sbíhavost

Více
18 roků 5 dní zpět #1 od DannyF
sbíhavost vytvořil uživatel DannyF
Mám problém s tím, že mi auto ihned po výměně na zimní pneu začalo táhnout do prava.
Zajímvavý ale je, že na letních elektronových kolech to nedělalo. Přitom mám ty zimní gumy rok starý a vůbec nejsou sjetý. Zn Barum Polaris - Čím to je?

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 5 dní zpět #2 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: sbíhavost
a mas rovnake disky na vsech kolech? myslim tim vsechny rozmery

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
18 roků 5 dní zpět #3 od kombajn
Odpověděl kombajn pro téma Re: sbíhavost
Jedna z možností je že ti ulítlo závaží

FIAT TEMPRA 1,9TD SW r.v.94
ALFA ROMEO 146 2,0TD r.v.97
FIAT MAREA WEEKEND 2,4JTD r.v.99

Více
18 roků 5 dní zpět #4 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: sbíhavost
to by mu pak trhalo volantem kdyby stratil zavazi,ale nemu to jenom tahne do strany.....

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
18 roků 5 dní zpět #5 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: sbíhavost
Skontroluj si tlaky, pripadne, ci nemas vpredu jedno kolo predne a jedno zadne. Zadnym myslim, ze minulu zimu si ho mal vzadu a to druhe vpredu. Predsa len, predne sa opotrbovavaju rychlejsie ako zadne. :roll: :roll: :roll:

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 5 dní zpět #6 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: sbíhavost
Disky i pneu jsou naprosto stejné. Volant netrhá jen když ho pustím tak auto jede do prava.
Taky už mi to někdo říkal, že to může být vyvážením kol.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
18 roků 4 dní zpět #7 od jamk1
Odpověděl jamk1 pro téma Re: sbíhavost
Casto pomoze vymenit predne kolesa prave na lavu stranu a lave na pravu. Zdravi Juraj

Více
18 roků 4 dní zpět #8 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: sbíhavost

Casto pomoze vymenit predne kolesa prave na lavu stranu a lave na pravu. Zdravi Juraj

Akurat, ze budes mat naopak dezen.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 4 dní zpět #9 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: sbíhavost

Disky i pneu jsou naprosto stejné. Volant netrhá jen když ho pustím tak auto jede do prava.
Taky už mi to někdo říkal, že to může být vyvážením kol.

Je to nejspíš vyvážením. Taky mi to po výměně kol trochu táhne, teď nevím na kterou stranu, a taky se mi jen při určité rychlosti trošku chvěje volant, ale jen v jednom okamžiku. Přišel jsem na to, když jsem jel v koloně, která jela zrovna tou blbou rychlostí. Jinak při rozjezdu ani brzdění se to nějak znatelně nechvěje. Jak ty davy lidí opustí pneuservisy, zajedu to převážit.

Více
18 roků 4 dní zpět #10 od Ladann
Odpověděl Ladann pro téma Re: sbíhavost
Mám to obdobné, jenom to táhne do leva. Každý rok nechávám kola převážit a byl klid, letos jsem se na to vykašlal a ..... . Takže taky, až budou lidi ze servisů pryč tak jsem tam

Fiat Tempra 1.9 TD, r.
v. 93. najeto 160.000 km

Více
18 roků 4 dní zpět #11 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: sbíhavost
Tiez som si vsimol nieco podobne: Po prehodeni z letnych 195/65/R14 na zimne 185/65/R14 sa mi posunula priecka volantu trochu dolava. Tahat to netaha nikde, volant nevybruje, tlak v pneu je OK, ale je tu zmena.

Fiat Croma TDid

Více
18 roků 4 dní zpět #12 od Kracmi
Odpověděl Kracmi pro téma Re: sbíhavost
Geometrie kol se má správně dělat pokaždé výměně kol( tzn.: letní-zimni, alu-plechace atd....) Rodiče si na rok starou felicii koupili Alu 14palcovy a najely asi 1500km a predni pneu z 70% sjete dali z5 org 13palcovy a vše Ok

Více
17 roků 11 měsíců zpět #13 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: sbíhavost

Geometrie kol se má správně dělat pokaždé výměně kol( tzn.: letní-zimni, alu-plechace atd....) Rodiče si na rok starou felicii koupili Alu 14palcovy a najely asi 1500km a predni pneu z 70% sjete dali z5 org 13palcovy a vše Ok

No asi to tak bude. Priemer kolesa ma vplyv na geometriu.

Fiat Croma TDid

Více
17 roků 11 měsíců zpět #14 od jara
Odpověděl jara pro téma Re: sbíhavost
Tenhle problém jsem míval taky dokonce na elektronech to táhlo na jednu stranu a na plechu na druhou pak jsem měnil obě ramena a mam klid

TEMPRA 1,8dohc SW 1995

Více
17 roků 11 měsíců zpět #15 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: sbíhavost
Pokud bude v přádku zavěšení kol (ramena, tlumiče, čepy) tak by mělo být putna jestli tam máš 13ky nebo 15ky. Pouze pokud by byl snížený podvozek, tam dochází ke změně odklonu kol - teda pokud se to udělá jen výměnou pružin nebo dokonce jejich pilovou upravou...
Já měním 14 a 15 během sezóny a nemám problém. Pravda, je že nechávám kontrolovat gemču po každé zimě, protože to dostane tolik ran...

Vygenerováno za 0.100 sekund