nebrzdí kolo
18 roků 7 měsíců zpět #1
od axetom
nebrzdí kolo vytvořil uživatel axetom
potřeboval bych radu:) děda má tipo r.v88 bez ABS . przdilo mu stále přední kolo. Sundal sem brzdovy tmen, a chtel kouknout na pistek. parkrat sme slali na pedal, povyjel snad jen o 3 mm. Kdyz sem ho chtel zatlacit zpet, musel sem to delat truhlarskou sverkou a odvzdusnovacim sroubem.kapalina se vubec nechtela vracet zpatky do nadobky. NEvite zda se muze pridrit ten pistek?nebo to bude hadicka.mel ste to uz nekdo?ppo smontovani a seslapnuti pedalu auto vubec nebrzdi a predni kolo se nezabrzdi ani s posilovacemn:( mate nekdo radu?
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
18 roků 7 měsíců zpět #2
od Vali
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
Odpověděl Vali pro téma Re: nebrzdí kolo
Už se to tady hodně řešilo, vím to, protože já se do té diskuze taky zapojoval, když jsem to měl rozdělané
Tak kdyžtak pohledej.
Ale to, že ten pístek jde ztuha zpět, tak toho se nelekej, to ikdyž jsem ho měl rozebranej celej ten třmen a pístek ven a dával jsem to zpět, tak to musí člověk silou. Obzvlášť, když tam máš kapalinu ještě, nemůže to jít jen tak. Já měl zakousané přední taky, nakonec to dopadlo tak, že jsem třmen rozdělal, vyndal pístek, byl zkorodovanej takže jsem ho musel vyměnit, vyměnil jsem stírací gumičku prachovku a nahodil zpět. Pak odvzdušnil a zase bylo kolo zakousané, tak jsem vyměnil hadičku zase odvzdušnil a to několikrát a od té doby klid. Jo u Tipa většinou nic není hned a jednoduché
Jak jsem se už párkrát přesvěčil..
Ale to, že ten pístek jde ztuha zpět, tak toho se nelekej, to ikdyž jsem ho měl rozebranej celej ten třmen a pístek ven a dával jsem to zpět, tak to musí člověk silou. Obzvlášť, když tam máš kapalinu ještě, nemůže to jít jen tak. Já měl zakousané přední taky, nakonec to dopadlo tak, že jsem třmen rozdělal, vyndal pístek, byl zkorodovanej takže jsem ho musel vyměnit, vyměnil jsem stírací gumičku prachovku a nahodil zpět. Pak odvzdušnil a zase bylo kolo zakousané, tak jsem vyměnil hadičku zase odvzdušnil a to několikrát a od té doby klid. Jo u Tipa většinou nic není hned a jednoduché
18 roků 7 měsíců zpět #3
od axetom
Odpověděl axetom pro téma Re: nebrzdí kolo
jak tezky je rozdelat ten pistek???a jak dlouho ti to trvalo. nemas nejaky fotky??
- TripleX
18 roků 7 měsíců zpět #4
od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Vela krat
Vela krat sa to tu pisalo naozaj ale ja som posledne tiez nemohol poriadne pohnut s pistikom ale dal som nove hadicky a vsetko je OK. Mne to slapalo v pohode akurat naposledy sa uz zacala jedna trosku zasekavat a druha tiez obcas. Na zadnych som uz menil davnejsie hadicky ale na predok som nedal. Teraz mam nove hadicky a vsetko uplne OK. Piestik beha uplne v pohode takze mozno ked sa ti to nepodari jednoznacne chod po hadickach.
Méně
Více
18 roků 7 měsíců zpět #5
od michal_tipar
Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: nebrzdí kolo
Vyměň hadičku a bude pokoj. Je to docela obvyklý problém. Uvnitř je rozsypaná a nepustí tlak zpět do soustavy, tak to stále přibržďuje.
Pokud to nebrzdí, tak bude orezlý pístek, po vyndání uvidíš v jakém je stavu, když je jen trochu tak se to dá rozleštit nebo vyměnit celý pístek...
Pokud to nebrzdí, tak bude orezlý pístek, po vyndání uvidíš v jakém je stavu, když je jen trochu tak se to dá rozleštit nebo vyměnit celý pístek...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
18 roků 7 měsíců zpět #6
od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: nebrzdí kolo
No těžký to není, jen člověk musí mít trochu trpělivosti a a pamatovat si, jak co bylo a přeci jen jsou to brzdy, tak tomu věnovat trošku větší pozor, než když opravuješ třeba zámek, že. Radil bch jednu věc, když už budeš měnit hadičku, tak bch se koukl i na ten pístek jak vypadá a prachovka, prostě komplet udělat opravu brzd, určitě to stojí za to, časově to náročné není a opravná sada na ty brzdy - gumičky stojí myslím 150 na jednu stranu, ale pak sjem na netu našel za 100 na obě kola.
Ten pístek může být zarezlý, pokud to bylo kouslé a byla špatná prachovka. Posílám foto, pro porovnání a představu, když jsem měl rozdělané brzdy
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=653
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=660
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=942
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=939
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=945
PS: vyndat ten pístek někdy je docela boj, já to z toho nemohl dostat ani tlakou pistolí, ale to byl ten zarezlý kousek, ten druhý šel faj. Hlavně baha, kdybs to tahal ven, a't nepodřež tu leštěnou plochu
Ten pístek může být zarezlý, pokud to bylo kouslé a byla špatná prachovka. Posílám foto, pro porovnání a představu, když jsem měl rozdělané brzdy
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=653
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=660
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=942
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=939
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=945
PS: vyndat ten pístek někdy je docela boj, já to z toho nemohl dostat ani tlakou pistolí, ale to byl ten zarezlý kousek, ten druhý šel faj. Hlavně baha, kdybs to tahal ven, a't nepodřež tu leštěnou plochu
Vygenerováno za 0.039 sekund