POMOC. Skřípe, vrže, přední kolo...
Na lévem kole je před 10tis měněný ložisko, tak mě napadá zda by to nemohlo být ono, ale nidky jsem nezažil, že by se špatný ložisko takto projevovalo...
Díky za pomoc...
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
- TripleX
Ides na to spravne moze byt jednak skrizena platnicka treba poriadne skontrolovat platnicky. A musis rozhybat prasiatko teda brzdic. Moze byt zatuhnuty a moze byt trvalo pribrzdeny. Treba poriadne odvzdusnit. Este neviem ci vies ako piskaju obcas nove brzdove platnicky? Ako na sutaznom aute. No a lozisko huci tiez a tiez moze byt vadne. No ja osobne ked ti to robi pri vytocenom kolese a hlavne pod plynom by som isiel po jednej veci: Homokyneticky klb. Ja to vyidim jednoznacne na neho. Zvacsa ale on tak puka popripade akokeby bucha a samozrejme bucha a obcas sa stane ze nie je poriadne utiahnuty ten hlavny uzaver a teda koleso sa trocha kyve pozri aj to poriadne pomykaj s kolesom. Dufam ze najdes co to je ...
Homo...kloub je načatej, ale tenhle zvuk je vyloženě jak když soustružim kotouč... Kloub ten občas cvakne, ale to jen při plným vytočení tohle je zatočení o cca 5stupů, jak zatočim více, tak je klid... A právě, že pokud dám plný plyn, tak to zase nedělá, dělá to jen tak do 70% výkonu... Zítra to prohlédnu a uvidim... Zatim díky...
A začlo to postupně nebo hned? Nedával jsi tam náhodou na léto liťáky?...určitě dej vědět jak jsi dopadl
ex-Fiat Tipo 1.4 91 a 1.6 94
nyní Fiat 127,128, Uno TurboD, Marea weekend
+miláček Lancia Beta coupe v renovaci
Tat tenhle problém jsem měl taky a nakonec se přišlo na to že jsou špatné ložiska,měl jsem to taky na předních kolech,ložiska mi vyměnily a od té doby ok.
Tak to bude ono, mě tohle řikal člověk co ma utodopravu a celý život jezdí s autama, když jsme mu to popsal, tak řikal, že to ložisko je vychozený do strany a jak zatočíš, tak nahloní celý kotouč a brzdy začnou dřít o kotouč ....
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Ložisko vychozené do strany poznáš jednoduše. Stačí zvednout to kolo co dělá problém a prostě s ním zahýbat. Když je vychozené, určitě to poznáš. Pak by ti taky mělo auto plavat na cestě a špatně se drží směr.
Tak dnes jsem musel jet cca 260km a bohuzel z toho rovně asi 15km, jinak samá zatáčka, už to skřípe i když jedu bez plynu. Doma jsem to hodil na hever a vule kola na obvodu je tak 1cm Ale ma to vyhodu, pri 40kmh rychlosti do zatacky me piskaji gumy, tak mam aspon dojem ze jedu rychle
mohol by mi niekto pomôcť?
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny
loziska su rozne zalezi na motoru a dobe vyroby, najlepsie je zajst do obchodu s autodielmi, a tam ti zistia.ľudkovia, potreboval by som zistiť číslo ložiska do predného kolesa
mohol by mi niekto pomôcť?
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz