výfuk ,ale menší a nemusím nic řezat a kdykoliv to mužu vrátit spět

Více
18 roků 1 měsíc zpět #14 od JohnnyTD-GT

ale jinak já to snižuju, že stuhnu pružinu svorkou podobnou jako na výfuk ,ale menší a nemusím nic řezat a kdykoliv to mužu vrátit spět

No je to sice zadarmo, ale ja chci hlavne lepsi jizdni vlastnosti a od tohodle se neda cekat znatelnejsi zlepseni...

Více
18 roků 1 měsíc zpět #15 od mk-tec
....A navíc, pokud stáhneš pružinu, tak při zvednutí je potom katší než tlumič !!! tzn. třeba přejedeš nějakej houpák (např. železničmí přejezd), tak se auto nadlehčí, tlumič se vytáhne do max a pružina vyjede ze sedla a... Toto se dělá jen na okrasu pro optický snížení, ale na autě je to sebevražda - je to prakticky to samý, jako bys je uřezal...
Pružiny musí mít odpovídající délku k tlumičům !!!

Vygenerováno za 1.022 sekund