co je to za plast. trubičku vedoucí z nádrže

Více
18 roků 4 týdnů zpět #1 od jirkaR
chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví co je to za trubičku plastovou vedoucí s nádrže do motr. prostoru kde končí a je otevřená taková béžová připadá mi to jak nějakej výparník a hlevně do ničeho nevede

včera mi totíž borec vyříznul kus trubky s vypáleným katem a smeklo se mu to a tuhlo trubku se spoda rozříznul tak jestli to mám nechat nebo zpravit?

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 4 týdnů zpět #2 od PavelM
Asi bych to spravil, at je to co je to.. Kdyz to jde z nadrze tak to asi k necemu bude.. :idea:

Fiat Tipo 1.6i.e.kat rv. 91'

Více
18 roků 4 týdnů zpět #3 od Augustin

chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví co je to za trubičku plastovou vedoucí s nádrže do motr. prostoru kde končí a je otevřená taková béžová připadá mi to jak nějakej výparník a hlevně do ničeho nevede

včera mi totíž borec vyříznul kus trubky s vypáleným katem a smeklo se mu to a tuhlo trubku se spoda rozříznul tak jestli to mám nechat nebo zpravit?

No tak z nadrze Ti jdou pouze tri vyvody.
1) palivo do vstrikovani
2) palivo vraceno ze vstrikovani
3) odvzdusneni paliv. nadrze - toto musi byt pripojeno do nadrzky s aktivnim uhlim (recyklace vyparu-vyuziti pro spalovani). Podivej se, zda to mas vubec na tu nadrzku pripojenou - je to v pravem prednim podbehu, pod pr.pred. blinkrem.
Mozna to nejaky sikula vyradil z provozu (bouracka?) a nechtelo se mu to kupovat znovu.

Více
18 roků 4 týdnů zpět #4 od jirkaR
no aktivní uhlí je zapojený podle mě tam jsou 4 tohle vypadá na nějaký odvětrávání ale proč by se to odvětrávalo do motor prostoru zkusím vložit foto

Fiat Tipo

Více
18 roků 4 týdnů zpět #5 od čenda
Vím přesně co myslíš, ale taky nevím, k čemu to je 8O.
U 1.4 je to vyvedené na straně řidiče u baterky, kyblík na aktivní uhlí je na opačné straně.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
18 roků 4 týdnů zpět #6 od Pavel
Tak to je teď už asi bejvalé automatické naklánění světel, měl sem to na staré vedle omezovače brzdného tlaku na zadní nápravě je takové pododné udělátako. ALe to ti řeknu Jirko že si to asi svěřil dobrému maníkovi když ti tahle řezal autogenem pod autem a ještě přefikne hadice 8O buď rád že to nebyla benzínová hadička nebo ještě lépe ta odvětrávací to už by si měl po problémech s Tipem :twisted:

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
18 roků 4 týdnů zpět #7 od tommy
hadice k akt. uhli je modra a opravdu je v pravo,na druhe stane jedine ta hydraulika na svetla

1.6ie 93"

Více
18 roků 4 týdnů zpět #8 od ntmp
Zdravim, taky bych mel dotazek ohledne hadicek :)
(je mozne ze uz se to nekde psalo, bohuzel si nemuzu vzpomenout kde a v ramci jakeho problemu)

Zajimalo by me co je tohle - ta vetsi hadicka v popredi (smerem nahoru to vede do dixiplexu, smerem dolu nikam :) )
No a druha hadicka je na tom samem obrazku v pozadi - takova ta hneda gumka a zni je jakysi vyvod, detail na druhem obrazku.

Soubor přílohy:

Soubor přílohy:

Diky za rady :)

FIAT TIPO 1.4 i.e.

Více
18 roků 4 týdnů zpět #9 od GoofyX
Ahoj,
uz je to par mesicu co Tipiste doma nemam :cry: , ale jestli se nepletu, tak ta hadicka co ti vede dolu (ta vetsi) patri pripojit na to Tcko co je v pozadi. Je to nejaky podtlakovy vedeni, a jeden z tech koncu myslim udava hodnoty do ekonomeru, pokud ho mas na pristrojovce. Ale z praxe si pamatuju, ze auto jezdilo i bez pripojene hadicky :D

V.

Více
18 roků 3 týdnů zpět #10 od jirkaR

Tak to je teď už asi bejvalé automatické naklánění světel, měl sem to na staré vedle omezovače brzdného tlaku na zadní nápravě je takové pododné udělátako. ALe to ti řeknu Jirko že si to asi svěřil dobrému maníkovi když ti tahle řezal autogenem pod autem a ještě přefikne hadice 8O buď rád že to nebyla benzínová hadička nebo ještě lépe ta odvětrávací to už by si měl po problémech s Tipem :twisted:

on to řezal flexou ale stálo to jen 200 :lol:

Fiat Tipo

Více
18 roků 3 týdnů zpět #11 od jirkaR
no já myslím že to není naklánění světel podle mě je to odvětrávání nádrže :!:

Fiat Tipo

Více
18 roků 3 týdnů zpět #12 od Pavel

No ale i tak to byl asi šilkulka 8O . jestli by to bylo odvětrávání nídrže tak by byla modré barvy a vedla by společně po jedné dráze s hadičkama benzínu ( přívod a odvod přebytečného paliva). Jinak na druhé straně vedou taky tři hadičky, dvě brzdové a jedno na to naklánění (podle toho jak je zatížená zadní náprava), ale nikdy sem to neviděl v praxi fungovat a ani nevím jak vypadaj ty světla...

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Více
18 roků 3 týdnů zpět #13 od jirk

Odvětrání nádrže nevede dopředu.To je jenom krátká hadička u hrdla nádrže vyvedená k závěru nádrže s jednocestným ventilem.

Více
18 roků 3 týdnů zpět #14 od Pavel

Odvětrání nádrže nevede dopředu.To je jenom krátká hadička u hrdla nádrže vyvedená k závěru nádrže s jednocestným ventilem.

Tak na co to tam teda je co vede k nebo od nádobky s aktivním uhlím? Nevím teda jak u vás, ale já mám neustále v nádrži menší podtlak...

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Více
18 roků 3 týdnů zpět #15 od jirkaR

No ale i tak to byl asi šilkulka 8O . jestli by to bylo odvětrávání nídrže tak by byla modré barvy a vedla by společně po jedné dráze s hadičkama benzínu ( přívod a odvod přebytečného paliva). Jinak na druhé straně vedou taky tři hadičky, dvě brzdové a jedno na to naklánění (podle toho jak je zatížená zadní náprava), ale nikdy sem to neviděl v praxi fungovat a ani nevím jak vypadaj ty světla...

no je bílá asi máš pravdu koukal jsem na eperu a mělo by to být asi ono zase jsem zapoměl donést foto

Fiat Tipo

Vygenerováno za 2.353 sekund