Manžety homokloubů

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1 od temprař
Manžety homokloubů vytvořil uživatel temprař
Včera jsem doma prohlídal opotřebení brzdových destiček a zároveň jsem si prohlížel manžety kloubů a všiml jsem si,že jsou v těch manžetách drobný prasklinky a lehce vytíká mazací tuk. Máte někdo zkušenosti z jejich výměnnou :?: :?: :?: Na co si dát pozor a jak postupovat. Vyměnil bych zrovna i manžety jak u kola tak u převodovky. Poraďte mi. Žádnou zkušenost s tímto nemám. Díky za každé příspěvky.

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #2 od MagicMisel
Odpověděl MagicMisel pro téma Re: Manžety homokloubů

Včera jsem doma prohlídal opotřebení brzdových destiček a zároveň jsem si prohlížel manžety kloubů a všiml jsem si,že jsou v těch manžetách drobný prasklinky a lehce vytíká mazací tuk. Máte někdo zkušenosti z jejich výměnnou :?: :?: :?: Na co si dát pozor a jak postupovat. Vyměnil bych zrovna i manžety jak u kola tak u převodovky. Poraďte mi. Žádnou zkušenost s tímto nemám. Díky za každé příspěvky.

Stímto zkusenost zatím nemam ale mohl bys mi pak napsat ceny tech manzet kloubů!dík

bmw 530i V8 www.ms-auto.cz

Více
18 roků 1 měsíc zpět #3 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Manžety homokloubů

No nejdrive ze vseho musis mit na to naradi. Mel bys mit specialne upravenou golu (myslim, ze 36), ktera musi byt osoustruzena na mensi vnejsi prumer. Tak mas moznost sundat naboj kola. Musi se povolit tehlice a taky tlumic, tak muzes ten kloub vysunout. Jde to pomoci si autogenem, pak se to lepe povoluje (predtim odklepni zajisteni matice).
Ja jsem mel bohuzel pouze 1/2" gola sadu a ulomil pri povolovani krizovy nastavec, tak jsem se na to vysr.. a jel do servisu - vymena manzety (material 50Kc/kus, prace cca 200Kc. delal mi tam toho vice, tak asi takova castka).
Takove opravy, to je vse otazka povolovani zarezlych sroubu a spravneho naradi.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #4 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: Manžety homokloubů
Kdesi jsem četl a doslechl se,že na Tempru / Tipo pasují i manžety z Favoritu. Co je na tom pravdy??? A jaký tuk se tam zpětně dává ?

mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
18 roků 1 měsíc zpět #5 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Manžety homokloubů
no já je měnil obě na jedný ose a stálo mě to s prací 500 a to se mi ještě ta blíš ke kolu slíkla protože mě prodal umělou zdrhovačku místo kovový tak bacha na to jinak jak říká augustin

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
18 roků 1 měsíc zpět #6 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: Manžety homokloubů
Tak že jak to tak vidím,tak to asi taky nechám na ten servis. :cry: :cry:

I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
18 roků 1 měsíc zpět #7 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Manžety homokloubů
Nech to na servis. Tam je taky problém koupit správnou manžetu, protože je jich asi tisíc druhů a v podstatě je nejlepší ji první sundat a pak podle ní koupit novou. Taky vidím, že máš 2.0 a tam musíš tu poloosu částečně rozdělat, abys mohl stáhnout manžetu u převodovky. Předpokládám, že to má poloosy jak 1,9TD, tedy u převodovky přišroubované na přírubě.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #8 od nuni
Odpověděl nuni pro téma Re: Manžety homokloubů
Včera jsem se pustil do výměny ramen a při zhození pravého kola jsem zjistil,že mam v pr.... vnitřni manžetu.Už jsem to párkrát dělal,jenže v dilně a na zvedáku.Před barákem se mi do toho nechce,takže pravé rameno+manžetu si necham udělat v servisu.Někdy se to opravdu vyplati.

tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!

Více
18 roků 1 měsíc zpět #9 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: Manžety homokloubů
manzeta na tipo i s loziskem 290kc

1.6ie 93"

Více
18 roků 1 měsíc zpět #10 od JohnnyTD-GT
Odpověděl JohnnyTD-GT pro téma Re: Manžety homokloubů
Tak ja mam na tohle super trubkac a na nej nasadim 2metrovou tyc a naboj je povolenej hned :) , ja bych auto do servisu nikdy nedal, ja delam sam uplne vsechno

Fiat Tipo 1.9TD granturismo

Více
18 roků 1 měsíc zpět #11 od nuni
Odpověděl nuni pro téma Re: Manžety homokloubů
Já si dělám většinu věcí také sám,ale bohužel ještě pořád nemám garáž a před panelákem všechno dělat nejde.Hlavně ted k vuli počasí.Ted kolem jedné garáže lítám,ale vypadá to,že chlap chce vytáhnout cenu do závratných výšek a na to já nemám.Jinak žádný servis ani známý mi neudělá na autě tak poctivou práci,jako si ji udělám já sám.Navíc mě to baví a těší.[/quote]

tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!

Vygenerováno za 2.081 sekund