Čím natřít podvozek?

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1 od brumla
Čím natřít podvozek? vytvořil uživatel brumla
Tak mi bylo doporučeno oškrabat rez z podvozku a natřít ho. Mohl by mi někdo poradit nějakou dobrou barvu na nátěr podvozku? Aby to nějaký čas vydrželo a nenadělalo víc škody než užitku.

Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #2 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Čím natřít podvozek?
No pokud tam už máš rezavá místa, tak oškrábat, až pokud barva nebude klást větší odpor, potom ocelákem kartáčem pořádně odřít rez, pak natřít odrezovačem, po zaschnutí základní barvou a pak :?: nevím, někdo doporučuje tlumex, někdo něco jiného, sám ještě nevím čím to natřu.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #3 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Čím natřít podvozek?
U nás v praci sme jednou natírali betonové zdi "Dálniční fermeží". Ona vytvoří na povrchu nepropustný, oděru vzdorný film. Náhodou mi pak zůstal celej 24kg barel doma :twisted: této fermeži. Právě při aplikaci na beton se vsaje hluboko do spár a utěsní je (je to u trochu hustší než ředidlo), potom ten beton vydrží oděry a různé povětrnostní vlivy, je možné ji používat i na dřevo a jiné materiály.
Já mám nad prahem kousek rzi (uz se mi z tama odloupla barva), tak sem to natřel touhle fermeží a budu sledovat, jak se to bude dál vyvíjet.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
18 roků 1 měsíc zpět #4 od vejvy.f
Odpověděl vejvy.f pro téma Re: Čím natřít podvozek?
já dám na PUNTO klasiku==== REZISTIN CAR===

Mám 13 let starý UNO a podvozek, kterej je nastříkanej rezistinem je jak novej, zato dveře na který nebylo sáhnuto už nejsou, jsou už vyměněný.

FIAT TIPO 1.9TD, FIAT PUNTO 1.7TD, PUNTO S 1.1 , PUNTO 1.2 60SX, Lancia kappa SW 2.4i

Více
18 roků 1 měsíc zpět #5 od michal_tipar
Já jsem tohle dělal na podvozku před dvěma lety, strávil jsem pod autem týden... Škrabkou jsem odstranil všechny fleky, kde byla vidět rez nebo bubliny, ocelákem z toho očistil zbytek rzi, natřel odrezovačem a pak tlumexem, ten nechá docela houževnatý film. Rozhodně bych nedoporučoval odřít celou podlahu (jen tak pro formu) protože je pokrytá nějakou sr.... která je ještě daleko houževnatější něž tlumex, takže asi bude chránit daleko líp, ale kde se prosekla, třeba šutrem, tak to odešlo do kytek a začalo reznout.
Jo s tou rzí je problém... Pokud to neočistíš a jen přepatleš i když dobrou ochranou, tak to stejně prorezne, protože rez je oxid železitý, který je své krystalové struktuře váže i vodu, takže je tam super prostředí pro další oxidaci (voda a kyslík). Jediný způsob který je podle mě stoprocentní je opískování, ověřil jsem si to letos na autě a fakt to funguje - už mám doma kompresor a pískovací pistoli, jen sem nikde neobjevil kde bych koupil čas abych to udělal :lol:

Více
18 roků 1 měsíc zpět #6 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Čím natřít podvozek?
nemohl by si tu pistoli nafotit mě by hrozně zajímalo jak to vypadá 8O

Já jsem tohle dělal na podvozku před dvěma lety, strávil jsem pod autem týden... Škrabkou jsem odstranil všechny fleky, kde byla vidět rez nebo bubliny, ocelákem z toho očistil zbytek rzi, natřel odrezovačem a pak tlumexem, ten nechá docela houževnatý film. Rozhodně bych nedoporučoval odřít celou podlahu (jen tak pro formu) protože je pokrytá nějakou sr.... která je ještě daleko houževnatější něž tlumex, takže asi bude chránit daleko líp, ale kde se prosekla, třeba šutrem, tak to odešlo do kytek a začalo reznout.
Jo s tou rzí je problém... Pokud to neočistíš a jen přepatleš i když dobrou ochranou, tak to stejně prorezne, protože rez je oxid železitý, který je své krystalové struktuře váže i vodu, takže je tam super prostředí pro další oxidaci (voda a kyslík). Jediný způsob který je podle mě stoprocentní je opískování, ověřil jsem si to letos na autě a fakt to funguje - už mám doma kompresor a pískovací pistoli, jen sem nikde neobjevil kde bych koupil čas abych to udělal :lol:

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
18 roků 1 měsíc zpět #7 od MagicMisel
taky by me zajímala ta pískovací pistole!!Ja sem podvozek taky oskrabal a natrel ale to opískování by bylo fakt dobrý!!kompresor mam tak by nebyl problem!

bmw 530i V8 www.ms-auto.cz

Více
18 roků 1 měsíc zpět #8 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Čím natřít podvozek?
pískování tý gumový srač*y na podvozku je pakárna..lepšíoškrábat a pak opískovat nebo vzít flexou s ocelákem

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
Více
18 roků 1 měsíc zpět #10 od michal_tipar
takhle v podstatě vypadá
www.bow.cz/index.php?lang=&pid=110&a...amp;vyr=10&kat=1

Jinak pískovat tu hmotu na podvozku je asi blbost, ale po oškrábání až na kov vypískovat zbytek rzi, to byla moje myšlenka...
Ovčem na lak a korozi na zadních blatnících to funguje excelentně...
Nemám z pískováním zatím žádnou zkušenost dělal jsem to asi jen dvakrát, je to super ale je z toho děsnej bordel a písek jsem měl i v trenkách :lol:

Více
18 roků 1 měsíc zpět #11 od brumla
Odpověděl brumla pro téma Re: Čím natřít podvozek?
Tak jsem mluvil o této diskuzi se známým, a ten mi ještě doporučil, po základovce to natřít syntetickým lakem a až pak dát tlumex. Myslíte, že je to dobrý nápad?
Původně jsem to chtěl dělat teď, ale odložím to na jaro/léto. A pískovat to určitě zkusím.

Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto

Více
18 roků 1 měsíc zpět #12 od michal_tipar
základovku jsem tam teda nedával, tu dávám jen pod lak, ale asi by neměla vadit, když ji necháš dobře vyschnout aby nějak nereagovala s tlumexem.
Ale pokud si dobře pamatuju, tak na tlumexu je, že se má nanášet přímo. Tlumex je antikozorní a antiabrazivní, takže základovku nepotřebuje.
www.detecha.cz/frameset_produkt.php?lang=cz&product_id=19
Jinak pod lak samozřejmě základovku, klasický autolak není antikorozní.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #13 od BlackJack

U nás v praci sme jednou natírali betonové zdi "Dálniční fermeží". Ona vytvoří na povrchu nepropustný, oděru vzdorný film. Náhodou mi pak zůstal celej 24kg barel doma :twisted: této fermeži. Právě při aplikaci na beton se vsaje hluboko do spár a utěsní je (je to u trochu hustší než ředidlo), potom ten beton vydrží oděry a různé povětrnostní vlivy, je možné ji používat i na dřevo a jiné materiály.
Já mám nad prahem kousek rzi (uz se mi z tama odloupla barva), tak sem to natřel touhle fermeží a budu sledovat, jak se to bude dál vyvíjet.

Tak píšu odezvu na svůj příspěvek. Po dvojím natření od té doby se koroze nerozšírala, zastavila se a místo vypadá stále stejně. Od té doby jsem už s místem koroze nic nedělal. :idea:

Více
15 roků 7 měsíců zpět #14 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Čím natřít podvozek?
tak to jsi mě mile překvapil, bezmyšlenkovitě jsem cca 3 týdny koupil celou 4kg pixli toho Tlumexu a chystám se, jen co se počasí umoudří, nababrat celý podvozek, hlavně ty CU brzdové trubky ( co budu měnit a doplňovat do správného počtu )... aby příští měcíc na stk neměli kecy a nenašli tam nějakou tu dírku
čus jura
PS : napadlo mě ty rezavé místa natřít hameritkou mám s ní docela dobrou zkušenost a na to ten tlumex

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 7 měsíců zpět #15 od BlackJack
No já mám doma 25Kg Dálniční fermeže. V obchodě se nejspíš nedá koupit. Je to trocha hustší než ředidlo, při aplikaci na rez to parádně zateče a nasaje se. Pak se z toho stane odolný nátěr, takový zpevněný sajrajt. Ale je to čiré a možná se na to dá i aplikovat barva. V každém případě mi to zastavilo korozi, dokonce to na povrchu ani moc rez nepřipomíná, spíš špinu. Na sraze ukážu :wink:

Vygenerováno za 3.642 sekund