Bouchani podvozku
- JohnnyTD-GT
- Autor tématu
Méně
Více
18 roků 1 měsíc zpět #1
od JohnnyTD-GT
Fiat Tipo 1.9TD granturismo
Bouchani podvozku vytvořil uživatel JohnnyTD-GT
Posledni dobou se mi pri jizde ozyva docela vyrazny pravidelny bouchani. Kdyz jenom trochu pribrzdim, tak prestane, ale mam novy kotouce i desticky a trmen je taky ok. Mel sem to na heveru na ctyrku na volnobeh a u kola sem neslysel skoro nic. Nejvic je to slyset v interieru, takovy bouchani do podlahy, asi nekde uprostred motoru, spis k pravy strane. Si myslim, ze by to mohla bejt poloosa nebo prinejhorsim neco na rozvodovce. Nedelalo nekdy nekomu neco podobnyho, fakt nevim jak zjistit co presne to je. Diky za rady
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
18 roků 1 měsíc zpět #2
od čenda
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Odpověděl čenda pro téma Re: Bouchani podvozku
Ode mě to ber s rezervou, mám Tipo týden, ale napadá mě:
a) uložení stabilizátoru (tj. gumové průchodky nad nápravnicí),
b) tyčka od stabilizátoru k ramenu,
c) silentbloky ramena ev. spodní čep,
d) tlumič.
Mně to bouchá/skřípá taky, taky vpravo, vcelku nepravidelně - někdy při rozjíždění, někdy při zatáčení. Příčinou jsou s největší pravděpodobností vytlučené gumové špunty na tyčce mezi stabilizátorem a ramenem - jeden nad, druhý pod ramenem. Zteřelé je mám oba.
Čekám, že bouchání přestane po výměně ramena a tyčky stabilizátoru. Díly už jsem koupil a teoreticky bych je mohl mít namontované zítra večer, takže bych pak poreferoval, co to udělalo.
Poloosa (vnější homokinetický kloub) podle mých dosavadních zkušeností cuká a bouchá jen při rozjíždění na plný rejd, tam bych asi chybu hledal až nakonec.
a) uložení stabilizátoru (tj. gumové průchodky nad nápravnicí),
b) tyčka od stabilizátoru k ramenu,
c) silentbloky ramena ev. spodní čep,
d) tlumič.
Mně to bouchá/skřípá taky, taky vpravo, vcelku nepravidelně - někdy při rozjíždění, někdy při zatáčení. Příčinou jsou s největší pravděpodobností vytlučené gumové špunty na tyčce mezi stabilizátorem a ramenem - jeden nad, druhý pod ramenem. Zteřelé je mám oba.
Čekám, že bouchání přestane po výměně ramena a tyčky stabilizátoru. Díly už jsem koupil a teoreticky bych je mohl mít namontované zítra večer, takže bych pak poreferoval, co to udělalo.
Poloosa (vnější homokinetický kloub) podle mých dosavadních zkušeností cuká a bouchá jen při rozjíždění na plný rejd, tam bych asi chybu hledal až nakonec.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
- JohnnyTD-GT
- Autor tématu
Méně
Více
18 roků 1 měsíc zpět #3
od JohnnyTD-GT
Odpověděl JohnnyTD-GT pro téma Re: Bouchani podvozku
Silentbloky ramena i cep sou novy, tlumic tam taky neni dlouho. A vzhledem k tomu, ze intenzita bouchani se meni presne podle rychlosti, tak bych nesazel ani na stabilizator, navic po vizualni kontrole je ok.
- JohnnyTD-GT
- Autor tématu
Méně
Více
18 roků 1 měsíc zpět #4
od JohnnyTD-GT
Odpověděl JohnnyTD-GT pro téma Re: Bouchani podvozku
A ty dve pouzdra na tycce stabilizatoru mam taky novy.
18 roků 4 týdnů zpět #5
od petr1978
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Bouchani podvozku
Jestli je to pravidelné, a intenzita se zvyšeje s rychlostí, tak hledej něco na kole. Ikdyž říkáš, že máš brzdy a všechno kolem O.K., tak si to raději překontroluj ještě jednou. Taky se mrkni jestli ti náhodou nedře kotouč o krací plech. Taky se podívej jestli ti nedřeněci jiného. Nic víc mě nenapadá. Lovu zdar.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Vygenerováno za 2.096 sekund