Opäť brzda!!!

Více
17 roků 9 měsíců zpět #1 od Marcus
Opäť brzda!!! vytvořil uživatel Marcus
Mám FIAT TIPO 1.7D rok výroby 1988 model 1989 asi pred dvoma týždňamy nastal problém s brzdou. Brzdový pedál počas jazdy pri vytlačení zasičí ako keď unikne vzduch a pedál je tvrdý. Dal som to servisovať ale Tipo mi vrátili s tým, že nevedia presne o čo tam ide ale podľa nich je to vraj posilňovač bŕzd. Som začiatočník takže neviem čo stojí posilňovač a ani kde ho zoženiem. A neviem ani to či to bude naozaj posilňovač. Môže to byť aj niečo iné???????? Pomôžte a poraďte mi niekto, prosím. A neviete niekoho kto rozpredá TIPO 1.7D na súčiastky???? Ak niekto niečo viete píšte mi prosím!!!! Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Marcus, Fiat Tipo 1.7D DGT-modrá metalíza

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #2 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Opäť brzda!!!
No nevím, jestli je to přesně k tomu co to dělá či nedělá tobě, ale pro kontrolu a vyloučení možné závady to třeba pomůže.

O brzdách se toho tady hodně řešilo a kankoo00 napsal:

1. tvrdy ako kamen po nastartovani a nebrzdi = nefunkcna vyveva
2. naslapes pedal, stlaceny drzis a startuje, neklesne po nastartovani = zly posilovac
3. brzi, ale klesa po stlaceni, pripadne padne dolu a musis vyslapnut = zly hlavny brzdovy valec

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 9 měsíců zpět #3 od kanko00
Odpověděl kanko00 pro téma Brzdy
...toto som si preskakal.
Posilovac, vyvevu a teraz ma caka hlavny brzdovy valec....
Normalne nicim brzdy a to neviem ako. :lol: :lol:

Fiat TIPO 1.9 TD GT, 305.000 km

Více
17 roků 9 měsíců zpět #4 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Opäť brzda!!!
Viděl bych to na nefunkční vývěvu.

• TripleX
17 roků 9 měsíců zpět #5 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Neviem
Neviem ja mam probelm ze mam slabsi brzdny ucinok resp. iba to ze auto po zosliapnuti pedala ma malu odozvu a chyta sa az na konci teda pedal sa mi zda nedostatocne razantny a tvrdy a mam brzdovy valec novy. Ja by som to u teba tipoval bud na posilovac alebo dokonca na upchatu niektoru hadicku ... Zistis ked bdues odvzdusnovat

Více
17 roků 9 měsíců zpět #6 od Krtek
Odpověděl Krtek pro téma Re: Opäť brzda!!!
Koukám, že máš ropáka. Co vývěva funguje?? Odpoj hadici u posilovače a zkontroluj podtlak.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #7 od Marcus
Odpověděl Marcus pro téma Re: Opäť brzda!!!

Koukám, že máš ropáka. Co vývěva funguje?? Odpoj hadici u posilovače a zkontroluj podtlak.

Výveva funguje. Veď práve o to ide. Odpojil som hadičku od posilňovača a výveva má ťah-podľa mňa dobrý. Skúšal som aj našľapať brzdový pedál pri nenaštartovanom motore, vytlačil som ho a štartoval som no neklesol ani milimeter. Povedali mi v servise že to môže byť len posilňovač no neviem prečo mne sa to stále nezdá. Nový posilňovač stojí u nás vraj cca 6 400,-Sk a to je pre mňa katastrófa. Nejde mi do hlavy prečo mi od pedála pri naštartovanom motore zasičí. Vychádza stade vzduch. Už som si kúpil v zúfalosti aj knihu montáž, opravy a údržba Fiatu Tipo -Jak na To?? v češtine. No nič moc som tam nezistil. Ešte to skúsim ešte raz odvzdušniť a pozrieť či to naozaj nebude upchatá hadička alebo čo. Ozaj neviete niekto náhodou či nepasuje posilňovač z Fiatu Uno??? Lebo posilňovač z Una by som vedel zohnať z havarovaného Una. Inak ďakujem všetkým za Radu a som rád že sa zapájame a stretávame na tomto fóre.

Marcus, Fiat Tipo 1.7 D dgt 1988, modrá metalíza

Více
17 roků 9 měsíců zpět #8 od kanko00
Odpověděl kanko00 pro téma ....brzdy
Tazko sa radi, diagnostikuje na dialku. Ale moj nazor je ten, ze mas nieco s posilovacom. AK Ti vyveva taha vzduch, tak to bude podla mna ta "lacna" suciastka - posilovac.

Fiat TIPO 1.9 TD GT, 305.000 km

Více
17 roků 9 měsíců zpět #9 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Opäť brzda!!!
Jestli pasuje posilovač z Una nevím, ale z kteréhokoliv jiného Tipa by měl pasovat. Takže sehnat vrak Tipa...

Více
17 roků 7 měsíců zpět #10 od Marcus
Odpověděl Marcus pro téma Re: Opäť brzda!!!
Zdravím Vás všetkých. Zohnal som vrak Tipa 1.6 benzin a vybral som z neho posilňovač bŕzd, zámky dverí, okná, nárazník atď..... to celé za babku, takže som happy, ibaže ešte som sa nedostal k tomu aby som vymenil ten posilňovač a vôbec nemam ešte istotu či je funkčný ten z 1.6ky a keď bude či bude pasovať na 1.7Ddgt. Inak je to fasa, ale teraz pre istotu sa mi začalo kaziť zatváranie a aj zamkínanie a odomknutie dverí. Mám centrálne na kľúč. No a pre smolu v tom vraku nebolo centrálne ale mechanické. No čo už!! Stále je niečo čo sa pokazí. Jedno sa spraví a druhé je už na rade. Tipká maju svoje roky a kilometre. Držde mi palce aby toho nebolo viac-som Tipkár začiatočník. Kupoval som ho pred necelým rokom. Ale zamiloval som sa doňho je to super auto. Veď je to predsa auto roka. Car of the year!!!!!!!!! Tak si ho užime kým slúži.

Více
17 roků 7 měsíců zpět #11 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Neviem

Neviem ja mam probelm ze mam slabsi brzdny ucinok resp. iba to ze auto po zosliapnuti pedala ma malu odozvu a chyta sa az na konci teda pedal sa mi zda nedostatocne razantny a tvrdy a mam brzdovy valec novy. Ja by som to u teba tipoval bud na posilovac alebo dokonca na upchatu niektoru hadicku ... Zistis ked bdues odvzdusnovat

Jak jsem tady uz psal, mne dost pomohlo (v tom pripade co tady pises Martine), ze jsem si nechal vymenit regulator brzdneho ucinku umisteneho na zadni naprave, takze ted mi brzdi zadni i predni naprava stejnomerne = overeno na STK.

Více
17 roků 6 měsíců zpět #12 od scherer012
Odpověděl scherer012 pro téma Re: Opäť brzda!!!

Zdravím Vás všetkých. Zohnal som vrak Tipa 1.6 benzin a vybral som z neho posilňovač bŕzd, zámky dverí, okná, nárazník atď..... to celé za babku, takže som happy, ibaže ešte som sa nedostal k tomu aby som vymenil ten posilňovač a vôbec nemam ešte istotu či je funkčný ten z 1.6ky a keď bude či bude pasovať na 1.7Ddgt. Inak je to fasa, ale teraz pre istotu sa mi začalo kaziť zatváranie a aj zamkínanie a odomknutie dverí. Mám centrálne na kľúč. No a pre smolu v tom vraku nebolo centrálne ale mechanické. No čo už!! Stále je niečo čo sa pokazí. Jedno sa spraví a druhé je už na rade. Tipká maju svoje roky a kilometre. Držde mi palce aby toho nebolo viac-som Tipkár začiatočník. Kupoval som ho pred necelým rokom. Ale zamiloval som sa doňho je to super auto. Veď je to predsa auto roka. Car of the year!!!!!!!!! Tak si ho užime kým slúži.

Murphyho zákony sú fungujú 100%-ne :D

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Vygenerováno za 0.465 sekund