Snizene pruziny

Více
18 roků 1 měsíc zpět #16 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Snizene pruziny

....A navíc, pokud stáhneš pružinu, tak při zvednutí je potom katší než tlumič !!! tzn. třeba přejedeš nějakej houpák (např. železničmí přejezd), tak se auto nadlehčí, tlumič se vytáhne do max a pružina vyjede ze sedla a... Toto se dělá jen na okrasu pro optický snížení, ale na autě je to sebevražda - je to prakticky to samý, jako bys je uřezal...
Pružiny musí mít odpovídající délku k tlumičům !!!

uprvím..odpovídající rozsah pohybu

třeba kratší pružiny co se prodávaj taky jdou zkombinovat se seriovejma tlumičema..ale jejich rozsah pohybu je takovej že není problém..když to stáhneš svorkou tak, rozsah pohybu ej omezenej, můžeš trvale poškodit pružinu(ty jsou počítaný tak, aby na sebe závity nikdy nedosedly,a když jo tak tam jsou dorazy..)

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #17 od jimird
Odpověděl jimird pro téma Re: Snizene pruziny
www.reviloshop.cz/store/goodsdetail.asp?strGoodsID=JOM-120024
máte někdo zkušenosti s takovýma pružinama?mzslím ten výrobce je to bezva cena,až si je někdo koupíte,tak písněte jak to šlape

Více
18 roků 1 měsíc zpět #18 od jimird
Odpověděl jimird pro téma Re: Snizene pruziny

....A navíc, pokud stáhneš pružinu, tak při zvednutí je potom katší než tlumič !!! tzn. třeba přejedeš nějakej houpák (např. železničmí přejezd), tak se auto nadlehčí, tlumič se vytáhne do max a pružina vyjede ze sedla a... Toto se dělá jen na okrasu pro optický snížení, ale na autě je to sebevražda - je to prakticky to samý, jako bys je uřezal...
Pružiny musí mít odpovídající délku k tlumičům !!!

uprvím..odpovídající rozsah pohybu

třeba kratší pružiny co se prodávaj taky jdou zkombinovat se seriovejma tlumičema..ale jejich rozsah pohybu je takovej že není problém..když to stáhneš svorkou tak, rozsah pohybu ej omezenej, můžeš trvale poškodit pružinu(ty jsou počítaný tak, aby na sebe závity nikdy nedosedly,a když jo tak tam jsou dorazy..)

já nemluvím taky o stahování více závitů,ale o jednom
nic to nestojí,ale neni to ono ,asi taky jdu do pružin,ale nechci moc velké snížení,protože už mi to snížily kola a tahle drhnu,ale zajímají mě hlavně jizdní vlastnosti

Více
17 roků 11 měsíců zpět #19 od mt-tuning
Odpověděl mt-tuning pro téma Re: Snizene pruziny
Pred dvoma rokmi som kupil znizene pruziny o 35 mm. Bolo to niekde na zraze. Jazdil som, bolo to super, auto vypadalo lepsie, aj jazdne vlastnosti sa zmenili, boli citelne lepsie. Nevedel som co to bolo za vyrobcu. Po roku a pol vsak nastal zvrat. Zacal som skrtat na miestach, kde obvykle auto preslo v pohode. Tie tzv. sportove pruziny sa unavily a spodne zavity lezali na sebe. Podarilo sa mi vsak kupit od firmy Pi kompletny sportovy podvozok zo znizenim 40mm, plus tlmice maju stelovatelnu tuhost. Staly 380libier, ale stoji to za to. To auto sedi ako beton. Je pravda, pri max. tuhosti si v sedacke moc pohodlia neuzijete, ale stoji to za ten pocit.

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 8 měsíců zpět #20 od josik
Odpověděl josik pro téma Re: Snizene pruziny
Mám na Tipu sportovní pružiny. Sice to vypadá lépe, sportovněji a auto dobře sedí. Ovšem aspoň jednou měsíčně mi musí v servisu přivařit výfuk, protože ho na našich dokonalých cestách v jednom kuse nechávám. Když zůstane "jenom" viset, tak je to v pohodě, ale už se mi taky párkrát stalo, že jsem ho sundal celý. Pokud byste měl někdo tip, kde bych mohl koupit za solidní cenu zánovní klasické pružiny na Tipo 1.6/1990, tak mi, prosím, dejte vědět a já je okamžitě beru! Dík

Více
17 roků 8 měsíců zpět #21 od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: Snizene pruziny
...a ty si myslíš, že je těma pružinama...? Já je mám 3 roky a výfuk drží normálně. Není to spíš tím, že máš špatný gumy an výfuk? Já dělal druhý výfuk a předělal jsem tam držáky a gumy na Š Favorit a super!!!

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
17 roků 8 měsíců zpět #22 od mt-tuning
Odpověděl mt-tuning pro téma Re: Snizene pruziny

...a ty si myslíš, že je těma pružinama...? Já je mám 3 roky a výfuk drží normálně. Není to spíš tím, že máš špatný gumy an výfuk? Já dělal druhý výfuk a předělal jsem tam držáky a gumy na Š Favorit a super!!!

mne to skorej pripada tak, ze spustil auto az moc dole a jedine co je najblizsie k vozovke je v jeho pripade vyfuk.

Co takto ten vyfuk troska zdvihnut hore a po jamach nelietat ako blazon :P

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 8 měsíců zpět #23 od josik
No vzhledem k tomu, ze vyfuk je jak ma byt a tlumice jsou taky v pohode, tak me nenapada nic jineho... to auto je proste strasne nizko a jak se najde nejaky vymol nebo moc vysoky retarder tak tam ten vyfuk necham... na druhou stranu je pravda, ze to zrovna nesetrim, ale diry si muzes nevsimnout i kdyz jedes pade...

Více
17 roků 8 měsíců zpět #24 od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: Snizene pruziny
...pak mě tedy napadá, co tam máš za pružiny. Jsou to origo progresivní pružiny? nebo jen zkrácené a natřené...? Pak bych to pochopil. Origo nedělají nižší než se snížením o 35-40 mm (H&R, Eibach) a ty jsou bez problémů a taky mu občas přitopím pod kotlem a jezdím v červeným poli otáček. Možná, jestli tam nemáš to bláto JOM apod. který již můžou být unavený... Jinak nevím.

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
17 roků 8 měsíců zpět #25 od josik
Ty ja nevim. Sam jsem se v tom nehrabal, akorat jsem to dal do servisu, at mi zkontrolujou tlumice, jestli jsou v pohode at muzu vymenit akorat pruziny. A tam mi rikal, ze tam jsou sportovni pruziny, ale jake, to nevim... Je mozne, ze tam jsou nejake smejdy, kazdopadne je chci vymenit za klasiku, protoze se s tim fakt neda poradne po tech rozbitych cestach jezdit.. I kdyz mi bude chybet ta krasna sportovni image...:) Ale asi to ozelim...

Vygenerováno za 0.078 sekund