Brzdy - kotouče vzadu

Více
17 roků 4 měsíců zpět #1 od DannyF
Brzdy - kotouče vzadu vytvořil uživatel DannyF
Tak po peripetiích s brzdami jsem vyměnil kompletně všechno nový a dopředu dal chlazený kotouče. Poprvé to auto brzdí, ale .....

Nové zadní kotouče (z 2,0 8V) mi po pár kilometrech začaly nesnesitelně vrzat při brždění v pomalý rychlosti. Brzdí dobře ale při dojíždění na semafor nebo na parkovišti je to šílený rachot. Nepíská to jako klasický brzdy ale vrže až prdí. Nevíte co s tím?

Už jsem zkoušel odmašťovače ve spreji, grafitový spray ...atd. Nekdo mi poradil zbrousit destičky do kónusu vč. středové drážky.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 4 měsíců zpět #2 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Brzdy - kotouče vzadu

Tak po peripetiích s brzdami jsem vyměnil kompletně všechno nový a dopředu dal chlazený kotouče. Poprvé to auto brzdí, ale .....

Nové zadní kotouče (z 2,0 8V) mi po pár kilometrech začaly nesnesitelně vrzat při brždění v pomalý rychlosti. Brzdí dobře ale při dojíždění na semafor nebo na parkovišti je to šílený rachot. Nepíská to jako klasický brzdy ale vrže až prdí. Nevíte co s tím?

Už jsem zkoušel odmašťovače ve spreji, grafitový spray ...atd. Nekdo mi poradil zbrousit destičky do kónusu vč. středové drážky.

a menil si vzadu i ty hadice? napada mne, zda se ti to nezadrhava...neprepousti to tlak nazpet.

Více
17 roků 4 měsíců zpět #3 od michal_tipar
mě přibržďovali kvůli hadicím obě zadní brzdy, ale nepískalo na nich nic... Na Octavii to dělalo kamarádovi, když tam dal "nějaké" destišku, které tam přesně nesedli a při každém zabrždění se rozvibrovali, protože měli vůli v uložení, nepomohlo nic až jejich výměna. Zkoušel to mazat, čistit a nic...

Více
17 roků 4 měsíců zpět #4 od me2d
Odpověděl me2d pro téma Re: Brzdy - kotouče vzadu
Tak na 90% to delaji desticky,muze to byt i vybehanym trmenem brzdy,tlaci na desky krive a ty pak delaj takovyhle brykule

Více
17 roků 4 měsíců zpět #5 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: Brzdy - kotouče vzadu
To jsou teda radosti. Hadice jsou nový a brzdy nepřibržďujou, jen vržou při brždění.
Zajímavý je, že když vezmu za ručku, tak to nevrže.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
17 roků 4 měsíců zpět #6 od me2d
Odpověděl me2d pro téma Re: Brzdy - kotouče vzadu
kdyz brzdis normalne,tak neni v zadnich brzdach plnej tlak,kdyz vemes za rucku tak to jde na tvrdo

Více
17 roků 4 měsíců zpět #7 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: Brzdy - kotouče vzadu
To si nemyslím. Ručkou nevyvineš tolik síly jako nohou přes hydrauliku.
Spíš to bude tím, že ručka trochu ten třmen naklopí protože ho přitáhne lanko.
Jo a taky to nepíská/vrže když couvám.

Co myslíte o tom broušení destiček do kónusu? A taky nemají drážu uprostřed, tak jí tam flexou vezmu taky při tom broušení.

DAN

Více
17 roků 4 měsíců zpět #8 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Brzdy - kotouče vzadu
ale ta drážka tam je proto, abys okem viděl, jestli je destička sjetá, ne? To že tam drážka není by to pískání způsobovvat nemělo..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 3 měsíců zpět #9 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: Brzdy - kotouče vzadu
Skusil by som zodvihnut heverom koleso, poriadne slapnut na brzdu a potom skusit rukou za koleso, ci to odbrzdilo. Ak to neodbrzdilo, tak je problem v piestiku - zadrhava. A potom to vydava tie neprijemne zvuky.
Samozrejme skusit aj druhu stranu.

Fiat Croma TDid

Vygenerováno za 0.377 sekund