Co me to bouchá?

Více
17 roků 4 měsíců zpět #1 od ToLa
Co me to bouchá? vytvořil uživatel ToLa
Ahoj. Pri pridani plynu neco u napravy bouchne a pri ubrani zase (neco cestuje tam a zpet a o neco se to zasekava) Je to citit i nohama v podlaze. Nevite co by to mohlo byt? Chci auto prodavat a rad bych to opravil at je v poradku... Me napadly vule v ramenech (najeto 150tis) ale nevim jak to zkusit... Pri zvednuti zadnou vuli necitim, takovou silu nemam... :-)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 4 měsíců zpět #2 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: Co me to bouchá?

Ahoj. Pri pridani plynu neco u napravy bouchne a pri ubrani zase (neco cestuje tam a zpet a o neco se to zasekava) Je to citit i nohama v podlaze. Nevite co by to mohlo byt? Chci auto prodavat a rad bych to opravil at je v poradku... Me napadly vule v ramenech (najeto 150tis) ale nevim jak to zkusit... Pri zvednuti zadnou vuli necitim, takovou silu nemam... :-)

Vyfuk :?:

Fiat Croma TDid

Více
17 roků 4 měsíců zpět #3 od ToLa
Odpověděl ToLa pro téma Re: Co me to bouchá?

Vyfuk :?:

Ne to ne, tohle je vylozene jak kdyz nekdo bouchne kladivem do napravy, motoru, prevodovky, co co ja vimkam :-) Vyfuk by dle me nemel kam bouchat timto zpusobem a hlavne by to delal i na dirach, tohle je jen kdyz motor prida nebo ubere, tj, nekam se posune...

Více
17 roků 4 měsíců zpět #4 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Co me to bouchá?
volu v ramenach zistis pajsrom. Das ho medzi rameno a naboj a pajsrovanim zistis, ci je tam vola. Nesmie sa to vobec pohnut.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

• Zdena
17 roků 4 měsíců zpět #5 od Zdena
Odpověděl Zdena pro téma Re: Co me to bouchá?
me to dalo taky na prave strane ve predu ubral bouchlo to pridal a taky.Tak jsem to rozdelal a rameno spatny teda silenbloky oplne v haji

Více
17 roků 4 měsíců zpět #6 od ToLa
Odpověděl ToLa pro téma Re: Co me to bouchá?

volu v ramenach zistis pajsrom. Das ho medzi rameno a naboj a pajsrovanim zistis, ci je tam vola. Nesmie sa to vobec pohnut.

No tak jsme to zkusil. Hybe se to, ale me prijde ze by se to hybat melo kdyz to je v gumach. Zajedu s tim do pneuservisu at se na to kouknou a reknou...

Více
17 roků 4 měsíců zpět #7 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Co me to bouchá?
utřženej spodní silentblok motru - mezi převeodovkou a motorem, chycenej k nápravnici(podlaze-to přesně nevím..)

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
17 roků 4 měsíců zpět #8 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Co me to bouchá?

utřženej spodní silentblok motru - mezi převeodovkou a motorem, chycenej k nápravnici(podlaze-to přesně nevím..)

Taky si myslim to stejne. Kdyz je vychozeny ten silentblok tak se motor cely nahyba na strany a to zpusobuje to tluceni (kov-kov).

Více
17 roků 4 měsíců zpět #9 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Co me to bouchá?
Tak jak jsem si to tak přečetl, tak snad to není i můj případ. Poslední měsíc pozoruji nějakej divnej zvuk na pravé straně od nápravy až spíše k motoru, přip řidání plynu, hlavně si toho všímám při rozjezdu když točím do leva-
Tak nějak nevím, jakby to šlo zkontrolovat?? Zkusit zatáhnout za motor, jestli se moc hýbe, tak je silent KO ne?

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 4 měsíců zpět #10 od libenak
Odpověděl libenak pro téma Re: Co me to bouchá?
To Vali: pokud ti to mlátí v zatáčkách, tak by to mohl být i kulový čep.

Více
17 roků 4 měsíců zpět #11 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Co me to bouchá?
Tipnul bych taky na silentblok, jde to do podlahy a pokud se vychodí, což po tolika letech není nic divného, tak to mlátí. Měnil jsem ho právě kvůli tomu a je klid. Poznat to jde nejlépe tak, že posadíš někoho do auta a necháš ho přidat plyn, uvidíš jak moc se ti bude hýbat motor, mě chodil o několik centimetrů...

Více
17 roků 4 měsíců zpět #12 od Vali
Díky za rady, dneska jsem zkoušel tahat za motor, nevypadá to tak zle, ale někoho posadím do auta a uvidím. Tipnul bych to na výfukové vedení, jak je pod vtřikem takovej plechovej kryt nad tím, jsem zjisitil, že nějakej umělec tam místo pletence před katem navařil trubku, tak to má větší rázy a jak se to rozkmitá, tak to o to asi bouchne. Zkusím ale ještě pro jistotu někoho šupnout do auti :wink:
Dík

Více
17 roků 4 měsíců zpět #13 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: Co me to bouchá?
A až zkusíš všechno a vyměníš ramena jako já, tak zjistíš, že to může být kloboučkem co je nahořen nad pružinou a tlumičem. => rozdělat a poskládat nazpět.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
17 roků 4 měsíců zpět #14 od Vali
No to jo, já jsem včera koukal a je to ten výfuk.. jak je to tam navařený ta trubka, tak to bouchá před katem. Jinak moje auto má zvláštní smysl pro humor.. vyměňoval jsem celej vstřik a předtím to špatně startovalo za tepla, teď po výměně pro změnu za studena... no jo, je to běh na dlouhou trať :cry:
S Fiatem se prostě nemůžeš nudit :lol:

Více
17 roků 4 měsíců zpět #15 od libenak
Odpověděl libenak pro téma Re: Co me to bouchá?

No to jo, já jsem včera koukal a je to ten výfuk.. jak je to tam navařený ta trubka, tak to bouchá před katem. Jinak moje auto má zvláštní smysl pro humor.. vyměňoval jsem celej vstřik a předtím to špatně startovalo za tepla, teď po výměně pro změnu za studena... no jo, je to běh na dlouhou trať :cry:
S Fiatem se prostě nemůžeš nudit :lol:

Nebude to nějaká chybička v řídící jednotce? :?

Vygenerováno za 0.467 sekund