pneumatiky
- ohlídalová
- Autor tématu
Méně
Více
18 roků 2 týdnů zpět #1
od ohlídalová
ohlídalova
pneumatiky vytvořil uživatel ohlídalová
udělala jsem defekt na zimním pneu.je na odpis.musím mít na všech kolech stejný vzorek nebo můžu koupit jen jednu pneumatiku?nemůžu totiž stejnou sehnat : : :
ohlídalova
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
18 roků 2 týdnů zpět #2
od MagicMisel
bmw 530i V8 www.ms-auto.cz
Odpověděl MagicMisel pro téma Re: pneumatiky
Musíš mit vzorek na naprave stejnej!to znamena ze nemuzes mit jednu pneu takovou a druhou jinou!
bmw 530i V8 www.ms-auto.cz
18 roků 2 týdnů zpět #3
od F@ster
Odpověděl F@ster pro téma Re: pneumatiky
Je potřeba koupit 2 pneu ... Jestli budete mít pneu vzadu jiné než vepředu ( nebo naopak) je celkem jedno, ale je nutné mít na stejné nápravě stejné gumy ( ikdyž se přiznám že jsem nedávno taky píchnul a teď mam vepředu každou gumu jinou a celkem mě to štve, ještě že je zima a já můžu vklidu přezout a časem koupit nové pneu).
17 roků 9 měsíců zpět #4
od Vali
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
Odpověděl Vali pro téma Re: pneumatiky
Mám docela hloupej dotaz, ale snad mi někdo odpoví...
koupil jsem kola a na dvou (na jednu nápravu) jsou tam zimní, ikdyž vypadají vzorkem jako letní (jak hloubka tak profil).
Ale moje otázka... můžu jezdit na zimáčích v létě, dal bych to na zadek a ma předek letní?? Nemyslím teď co se týče jízdních vlastností a většího sjíždění atd, já toho stejně moc nenajedu.
Jde mi o policajty, jestli to prostě není někde v té nové vyhlášce či tak něco. Příští sezónu bych to obul novejma, ale teď nějak už nejsou moc penízky.
díky za info
koupil jsem kola a na dvou (na jednu nápravu) jsou tam zimní, ikdyž vypadají vzorkem jako letní (jak hloubka tak profil).
Ale moje otázka... můžu jezdit na zimáčích v létě, dal bych to na zadek a ma předek letní?? Nemyslím teď co se týče jízdních vlastností a většího sjíždění atd, já toho stejně moc nenajedu.
Jde mi o policajty, jestli to prostě není někde v té nové vyhlášce či tak něco. Příští sezónu bych to obul novejma, ale teď nějak už nejsou moc penízky.
díky za info
17 roků 9 měsíců zpět #5
od F@ster
Ne neni to ve vyhlášce, jezdit mužeš na jakejch chceš
17 roků 9 měsíců zpět #6
od Vali
Díky za rychlou odpověď
No vím, že nejsou povinné zimní, což je podle mě blbost. Tak jsem si i říkal, proč by to mělo být omezené naopak, ale s našema zákonama člověk nikdy neví, každopádně dík
No vím, že nejsou povinné zimní, což je podle mě blbost. Tak jsem si i říkal, proč by to mělo být omezené naopak, ale s našema zákonama člověk nikdy neví, každopádně dík
17 roků 9 měsíců zpět #7
od mk-tec
...a kdy jsi dělal papíry, ty chytráku. Samozřejmě že ve vyhlášce to není, bo ji už nahradil zákon. A ten říká, že na jedné nápravě musíš mít stejný druh, typ, výrobce a dezén- tzn. na jedné nápravě musí být stejný pneu - vyjma kola na dojetí v případě defektu do doby, než si defekt opravíš. A z toho vyplývá, že můžeš mít na jedné třeba i letní, na druhé zimní, ale na jedné nápravě vždy stejný. Kdo toto nepochopí, ať si zajde do servisu nebo se zeptá policajtů, mty mu to vysvětlí i s bonusem
FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím
Odpověděl mk-tec pro téma Re: pneumatiky
Ne neni to ve vyhlášce, jezdit mužeš na jakejch chceš
...a kdy jsi dělal papíry, ty chytráku. Samozřejmě že ve vyhlášce to není, bo ji už nahradil zákon. A ten říká, že na jedné nápravě musíš mít stejný druh, typ, výrobce a dezén- tzn. na jedné nápravě musí být stejný pneu - vyjma kola na dojetí v případě defektu do doby, než si defekt opravíš. A z toho vyplývá, že můžeš mít na jedné třeba i letní, na druhé zimní, ale na jedné nápravě vždy stejný. Kdo toto nepochopí, ať si zajde do servisu nebo se zeptá policajtů, mty mu to vysvětlí i s bonusem
FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím
17 roků 9 měsíců zpět #8
od F@ster
Jeee člověk to špatně nazve a hned je z toho poprask
Ne teď vážně, o tom že musej bejt na jedný nápravě stejný gumy sem nemluvil ... On se ptal na zimní v létě a taky psal, že má na zadku jede druh a na předku druhej druh...
Ne teď vážně, o tom že musej bejt na jedný nápravě stejný gumy sem nemluvil ... On se ptal na zimní v létě a taky psal, že má na zadku jede druh a na předku druhej druh...
17 roků 9 měsíců zpět #9
od csala
Fiat Croma TDid
Odpověděl csala pro téma Re: pneumatiky
Tu je nieco pre inspiraciu.
http://www.michelin.cz/cz/auto/auto_cons_bib_pqr_neuf.jsp
Zjazdene zimne pneu na hlbku vzorky cca 3 mm je mozne dojazdit na jar, pretoze starsia zimna pneu (viac rocna) straca vlastnosti zimnej a viac sa svojou tvrdostou podoba letnej. Pozor ale na mokrej ceste na aquaplaning, pretoze mala hlbka vzorky uz nemusi dostatocne odvadzat vodu.
http://www.michelin.cz/cz/auto/auto_cons_bib_pqr_neuf.jsp
Zjazdene zimne pneu na hlbku vzorky cca 3 mm je mozne dojazdit na jar, pretoze starsia zimna pneu (viac rocna) straca vlastnosti zimnej a viac sa svojou tvrdostou podoba letnej. Pozor ale na mokrej ceste na aquaplaning, pretoze mala hlbka vzorky uz nemusi dostatocne odvadzat vodu.
Fiat Croma TDid
17 roků 9 měsíců zpět #10
od Vali
Tak s tím špatným pojmenováním vyhláška a né zákon jsem začal já, ale asi jsme to všichni pochopili Nebudeme se chytat za slovíčka ne Ale pravda to je no. Jak psal Faster, na jednu nápravu musí být stejné, zas takovej ignorant nejsem Co se týče těch vlastností jsemsi vědom, ale zatím spíš popojíždím po městě
17 roků 8 měsíců zpět #11
od Jozef
Fiat Tipo 1,6 DGT r.v. 1990 karburátor, najazdené 185.000 km
Fiat Marea Weekend 1,8 HLX r.v. 1998, najazdené 155.000 km
Odpověděl Jozef pro téma Re: pneumatiky
Nachápem, prečo niektorí užívatelia sa snažia zdehonestovať tých, ktorým nie je všetko jasné. Veď fórum je nato, aby sme sa pýtali a odpovedali a nie sa niekomu posmievali, nebodaj urážali.
Fiat Tipo 1,6 DGT r.v. 1990 karburátor, najazdené 185.000 km
Fiat Marea Weekend 1,8 HLX r.v. 1998, najazdené 155.000 km
17 roků 8 měsíců zpět #12
od F@ster
Já bych to nehrotil Dotaz byl zodpovězen a pokud má mk-tec potřebu dělat chytráka ať si poslouží
Vygenerováno za 0.776 sekund