17 palcove kolesa

Více
17 roků 9 měsíců zpět #1 od mt-tuning
17 palcove kolesa vytvořil uživatel mt-tuning
Mam taku otazocku. Mal niekto z vas uz namontovane na tipe 17? nejake problemy s tym neboli? ja mam 16 a musel som vytahovat lemy, ale len kvoli tomu ze auto je znizene o 35mm a tiez et bolo dost male, cim kola vysunulo von.
mam moznost 17 ale neviem, ako to tam bude sediet. takze nejake skusenosti???
Vdaka

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #2 od Killer
Odpověděl Killer pro téma Re: 17 palcove kolesa
Kdysi sem viděl v inzerátu 1,7D na 17" 8) Vypadalo to celkem good.Jakej máš na těch 16"kách profil??

Svýho milovanýho 2,0 16V už nemám. Strašně mi chybí.Měl sem ho rád
Jeho foto zde:
moje.auto.cz/tom-16v/sedicivalvole.html
Nyní jezdím alfou 155 2,5 TD foto zde:
moje.auto.cz/tom-16v/alfice.html

Více
17 roků 9 měsíců zpět #3 od mt-tuning
Odpověděl mt-tuning pro téma Re: 17 palcove kolesa
195/45 r 16
predtym boli vpredu 205/40 a 215/35 vzadu, ale boli s tym problemy

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 9 měsíců zpět #4 od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: 17 palcove kolesa
...motor na to stavěný je a dokonce by ti to měli i individuálně povolit a zapsat do TP. Max. na povolení jsou 205/40 R17, ale kola musí být max. 7 palcový s ET 35. Pokud máš menší ET, tak to bude problém, ale jestli jsi zase vytahoval na "16, tak to chce zkusit, hlavně v zatáčkách v rychlosti to chce vyzkoušet. Super jízdní vlastnosti, všechno tvrdý, skoro žádná hmota na pružení, už jen tlumiče a pokud je máš sportovní, krásná motorkára a kostitřas. Všechno se odrazí v životnosti, páč to bude pobírat karosérie, bude se namáhat a začně měknout a reznout... Jinak to vypadá super. Já osobně bych ty "17 dával jen na oko, jako tuning sraz apod. Ale od těch tvých "16 to už moc rozdíl není a na "17 kola už dělají i pneu 195/40 R17, takže to tam určitě vleze... Ale jak to potom sladíš s převodovkou? ...už z výroby je zbytečně dlouhá a bude se o to pomaleji a dýl rozjíždět. Jinak vyzkoušej a napiš poznatky (...a prosím objektivně). Prostě uvidíš. Já je tam měl "17 na zkoušku asi dva dny a sundal. Dlouho se to roztáčelo, těžší řízení... Dal jsem tam "15 a super. Do větších bych le ještě samozřejmě záleží na váze kola. Když moje "15 bez gumy mají 4,5 kila (orig. Abarth), tak třeba Allesia mají už 7,5 kg a to je sakra znát. Takže ještě záleží na výrobci, jestli je to jen odlitej těžkej obyč. hliník nebo opravdu litina. Já třeba dělám na rallyovým závoďáku a tam máme "17 Speedline a ty váží 5,5kg, takže super, ale obyč kola mají už okolo 10 kg... a roztáčej pak tu hmotu a zase brzdi... zvaž to a dej vědět!

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
17 roků 9 měsíců zpět #5 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: 17 palcove kolesa

...motor na to stavěný je a dokonce by ti to měli i individuálně povolit a zapsat do TP. Max. na povolení jsou 205/40 R17, ale kola musí být max. 7 palcový s ET 35. Pokud máš menší ET, tak to bude problém, ale jestli jsi zase vytahoval na "16, tak to chce zkusit, hlavně v zatáčkách v rychlosti to chce vyzkoušet. Super jízdní vlastnosti, všechno tvrdý, skoro žádná hmota na pružení, už jen tlumiče a pokud je máš sportovní, krásná motorkára a kostitřas. Všechno se odrazí v životnosti, páč to bude pobírat karosérie, bude se namáhat a začně měknout a reznout... Jinak to vypadá super. Já osobně bych ty "17 dával jen na oko, jako tuning sraz apod. Ale od těch tvých "16 to už moc rozdíl není a na "17 kola už dělají i pneu 195/40 R17, takže to tam určitě vleze... Ale jak to potom sladíš s převodovkou? ...už z výroby je zbytečně dlouhá a bude se o to pomaleji a dýl rozjíždět. Jinak vyzkoušej a napiš poznatky (...a prosím objektivně). Prostě uvidíš. Já je tam měl "17 na zkoušku asi dva dny a sundal. Dlouho se to roztáčelo, těžší řízení... Dal jsem tam "15 a super. Do větších bych le ještě samozřejmě záleží na váze kola. Když moje "15 bez gumy mají 4,5 kila (orig. Abarth), tak třeba Allesia mají už 7,5 kg a to je sakra znát. Takže ještě záleží na výrobci, jestli je to jen odlitej těžkej obyč. hliník nebo opravdu litina. Já třeba dělám na rallyovým závoďáku a tam máme "17 Speedline a ty váží 5,5kg, takže super, ale obyč kola mají už okolo 10 kg... a roztáčej pak tu hmotu a zase brzdi... zvaž to a dej vědět!

Pockej a to delaji litinove kola (ocel s vysokym obsahem uhliku)? To ja myslel, ze se to dela v duralu...

Více
17 roků 9 měsíců zpět #6 od JohnnyTD-GT
Odpověděl JohnnyTD-GT pro téma Re: 17 palcove kolesa
Tak 17" je celkem nepodstatna informace, zalezi na sirce, ET a profilu pneumatiky. Pneumatiku chce volit samozrejme tak, ze zustane stejnej prumer kola, takze delka prevodu se nezmeni. Kdyz bude velka sirka nebo maly ET, tak to samozrejme bude skrtat o lemy.

Fiat Tipo 1.9TD granturismo

• TripleX
17 roků 9 měsíců zpět #7 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Otazka
Ak mozem otazocku? Ja by som dal ak by to nieco prinieslo na asfalt tie 16" 17" sa mi zda byt uz moc. Ale chcem sa spytat tych co uz maju 16" ake to bolo ake mali obutie a hlavne co to robilo teda ten poznatok rozchadzania sa ze to na rozbehu bolo lenivejsie atd. A hlavne ze co sa stane ked vletim napriklad do zakruty cez horizont a mierne skocim a zaroven aj zatacam do smyku ci to nema sancu sa stretnut alebo niekde zadrat :roll: Dakujem za poznatok. Jazdim 15" 185/60 zimne a 15" 195/55 letne a som spokojny ale urcitu dobu som mal vzadu 185/55 vzadu a v predu 205 tusim na 50 a bola to parada jednoducho sirsie gumy by som znova rad teda stacia tie 205-ky uz tie dost lietali po ceste ale za to v zakrutach pri ostrych prejazdoch bomba ale este co ma zaujima nemal som ich moznost jazdit za dazda a mal som uz 205/50 a aj nejake aqua ale ked naprsalo tak som lietal ako handra .... Dakujem za radu.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #8 od mt-tuning
Odpověděl mt-tuning pro téma Re: 17 palcove kolesa
ja som mal original na tipe 195/55/15, ale potom som menil gumy na 195/50/15.. po case som tam dal 16 s vyssie vo fore uvedenymi gumami. bolo to lenivsie, ale nie moc... teraz jazdim tieto 16 195/45/16 a to je co sa tyka profilu skoro to iste ako 195/55/15. takze ziadna zmena vo vyske... o tych 17 uvazujem a ako pise mk tec zalezi na vahe, et...
uvidim...dam vediet..

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 8 měsíců zpět #9 od bobik43
Odpověděl bobik43 pro téma re kola
Mam na tipu 215*40 R16 s ET nevim kolik, ale lezou z podbehu hodne a pri hodne prudke zatacce chytam lehce vepredu o lem. Zadni lemy mam jen zaklepnute a myslim ze 17 bych tam nacpal. Ale uz v tomhle rozmeru to dela ve vyjetych kolejich dobrej bordel. Jo, a co se tyka vahy, tak jsou to obyc Alessia a treba s litakem orig. Audi se to neda srovnat! :-(

Prodej použitých dílů Fiat Tipo 1.9TDS. Malý bazárek na www.bazarekfiat.wz.cz

Vygenerováno za 0.748 sekund