HELP!!! homokinetický kloub

Více
17 roků 6 měsíců zpět #1 od Hanibal
mám dotaz (nebo bych spíš potřebalal poradit). Praskla mi manžeta na homokineťáku a v literatůře jsem se dočetl že musím rospojovat celou poloosu tak jsem se chtěl zeptat jestli s tím nemá někdo něáké zkušenosti (popřípadě radu jak by se do dalo udělat jednodušeji popřípadě jinak).

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 6 měsíců zpět #2 od Augustin

mám dotaz (nebo bych spíš potřebalal poradit). Praskla mi manžeta na homokineťáku a v literatůře jsem se dočetl že musím rospojovat celou poloosu tak jsem se chtěl zeptat jestli s tím nemá někdo něáké zkušenosti (popřípadě radu jak by se do dalo udělat jednodušeji popřípadě jinak).

Nejlepsi je celou tu poloosu sundat a delat to ve sveraku, musis povolit matici u kola, vytahnout spodni cep, povolit 6 sroubu na vnitrnim kloubu (ten vzdalenejsi od kola) a pak to muzes pretahnout pres ten kloub.
Btw podivej se do historie uz se to tady nekolikrat probiralo.

Více
17 roků 6 měsíců zpět #3 od Tomas-Oaza
ale jde to i na aute,oddelej spodni cep, povol tu matku,vyklepni ven,odklon naboj ,sundej prachovku a sklepni kloub dolu( aspon ma dedrusi sem to tak udelal a na kappe taky)

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
17 roků 6 měsíců zpět #4 od petr1978
Dělal jsem to oběma způsoby, jak tady kluci popisují, a prefeuji sundat celou poloosu. Je potom s tím míň práce a hlavně se nemusíš hrbit u auta. Taky jsem zjistil, že to jde mnohem rychleji, ač jsem tomu nevěřil :?

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 6 měsíců zpět #5 od Dresik
také sem použil oba způsoby. Tak nebo tak doporučuji rovnou vyměnit i manžetu u převodovky. Za chvíli odejde i ta a budeš to znovu rozdělávat:)

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 6 měsíců zpět #6 od Hanibal
tak jo uvidím co se dá dělat. měl bych se na to vrhnou teď o víkendu. Dík za rady ...

Vygenerováno za 0.058 sekund