vymena rizeni
- JohnnyTD-GT
- Autor tématu
Méně
Více
17 roků 9 měsíců zpět #1
od JohnnyTD-GT
Fiat Tipo 1.9TD granturismo
vymena rizeni vytvořil uživatel JohnnyTD-GT
Prosim o radu, nemenil nekdo na Tipu cely rizeni. Mam dost velkou vuli a de pomerne ztuha, ale co sem koukal, tak pristup hruza. Nez sezenu novy rizeni, tak bych se chtel zeptat co to asi bude obnaset. Mam i pristup k dire kdyby to slo lip spodem... Je to samozrejme servo
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 9 měsíců zpět #2
od stiglitz
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
Odpověděl stiglitz pro téma Re: vymena rizeni
Fakt nevím. Já už to co si netroufám nechávám profíkům, nemám žaludek na to se pod tím válet. V tom ti nepomůžu.
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
17 roků 9 měsíců zpět #3
od temprař
Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
Odpověděl temprař pro téma Re: vymena rizeni
jsem stejného názoru radši to dát do servisu. Je to dost odpovědná věc,a jestli tam něco uděláš tak,jak nemáš,tak z toho vychází pěkný malér
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
17 roků 9 měsíců zpět #4
od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: vymena rizeni
Neviděl bych to zase tak tragicky. Je to takový trochu "ježek v kleci" a to jsem tam neměl motor...
Hřídel od volantu se uvolňuje za pedály, je tam mizerný přístup. Samotné řízení drží na nápravnici, teď už nevím na kolika šroubech, ale myslím že jen na dvou. Samotnému vytažení dost brání hřídelka, která jde k volantu. Musíš to různě natáčet, případně demontovat další díly, které by tomu mohly bránit.
Při zpětné montáži hlavně dávej pozor na správné spojení hřídelí k volantu, je to drážkovaná hřídel/náboj stažený šroubem. Jak už jsem psal, je tam blbý přístup a ještě je na to blbě vidět.
No a nakonec zapojení hadic k posilovači a odvzdušnění. Nové náplně se vleze cca 0,6 litru. Odvzdušňuje se to otáčením z rejdu do rejdu a doléváním kapaliny do nádržky.
Hřídel od volantu se uvolňuje za pedály, je tam mizerný přístup. Samotné řízení drží na nápravnici, teď už nevím na kolika šroubech, ale myslím že jen na dvou. Samotnému vytažení dost brání hřídelka, která jde k volantu. Musíš to různě natáčet, případně demontovat další díly, které by tomu mohly bránit.
Při zpětné montáži hlavně dávej pozor na správné spojení hřídelí k volantu, je to drážkovaná hřídel/náboj stažený šroubem. Jak už jsem psal, je tam blbý přístup a ještě je na to blbě vidět.
No a nakonec zapojení hadic k posilovači a odvzdušnění. Nové náplně se vleze cca 0,6 litru. Odvzdušňuje se to otáčením z rejdu do rejdu a doléváním kapaliny do nádržky.
17 roků 9 měsíců zpět #5
od temprař
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
Odpověděl temprař pro téma Re: vymena rizeni
No já když si vzpomenu,jak jsem to odvzdušňoval na mé tempře. Před prodejem jsem totiž chtěl do serva nalít nový olej. Tak jsem odpojil hadice,nastartoval,aby se olej "vystříkal" z čerpadla a z pístnice a pak jsem to zase složil a začal odvzdušnovat. To čerpadlo hučelo jak potvora a dokud nebyla nádržka serva bez bublinek a nebyla plná tak to pořád a pořád hučelo. Píšu ti to jen proto aby jsi se toho nelekl.MichalW" napsal: No a nakonec zapojení hadic k posilovači a odvzdušnění. Nové náplně se vleze cca 0,6 litru. Odvzdušňuje se to otáčením z rejdu do rejdu a doléváním kapaliny do nádržky.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
- JohnnyTD-GT
- Autor tématu
Méně
Více
17 roků 9 měsíců zpět #6
od JohnnyTD-GT
Odpověděl JohnnyTD-GT pro téma Re: vymena rizeni
No servis ani nahodou, tam moje auto nikdy nebylo a ani nebude . Bez motoru bych se do toho pustil bez ptani, me prave zajima, jestli to vubec pude s motorem na aute.
17 roků 7 měsíců zpět #7
od zdendis
Odpověděl zdendis pro téma Re: vymena rizeni
Mam stejný problem jedem sroub mam povoleny a druhy nejde mam na něm trochu servany šestihran. Je to pakarna ale snad to pude
Vygenerováno za 0.368 sekund