porucha brzd
17 roků 10 měsíců zpět #1
od tommy
1.6ie 93"
porucha brzd vytvořil uživatel tommy
Zdravim,vcera si jedu asi 80km/h a potrebuju zabrzdit a ejhle,ono nic!!
Prošlapl jsem brzdu az na podlahu a ani to nepribrzdilo,proste vubec nic jen se rozvitila kontrolka kapaliny....
Doma jsem zjistil,ze se mi utrhla leva zadni trubicka co jde do bubnu.
Dnes jsem koupil novou za 490kc,mate s tim nekdo skusenost?????
Prošlapl jsem brzdu az na podlahu a ani to nepribrzdilo,proste vubec nic jen se rozvitila kontrolka kapaliny....
Doma jsem zjistil,ze se mi utrhla leva zadni trubicka co jde do bubnu.
Dnes jsem koupil novou za 490kc,mate s tim nekdo skusenost?????
1.6ie 93"
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 10 měsíců zpět #2
od skvelejmira
ahoj
Odpověděl skvelejmira pro téma Re: porucha brzd
jj,to same jen sem jel o trochu min a predtim jsem najel do díry.Musel jsem vymenit komplet zadní trubičky,protože nešli ani povolit,prasklo mi to u ty "kostky" co spojuje predek a zadek.
ahoj
17 roků 10 měsíců zpět #4
od jirkaR
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
Odpověděl jirkaR pro téma Re: porucha brzd
já mám už vyměněnej celej předek stálo to 2000,- a do zadku se mi nechce!to je dost husty...
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
17 roků 10 měsíců zpět #5
od Michal Zajíček
tel. 732 107 942
1.6 IE 1993 přez 272 000 km TIPO (835C1000)
prodejce výfuků MARIX, BOSAL ,STARLINE, WALKER a příslušenství FISCHER Automotive
objímky,těsnění, katalizátory,vlnovce,rezonátory. - VŠE NA WWW.VYFUKOVESYSTEMY.BIZ
Odpověděl Michal Zajíček pro téma Re: porucha brzd
největší problém je ty starý hadičky a trubičky odmontovat. Proto to zkus ve všední den ať máš možnost dokoupit co potřebuješ
tel. 732 107 942
1.6 IE 1993 přez 272 000 km TIPO (835C1000)
prodejce výfuků MARIX, BOSAL ,STARLINE, WALKER a příslušenství FISCHER Automotive
objímky,těsnění, katalizátory,vlnovce,rezonátory. - VŠE NA WWW.VYFUKOVESYSTEMY.BIZ
17 roků 10 měsíců zpět #6
od čenda
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Odpověděl čenda pro téma Re: porucha brzd
Podle mých zkušeností většinou nemá smysl pokoušet se povolovat převlečné matky na trubkách, a to ani speciálními klíči na převlečné matice. Matky se snadno se ožvýkají, podobně jako např. odvzdušňovací šrouby na brzdách, a pak je s tím 3x tolik práce.
Jednodušší je shnilou trubku nad matkou ucvaknout, matku nahřát letlampou a povolit 6hranným oříškem (ne 12 ani 24hranným, ty to taky žvýkají).
Pochopitelně to chce mít připravenou po ruce novou trubku
Jednodušší je shnilou trubku nad matkou ucvaknout, matku nahřát letlampou a povolit 6hranným oříškem (ne 12 ani 24hranným, ty to taky žvýkají).
Pochopitelně to chce mít připravenou po ruce novou trubku
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
17 roků 10 měsíců zpět #7
od tommy
1.6ie 93"
Odpověděl tommy pro téma Re: porucha brzd
ja to vzdy pokapu benzinem a povolit to jde.....
Trubicka vymenena , akorad sem ji musel zohybat na miru,protoze byla trochu jinak
Trubicka vymenena , akorad sem ji musel zohybat na miru,protoze byla trochu jinak
1.6ie 93"
17 roků 9 měsíců zpět #8
od dj_wow
Odpověděl dj_wow pro téma Re: porucha brzd
Potreboval bych poradit, kde ty brzdovy trubky sehnat dival jsem se v kelly a nejak jsem na nic nenarazil. nejak jsem se rypal v aute a kdyz jsem sahl na tu trubku, tak me zustala v ruce... docela síla
17 roků 9 měsíců zpět #9
od tommy
1.6ie 93"
Odpověděl tommy pro téma Re: porucha brzd
maji je všude,třeba autogoldstein,ale nic levneho
1.6ie 93"
17 roků 8 měsíců zpět #10
od J.TuneR
Odpověděl J.TuneR pro téma Re: porucha brzd
S brzd. trubkama si hlavu nedělej. Když nemají org. tak si koupím třeba ze Š.1203 a upravím ji. Ale pozor! Ohnout ji můžeš jen jednou. V případě povolení těch starých - já používám červenou brzdovku.
17 roků 8 měsíců zpět #11
od bobik43
Prodej použitých dílů Fiat Tipo 1.9TDS. Malý bazárek na www.bazarekfiat.wz.cz
Kup trubku na skodovku v metrazi za par korun a jen ji tvarove uprav a je.. Mam tak resenou predni levou trubku kdyz jsem jednoho krasnyho dne nezabrzdil na krizovatce..
Prodej použitých dílů Fiat Tipo 1.9TDS. Malý bazárek na www.bazarekfiat.wz.cz
17 roků 7 měsíců zpět #12
od DannyF
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
Odpověděl DannyF pro téma Re: porucha brzd
Já si brzdové trubičky nechávám dělat na míru v autoservisu. Naměřím si délku pomocí provázku a donesu si koncovky jako vzor. Trubičky vám udělají třeba 10m a koncovky vám dají nové. A vyjde to rozhodně levněji než celá seda.
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
17 roků 7 měsíců zpět #13
od Zippeit
Zippeit
Tak to s tím prasknutím se mi stalo taky, naštěstí jsem nejel moc rychle, ale když jsem tu brzdu prošlápnul, tak jsem brzil i očima. Rozebrat to vedení je opravdu um, prostě to nejde, ale jak už jsme tu četl, nová trubička mě stála taky jen pár kaček, koupil jsem ji v obchodě s náhr. dílama na Šáde. Natvarovat šla lehce. Proběhla kompletace, odvzdušnění a už zase jezdím zvesela dál, teď už zase řeším problém s tím, že mi komplet zatuhla levá zadní brzda. No, budu se muset mrknout někde na vrakáču. Tak zatím čus
Zippeit
Vygenerováno za 0.454 sekund