Disky

Více
18 roků 2 týdnů zpět #1 od xxtomen
Disky vytvořil uživatel xxtomen
Ahoj,prominte ze otravuju porad z nejakymi dotazi. Chtel jsem koupit plechace na zimni kola 13",ale bylo mi receno ,ze to tam nejde,kvuli prednim brzdicum. Mam Tipo 1,4ie.r.v.89. Muzete mi napsat ,jestli tam ty 13" kola muzou dat. Moc diky????

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 2 týdnů zpět #2 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Disky

Ahoj,prominte ze otravuju porad z nejakymi dotazi. Chtel jsem koupit plechace na zimni kola 13",ale bylo mi receno ,ze to tam nejde,kvuli prednim brzdicum. Mam Tipo 1,4ie.r.v.89. Muzete mi napsat ,jestli tam ty 13" kola muzou dat. Moc diky????

A kdo to rekl, ze to tam nejde?

Více
18 roků 2 týdnů zpět #3 od xxtomen
Odpověděl xxtomen pro téma Re: Disky
Rekl mi to jeden z bazaru,ptal jsem se tam na ty disky. Tak nevim,nemam s tim zkusenosti.

Více
18 roků 2 týdnů zpět #4 od vejvy.f
Odpověděl vejvy.f pro téma Re: Disky
Holt to budeš muset vyzkoušet, některý jdou, některý nejdou.

FIAT TIPO 1.9TD, FIAT PUNTO 1.7TD, PUNTO S 1.1 , PUNTO 1.2 60SX, Lancia kappa SW 2.4i

Více
18 roků 2 týdnů zpět #5 od geeny666
Odpověděl geeny666 pro téma Re: Disky
já osobně jsem skoušel narvat disky ze starého favoritu 4 x 98 a nešly tam vůči brzdovým čelistem tak určitě na tom něco bude, ale v pneuservise mi nedoporučovali 13ráfky na tipko, z toho důvodů že je nízké a že se ve sněhu utopí, následně je celkem těžší chce to prý i dobrou šířku pneu atd.... nevím co si mám o tom myslet ale asi něco na tom bude pokud chceme jezdit bezpečně :D

fiat Tipo 3DV červené 2,0 8VT

Více
18 roků 2 týdnů zpět #6 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Disky
Zimne pneu su lepsie uzsie, cim sirsie, tym horsie.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 2 týdnů zpět #7 od geeny666
to je má řeč ale proč by mi to mluvily??? to je jedno já bych tam stejně obul lyže = uzké pneu

Více
18 roků 2 týdnů zpět #8 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Disky
Záleží, jaký máš průměr kotouče. Pokud máš průměr 240 mm, tak tam 13" v pohodě dáš, pokud máš průměr kotoučů větší, musíš se poohlédnout po 14".
A k tomu, že s 13" bude auto nízko - na 1,4 mají být na 13" pneumatiky 165/70R13, na 14" 165/65R14. Takže celkový průměr kola je stejný a tak auto nízko nebude.

Více
18 roků 2 týdnů zpět #9 od geeny666
to já vím jen se snimi hádat nebudu :lol:

Více
18 roků 2 týdnů zpět #10 od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: Disky
Abych ti to teda shrnul...
Musíš to prostě zkusit, nebo vědět, jaký máš průměr předních kotoučů, jestli ti nebudou vadit brzdové třmeny na předních kolem (zadní v pohodě). Jinak je jedno, jestli tam dáš "13 nebo "14, protože to gumama srovnáš na stejný obvod.
...A s tím názorem, že užší jsou lepší bych si dovolil nesouhlasit. Kluci to maj určitě někde vyčtený, jenže se jednalo o to, že když je napadeno hodně sněhu a ty se brodíš v neprohrábnutým sněhu, tak na tu chvíli se užší pneu do sněhu líp zařežou, než když mají větší plochu a dřív se přes sníh dostaneš na pevnější podloží pod sněhem - to jsou užší lepší. Ale jak je prohrnuto a nezařezáváš se ve sněhu (což je většina cest u nás), tak je lepší širší pneu, bo je větší styčná plocha pneu s vozovkou a tím lepší jak brzdění, tak zatáčení i akcelerace - prostě kontakt s vozovkou, nebo-li to, co drží auto na cestě. A je to studiemi podložený - a taky logický, ne?

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
18 roků 2 týdnů zpět #11 od JAJOSH
Odpověděl JAJOSH pro téma Re: Disky

:idea: ...ja mam 13" zo žigulaku a pasuju tam jak riť na šerbel uplne bez problemov ako original :!: :!: :!:

Více
18 roků 2 týdnů zpět #12 od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: Disky

:idea: ...ja mam 13" zo žigulaku a pasuju tam jak riť na šerbel uplne bez problemov ako original :!: :!: :!:

...vždyť žigulík je původně Fiat 124... :wink:

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
18 roků 2 dní zpět #13 od ntmp
Odpověděl ntmp pro téma Re: Disky
Sem nevedel kam to mam napsat, tak to hodim sem - mam dotazek ohledne kol, konkretne se mi jedna o to jestli nekdo neskousel dat na tipko 14tky kola a k tomu 175/70/14 gumy. (jedna se mi hlavne o ten profil) Jde mi o to jestli se to tam vleze, vzadu nejspis jo, ale v predu ? Nema/nemel to tak nekdo ? pisnete plz :)

FIAT TIPO 1.4 i.e.

Více
18 roků 2 dní zpět #14 od JohnnyTD-GT
Odpověděl JohnnyTD-GT pro téma Re: Disky

Sem nevedel kam to mam napsat, tak to hodim sem - mam dotazek ohledne kol, konkretne se mi jedna o to jestli nekdo neskousel dat na tipko 14tky kola a k tomu 175/70/14 gumy. (jedna se mi hlavne o ten profil) Jde mi o to jestli se to tam vleze, vzadu nejspis jo, ale v predu ? Nema/nemel to tak nekdo ? pisnete plz :)

Sice sem to nezkousel, ale nevidim duvod proc by to neslo. Bych rek klidne ze to pujde na 100%.

Fiat Tipo 1.9TD granturismo

Více
18 roků 2 dní zpět #15 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: Disky
jdou tam,protoze ja je tam mel

1.6ie 93"

Vygenerováno za 0.478 sekund