Čím natřít podvozek?
Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Já mám nad prahem kousek rzi (uz se mi z tama odloupla barva), tak sem to natřel touhle fermeží a budu sledovat, jak se to bude dál vyvíjet.
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Mám 13 let starý UNO a podvozek, kterej je nastříkanej rezistinem je jak novej, zato dveře na který nebylo sáhnuto už nejsou, jsou už vyměněný.
FIAT TIPO 1.9TD, FIAT PUNTO 1.7TD, PUNTO S 1.1 , PUNTO 1.2 60SX, Lancia kappa SW 2.4i
Jo s tou rzí je problém... Pokud to neočistíš a jen přepatleš i když dobrou ochranou, tak to stejně prorezne, protože rez je oxid železitý, který je své krystalové struktuře váže i vodu, takže je tam super prostředí pro další oxidaci (voda a kyslík). Jediný způsob který je podle mě stoprocentní je opískování, ověřil jsem si to letos na autě a fakt to funguje - už mám doma kompresor a pískovací pistoli, jen sem nikde neobjevil kde bych koupil čas abych to udělal
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Já jsem tohle dělal na podvozku před dvěma lety, strávil jsem pod autem týden... Škrabkou jsem odstranil všechny fleky, kde byla vidět rez nebo bubliny, ocelákem z toho očistil zbytek rzi, natřel odrezovačem a pak tlumexem, ten nechá docela houževnatý film. Rozhodně bych nedoporučoval odřít celou podlahu (jen tak pro formu) protože je pokrytá nějakou sr.... která je ještě daleko houževnatější něž tlumex, takže asi bude chránit daleko líp, ale kde se prosekla, třeba šutrem, tak to odešlo do kytek a začalo reznout.
Jo s tou rzí je problém... Pokud to neočistíš a jen přepatleš i když dobrou ochranou, tak to stejně prorezne, protože rez je oxid železitý, který je své krystalové struktuře váže i vodu, takže je tam super prostředí pro další oxidaci (voda a kyslík). Jediný způsob který je podle mě stoprocentní je opískování, ověřil jsem si to letos na autě a fakt to funguje - už mám doma kompresor a pískovací pistoli, jen sem nikde neobjevil kde bych koupil čas abych to udělal
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
bmw 530i V8 www.ms-auto.cz
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
www.vseprodilnu.cz/default.asp?LANG=1&am...skovac%C3%AD+pistole
www.antyobchod.cz/piskovaci-pistole-s-nasavanim-p-12416.html
1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti
www.bow.cz/index.php?lang=&pid=110&a...amp;vyr=10&kat=1
Jinak pískovat tu hmotu na podvozku je asi blbost, ale po oškrábání až na kov vypískovat zbytek rzi, to byla moje myšlenka...
Ovčem na lak a korozi na zadních blatnících to funguje excelentně...
Nemám z pískováním zatím žádnou zkušenost dělal jsem to asi jen dvakrát, je to super ale je z toho děsnej bordel a písek jsem měl i v trenkách
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Původně jsem to chtěl dělat teď, ale odložím to na jaro/léto. A pískovat to určitě zkusím.
Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto
Ale pokud si dobře pamatuju, tak na tlumexu je, že se má nanášet přímo. Tlumex je antikozorní a antiabrazivní, takže základovku nepotřebuje.
www.detecha.cz/frameset_produkt.php?lang=cz&product_id=19
Jinak pod lak samozřejmě základovku, klasický autolak není antikorozní.
Tak píšu odezvu na svůj příspěvek. Po dvojím natření od té doby se koroze nerozšírala, zastavila se a místo vypadá stále stejně. Od té doby jsem už s místem koroze nic nedělal.U nás v praci sme jednou natírali betonové zdi "Dálniční fermeží". Ona vytvoří na povrchu nepropustný, oděru vzdorný film. Náhodou mi pak zůstal celej 24kg barel doma této fermeži. Právě při aplikaci na beton se vsaje hluboko do spár a utěsní je (je to u trochu hustší než ředidlo), potom ten beton vydrží oděry a různé povětrnostní vlivy, je možné ji používat i na dřevo a jiné materiály.
Já mám nad prahem kousek rzi (uz se mi z tama odloupla barva), tak sem to natřel touhle fermeží a budu sledovat, jak se to bude dál vyvíjet.
čus jura
PS : napadlo mě ty rezavé místa natřít hameritkou mám s ní docela dobrou zkušenost a na to ten tlumex
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...