BRZDY: jako kamen
teď s nízkýma teplotama mi začaly blbnout brzdy. začalo to pozvolně, ale už je to asi po 10ti dnech hrůza:
sešlápnu brzdu a nic, pedál jako kamen. zatlačím silou trochu dobržduje, zatlačím ještě větší silou, zabere ABS a stojím. navíc mi příjde, že auto během jízdy začalo přibržďovat (auto se při řazení začalo pohupovat, na křižovatce do kopečka stojím bez brzdy, dobržďuje to trochu samo, chvílema slýchám pískání od kol, zlenivěla jízda, na volnoběh ujedu výrazně míň).
čím to může být?
kapalina v posilovači? válec v posilovači? posilovač? abs? zavzdušněný?
už sem zoufalej.
mám ABS, 4x kotouč, zadní brzdy nový, kontrola brzd asi před půl rokem.
díky zkušenějším za názory
F Tipo 1.6 i.e., rv. 94
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
zdar chlapi,
teď s nízkýma teplotama mi začaly blbnout brzdy. začalo to pozvolně, ale už je to asi po 10ti dnech hrůza:
sešlápnu brzdu a nic, pedál jako kamen. zatlačím silou trochu dobržduje, zatlačím ještě větší silou, zabere ABS a stojím. navíc mi příjde, že auto během jízdy začalo přibržďovat (auto se při řazení začalo pohupovat, na křižovatce do kopečka stojím bez brzdy, dobržďuje to trochu samo, chvílema slýchám pískání od kol, zlenivěla jízda).
čím to může být?
kapalina v posilovači? válec v posilovači? posilovač? abs? zavzdušněný?
už sem zoufalej.
mám ABS, 4x kotouč, zadní brzdy nový, kontrola brzd asi před půl rokem.
díky zkušenějším za názory
Jak starou tam mas brzdovou kapalinu???
bmw 530i V8 www.ms-auto.cz
F Tipo 1.6 i.e., rv. 94
nebo si je měnil když i s zadníma?
Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05
F Tipo 1.6 i.e., rv. 94
dnes sem jezdil a hrůza, předjel mně i kloboučník s felícií
v autě smrad a tak sem jel do servisu. vystoupím a dým a smrad z kol 8O snad sem destičky nepřitavil.
vypadá to na zatuhlý pístky, tak uvidíme.
F Tipo 1.6 i.e., rv. 94
Delal jsem to zrovna minuly tyden
- destičky byly nakonec fakt shořelý a rozpadlý (na přibržděnej předek sem ujel asi 35km)
- hadičky absolutně neprůchozí
- pístky se nehýbaly - zarezlý
- když se ještě hýbaly, tak rez potrhala gumičky
(ale neprůchozí hadičky drželi kapalinu takže se neztrácela)
takže nový destičky + hadičky + pístky + gumičky + kapalina
+ nákup (aby to druhý den bylo)
+ výměna oleje za shell helix 10w40 + filtr (sem zvědavej jak lepší olej poznám )
+ práce
= 5200,-
ne že bych chtěl nějak sockovat, jen by mně zajímalo, jestli to trochu odpovídá. borec dělá svou práci fakt dobře a sem vždycky spokojenej, jen bych rád věděl jak na tom je cenově
ještě mi před půl rokem právě neběhala ručka (celý nový zadní mechanismy u kotoučů) (říkal mechanismy 2x4500,-) a nová spojka (rozpadený talíř). tehdy to u něho koštovalo 15 000,- (zadní brzdy + kapalina + spojka + nákup zboží + práce)
je ok?
...ale brzdí to teď fakt nádherně, hodně se tu diskutovalo o tom že tipo na kotoučích nebrzní moc dobře. jen sem přikyvoval. za těch 20 000,- co sem do brzd vrazil to teď ale brzdí fakt tak dobře jak mají brzdit 4 kotouče, pěkně z ostra a citlivě...
F Tipo 1.6 i.e., rv. 94
No zkusim pocitat.dobrej postup, něco podobnýho nakonec dělal borec v tom servisu s předníma brzdama:
- destičky byly nakonec fakt shořelý a rozpadlý (na přibržděnej předek sem ujel asi 35km)
- hadičky absolutně neprůchozí
- pístky se nehýbaly - zarezlý
- když se ještě hýbaly, tak rez potrhala gumičky
(ale neprůchozí hadičky drželi kapalinu takže se neztrácela)
takže nový destičky + hadičky + pístky + gumičky + kapalina
+ nákup (aby to druhý den bylo)
+ výměna oleje za shell helix 10w40 + filtr (sem zvědavej jak lepší olej poznám )
+ práce
= 5200,-
ne že bych chtěl nějak sockovat, jen by mně zajímalo, jestli to trochu odpovídá. borec dělá svou práci fakt dobře a sem vždycky spokojenej, jen bych rád věděl jak na tom je cenově
ještě mi před půl rokem právě neběhala ručka (celý nový zadní mechanismy u kotoučů) (říkal mechanismy 2x4500,-) a nová spojka (rozpadený talíř). tehdy to u něho koštovalo 15 000,- (zadní brzdy + kapalina + spojka + nákup zboží + práce)
je ok?
...ale brzdí to teď fakt nádherně, hodně se tu diskutovalo o tom že tipo na kotoučích nebrzní moc dobře. jen sem přikyvoval. za těch 20 000,- co sem do brzd vrazil to teď ale brzdí fakt tak dobře jak mají brzdit 4 kotouče, pěkně z ostra a citlivě...
- desticky - 1000Kc/naprava (2 napravy= 2000Kc)
- kapalina - 350Kc
- Hadicky - 200Kc/ks (4ks=800Kc)
- opravna sada 100Kc/naprava (2 napravy = 200Kc)
- olej 1000Kc/4litry
-filtr 100Kc
Takze suma-sumarum, pokud to menil vsechno tak to dela 4450Kc (4xbrzdy=4 kola + vymena oleje) za material zbytek za praci, takze to jde
Co se tyce dalsich investic, tak nevim, ale zda se mi to dost.
ale říkám, brzdí to jak opravdový kotouče, bomba citlivej a ostrej efekt. taky dojezd na neutral se mi oproti standardu dost prodloužil a přestali pískat kola.
ještě sem zvědavej co to udělá se spotřebou...
F Tipo 1.6 i.e., rv. 94
No dobre, takze odecti ty naklady za dalsi napravu a mas cenu (60% matros a 40% prace) , kterou si vzal za praci (no neni to malo). Navic ty ceny za material jsou jake by jsi platil Ty, v servisech maji jiny cenik - nizsi tzn. pomer mater/prace je jiny - mozna 40/60.no on za 5200,- dělal jen přední nápravu + olej
ale říkám, brzdí to jak opravdový kotouče, bomba citlivej a ostrej efekt. taky dojezd na neutral se mi oproti standardu dost prodloužil a přestali pískat kola.
Ale kdyz je dobry a ty jsi spokojeny, neni co resit - vsechno je otazka poptavky/nabidky.
Btw si si jist, ze Ti tam ty pistky menil? Nevim, zda se to da samostatne koupit, ale opravte mne, jestli se pletu.
no, snad ten mazel už nebude dělat problémy a bude dlouho jezdit jak má - za benzín.
F Tipo 1.6 i.e., rv. 94
no on za 5200,- dělal jen přední nápravu + olej
Mne po oprave zadnzch brzd klesla spotreba z 8,5 na 7l. Ale to sa zadne kolesa dost hriali.
1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti
no on za 5200,- dělal jen přední nápravu + olej
Mne po oprave zadnzch brzd klesla spotreba z 8,5 na 7l. Ale to sa zadne kolesa dost hriali.
tak to bych si nechal líbit
mám teda 1.6ku, ale 835ku motor. doteď spotřebu 8.2. sem zvědavej a nedočkavej.
F Tipo 1.6 i.e., rv. 94
mám teda 1.6ku, ale 835ku motor. doteď spotřebu 8.2. sem zvědavej a nedočkavej.[/quote]
Mám ten samej motor a jezdím za 7 - 7,5 l a když jedu na spotřebu, tak se dostanu i na 6,2 l. Jde o to, jak máš těžkou nohu, jak brzdíš, plynulost...
FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím