bouchla pneumatika
Fiat Tempra combi 2.0 i.e 83KW, r.v. 1991 v plný výbavě
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Já mám letní pneu stejný rozměr jako Ty /t.j. 185/60/14/ a foukám je na 2,4 atm bez ohledu na zatížení. Zimní pneu mám 165/70/13, tam je doporučeno při plném 2,2 atm a foukám na 2,4 atm - pneu se sjíždí po celém obvodu stejně.
Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km
Si nepsal jestli to nebyl nahodou protektor, protoze to jsem taky jednou zazil na skodarne, i kdyz tam byla duse, ktera se vytlacila skrz plášť, zastavil mne az jeden ridic, ktery mne na to upozornil...chtel bych se zeptat..mam na aute zimni pneu a prezouval sem to pred 14 dny..vsechno v pohode a dneska sem jel trosku rychlejc a najednou mi bouchla pneumatika a roztrhla se po obvodu a uz bych to nechtel zazit.. a na zacatku jizdy sem to jeste foukal a dal sem tam 2,2..stara je asi 4 roky..a vzrorek je cca 6mm..mozna vic..jak je to mozny?stalo se to kdyz sem jel akorat 40 a byl to des stat se to ve 150 tak nevim nevim..
Fiat Tempra combi 2.0 i.e 83KW, r.v. 1991 v plný výbavě
Totiž, jestli je ta druhá pneumatika zhruba stejně stará jako ta prasklá, je tu myslím celkem reálné riziko, že by se to mohlo brzy opakovat 8O.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km
Fiat Tipo 1.9TD granturismo
Fiat Tempra 2.0 Digital. Najeto přes 210tis km. Spotřeba 10l/100 km.
Stejny nazor, kazdy holt nema na nove disky, at uz hlinikace, nebo uchazejici plechace. Duse je to nejjednodussi reseni.A proc ne?dyt to nic s tim neudela ne?A taky mi nic jinyho nezbylo protoze to porad uchazelo takze bud koupit novy disky a nebo dusi..
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
Dnes jsem byl nechat přezout zimní pneumatiky na přední nápravě, které jsem koupil s autem. Na jedné se dělala boule a ucházela. Jsou to protektory se vzorkem Continental W780, tenhle dezén je podle mých předchozích zkušeností dost mizerný.
Při demontáži se ta boulovatá pneumatika roztrhla po obvodu v délce asi 15 cm. Nechci ani domýšlet, co by se mohlo stát, kdyby mi praskla např. na náledí.
Pro zajímavost jsem se díval, kolik tyhle protektory stojí v mém rozměru 165/70 14" nové - kolem 800 Kč. Nové pneumatiky Hankook W440 mě stály necelých 1200/ks a jejich dezén je narozdíl od toho dezénu Continental vynikající, hlavně co do držení stopy do stran (mám to vyzkoušené na Unu).
Chápu, že rozdíl 400 Kč/ks může pro leckoho být dost, ale zrovna na pneumatikách bych nešetřil.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...