bouchla pneumatika

Více
17 roků 11 měsíců zpět #1 od Scarto
bouchla pneumatika vytvořil uživatel Scarto
chtel bych se zeptat..mam na aute zimni pneu a prezouval sem to pred 14 dny..vsechno v pohode a dneska sem jel trosku rychlejc a najednou mi bouchla pneumatika a roztrhla se po obvodu a uz bych to nechtel zazit.. a na zacatku jizdy sem to jeste foukal a dal sem tam 2,2..stara je asi 4 roky..a vzrorek je cca 6mm..mozna vic..jak je to mozny?stalo se to kdyz sem jel akorat 40 a byl to des stat se to ve 150 tak nevim nevim..

Fiat Tempra combi 2.0 i.e 83KW, r.v. 1991 v plný výbavě

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2 od SKV
Odpověděl SKV pro téma Re: bouchla pneumatika
Zřejmě vada pneu. Oficiálně se doporučuje pneu měnit maximálně po 4 letech právě z důvodu stárnutí směsi pneu. Já sám tuto dobnu samozřejmě nedodržuji a jezdím tak až do 2 mm, protože pokud používám vozidlo jako rodinné a najezdím cca 15 000 km ročně při výměně pneu - léto, zima, nedá se to sjet /pokud nejezdím brzda - plyn/ a bylo by to mrhání penězi! Ty tam máš zřejmě rozměr 185/60/14, to by se mělo foukat na 2,2 atm /na půl zatížení/ nebo 2,4 atm /plné zatížení/. Vzhledem k tomu, že zimní pneu mají měkčí směs, doporučuje se přifouknout ještě o 0,2 nad udávané hodnoty.
Já mám letní pneu stejný rozměr jako Ty /t.j. 185/60/14/ a foukám je na 2,4 atm bez ohledu na zatížení. Zimní pneu mám 165/70/13, tam je doporučeno při plném 2,2 atm a foukám na 2,4 atm - pneu se sjíždí po celém obvodu stejně. :!:

Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km

Více
17 roků 11 měsíců zpět #3 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: bouchla pneumatika

chtel bych se zeptat..mam na aute zimni pneu a prezouval sem to pred 14 dny..vsechno v pohode a dneska sem jel trosku rychlejc a najednou mi bouchla pneumatika a roztrhla se po obvodu a uz bych to nechtel zazit.. a na zacatku jizdy sem to jeste foukal a dal sem tam 2,2..stara je asi 4 roky..a vzrorek je cca 6mm..mozna vic..jak je to mozny?stalo se to kdyz sem jel akorat 40 a byl to des stat se to ve 150 tak nevim nevim..

Si nepsal jestli to nebyl nahodou protektor, protoze to jsem taky jednou zazil na skodarne, i kdyz tam byla duse, ktera se vytlacila skrz plášť, zastavil mne az jeden ridic, ktery mne na to upozornil...

Více
17 roků 11 měsíců zpět #4 od Scarto
Odpověděl Scarto pro téma Re: bouchla pneumatika
ne ne protektor to neni...ale dusi sem tam mel ale prumer 13 kvuli rafkum..uchazelo to..v pneu rikali ze se tam ta 13ka duse vejde a ze nebude problem..ale dost me to zarazilo protoze sem s tim jezdil nekdy do kvetna pri teplote 15 st.. a uplne vsechno v poradku..a ted tohle..jo a to sem se chtel zeptat kdyz bych sehnal stejnou znacku a dezen staci koupit jen jednu?nebude vadit ze ta na druhy strane je trosku ojeta?nebo i pro bezpecnost je lepsi koupi obe novy?

Fiat Tempra combi 2.0 i.e 83KW, r.v. 1991 v plný výbavě

Více
17 roků 11 měsíců zpět #5 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: bouchla pneumatika
Inu... pro klid svědomí bych asi koupil dvě nové a určitě už ne té značky, která ti praskla.
Totiž, jestli je ta druhá pneumatika zhruba stejně stará jako ta prasklá, je tu myslím celkem reálné riziko, že by se to mohlo brzy opakovat 8O.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
17 roků 11 měsíců zpět #6 od SKV
Odpověděl SKV pro téma Re: bouchla pneumatika
Stejný názor jako výše - kup 2 nové a vše vyřešeno!

Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km

Více
17 roků 11 měsíců zpět #7 od JohnnyTD-GT
Odpověděl JohnnyTD-GT pro téma Re: bouchla pneumatika
No ja bych si teda dusi do kola nacpat nenechal...

Fiat Tipo 1.9TD granturismo

Více
17 roků 11 měsíců zpět #8 od Argento
Odpověděl Argento pro téma Re: bouchla pneumatika
A proc ne?dyt to nic s tim neudela ne?A taky mi nic jinyho nezbylo protoze to porad uchazelo takze bud koupit novy disky a nebo dusi..

Fiat Tempra 2.0 Digital. Najeto přes 210tis km. Spotřeba 10l/100 km.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #9 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: bouchla pneumatika

A proc ne?dyt to nic s tim neudela ne?A taky mi nic jinyho nezbylo protoze to porad uchazelo takze bud koupit novy disky a nebo dusi..

Stejny nazor, kazdy holt nema na nove disky, at uz hlinikace, nebo uchazejici plechace. Duse je to nejjednodussi reseni.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #10 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: bouchla pneumatika
do leťnáků byhc duši nedal,ale na zimákách duši mam,a to z prostýho důvodu. jelikož u nás v zimě je i vícjak10cm sněhu na silnici,kterej silničáři nedokážou všas odstranit, tak časem vzniknou hodně tvrdý koleje takže stačí neopatrně najet bokem gumy na kolej a vypustíš si gumu..proto na zimu duši..

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
17 roků 11 měsíců zpět #11 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: bouchla pneumatika
Poučná historka:
Dnes jsem byl nechat přezout zimní pneumatiky na přední nápravě, které jsem koupil s autem. Na jedné se dělala boule a ucházela. Jsou to protektory se vzorkem Continental W780, tenhle dezén je podle mých předchozích zkušeností dost mizerný.
Při demontáži se ta boulovatá pneumatika roztrhla po obvodu v délce asi 15 cm. Nechci ani domýšlet, co by se mohlo stát, kdyby mi praskla např. na náledí.
Pro zajímavost jsem se díval, kolik tyhle protektory stojí v mém rozměru 165/70 14" nové - kolem 800 Kč. Nové pneumatiky Hankook W440 mě stály necelých 1200/ks a jejich dezén je narozdíl od toho dezénu Continental vynikající, hlavně co do držení stopy do stran (mám to vyzkoušené na Unu).
Chápu, že rozdíl 400 Kč/ks může pro leckoho být dost, ale zrovna na pneumatikách bych nešetřil.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Vygenerováno za 0.101 sekund