HELP!!! homokinetický kloub
17 roků 6 měsíců zpět #1
od Hanibal
HELP!!! homokinetický kloub vytvořil uživatel Hanibal
mám dotaz (nebo bych spíš potřebalal poradit). Praskla mi manžeta na homokineťáku a v literatůře jsem se dočetl že musím rospojovat celou poloosu tak jsem se chtěl zeptat jestli s tím nemá někdo něáké zkušenosti (popřípadě radu jak by se do dalo udělat jednodušeji popřípadě jinak).
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 6 měsíců zpět #2
od Augustin
Btw podivej se do historie uz se to tady nekolikrat probiralo.
Odpověděl Augustin pro téma Re: HELP!!! homokinetický kloub
Nejlepsi je celou tu poloosu sundat a delat to ve sveraku, musis povolit matici u kola, vytahnout spodni cep, povolit 6 sroubu na vnitrnim kloubu (ten vzdalenejsi od kola) a pak to muzes pretahnout pres ten kloub.mám dotaz (nebo bych spíš potřebalal poradit). Praskla mi manžeta na homokineťáku a v literatůře jsem se dočetl že musím rospojovat celou poloosu tak jsem se chtěl zeptat jestli s tím nemá někdo něáké zkušenosti (popřípadě radu jak by se do dalo udělat jednodušeji popřípadě jinak).
Btw podivej se do historie uz se to tady nekolikrat probiralo.
Méně
Více
17 roků 6 měsíců zpět #3
od Tomas-Oaza
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: HELP!!! homokinetický kloub
ale jde to i na aute,oddelej spodni cep, povol tu matku,vyklepni ven,odklon naboj ,sundej prachovku a sklepni kloub dolu( aspon ma dedrusi sem to tak udelal a na kappe taky)
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz
17 roků 6 měsíců zpět #4
od petr1978
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Odpověděl petr1978 pro téma Re: HELP!!! homokinetický kloub
Dělal jsem to oběma způsoby, jak tady kluci popisují, a prefeuji sundat celou poloosu. Je potom s tím míň práce a hlavně se nemusíš hrbit u auta. Taky jsem zjistil, že to jde mnohem rychleji, ač jsem tomu nevěřil
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
17 roků 6 měsíců zpět #5
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Odpověděl Dresik pro téma Re: HELP!!! homokinetický kloub
také sem použil oba způsoby. Tak nebo tak doporučuji rovnou vyměnit i manžetu u převodovky. Za chvíli odejde i ta a budeš to znovu rozdělávat:)
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
17 roků 6 měsíců zpět #6
od Hanibal
Odpověděl Hanibal pro téma Re: HELP!!! homokinetický kloub
tak jo uvidím co se dá dělat. měl bych se na to vrhnou teď o víkendu. Dík za rady ...
Vygenerováno za 0.058 sekund