Zimní pneu

Více
17 roků 1 měsíc zpět #16 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Zimní pneu
No dneska už nejsou protektory jako protektory. Jsou i velice slušné kvality a rozumnou cenu a na zimu, proč ne..

Třeba zde..
http://www.pneuvranik.cz/index.php

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #17 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Zimní pneu
Švára jezdí jedině na protektorátech. Ale to mu může bejt jedno protože teď byl u správního řízení, zaplatil litr správní poplatek, dalších pět tisíc pokuty, pět bodů v háji a sebrali mu papíry na půl roku, takže tato zima se jej netýká. Naměřili mu 96km/h v obci...Ale to do týhle diskuse nepatří, ale bylo to i v místních regionálních novinách.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #18 od Weka
Odpověděl Weka pro téma Re: Zimní pneu
No tak já jsem chtěl taky koupit od nějakých pofiderních prodavačů gum,jenže nevíš jak je ta guma stará..a pokud už má víc jak 4 roky a má sice ještě dobrý vzorek, tak ti je stejně nanic,protože nemá potřebnou pružnost a je stejně tvrdá jak letní 8)

fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=5540
1.4 Tempra,r.v.91,182km/h,102 000(13.5.2008),el.okna,central na dál.ovládání,alarm,nastavitelný volant,mlhovky

Více
17 roků 1 měsíc zpět #19 od modrdav
Odpověděl modrdav pro téma Re: Zimní pneu

Švára jezdí jedině na protektorátech. Ale to mu může bejt jedno protože teď byl u správního řízení, zaplatil litr správní poplatek, dalších pět tisíc pokuty, pět bodů v háji a sebrali mu papíry na půl roku, takže tato zima se jej netýká. Naměřili mu 96km/h v obci...Ale to do týhle diskuse nepatří, ale bylo to i v místních regionálních novinách.

Je taky z Frýdlantu? Četl jsem o někom, kdo ve Frýcku překročil rychlost téměr dvojnásobně v době, kdy místní policajti měli půjčenej laserovej radar. Třeba to byl on. Chudák

Více
17 roků 1 měsíc zpět #20 od stiglitz
Jo, jo, to byl on! :lol: :lol: :lol: Článek si vystřihnul a schoval. :lol:

stiglitz.
/////

Více
17 roků 1 měsíc zpět #21 od stiglitz
Odkud jsi přesně? Jestli to není tajný...

stiglitz.
/////

Více
17 roků 1 měsíc zpět #22 od Weka
Odpověděl Weka pro téma Re: Zimní pneu
Tak jsem sehnal matador 56..snad je v zimě pořádně vyzkouším 8)

www.asfpneumatiky.cz/matador-mp-56-silika-17565-r14-82t-3952

fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=5540
1.4 Tempra,r.v.91,182km/h,102 000(13.5.2008),el.okna,central na dál.ovládání,alarm,nastavitelný volant,mlhovky

Více
17 roků 1 měsíc zpět #23 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Zimní pneu
Koupil jsem celoroční ze Slušovic a v pohodě:-)
Jsou z měkčí směsi, neobsahují silikon a mají zimní vzorek Polaris. V zimě plně stačí, v létě se tak rychle nesjíždějí. Už mám na nich 40 000 a je to v pohodě ještě na jednu zimu :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 1 měsíc zpět #24 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Zimní pneu

...jenže nevíš jak je ta guma stará..a pokud už má víc jak 4 roky a má sice ještě dobrý vzorek, tak ti je stejně nanic,protože nemá potřebnou pružnost a je stejně tvrdá jak letní 8)

Víš co je to DOT? Označení datumu výroby za tímhle slovem je ovál v něm jsou 3-4 číslice první dvě odávají týden výroby a třetí případně třetí a čtvrtá rok výroby.
Tzn. DOT 217 znamená 21.týden roku 1997 po přelomu tisíciletí se udává takto DOT 2106 tzn. 21.týden roku 2006.
Takže stáří gumy určíš s naprostou přesností. Při protektorování se tohle číslo přerazí novým datem, protože celoprotektor se dělá od patky k patce jiný už snad dnes ani ne. Jo a protektorovaná guma je označená jako RETREATED.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #25 od michal_tipar
Čendo já netvrdil, že semperitky vyhrály, ale že byly nejlepší na ledě a sněhu, vyhrály tuším Micheliny a na druhém místě Continentaly nebo opačně už nevím a Micheliny nejsou zrovna "nemecke stoff". Schválně koukni na letošní testy a tam zhusta vede Michelin, Dunlop a Goodyear - keine deutsches reifen... Myslím, aspoň podle dokumentů které jsem kdysi viděl na Discovery, že to dělají docela objektivně a dávají těm gumám pěkně zabrat.
www.e-pneu.cz/testy_pneu.php

Více
17 roků 3 týdnů zpět #26 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: Zimní pneu
Jak to tak pozoruju, tak jsem asi jedinej, kdo šel do trožku dražších pneu. Mam FIRESTONE WINTERHAWK 195/55 R15. Minulá zima nich moc sněhu, tak nevim, ale držely super.

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
17 roků 3 týdnů zpět #27 od skypan
Odpověděl skypan pro téma zimní pneu
já jezdím na co přijdu(obrazně) na předku mám Semperity na zadku směs
ale zimáky(obě nápravy)a směs mám s podo.vzorkem jiná značka stejný tip pneu(tubelles,a stejný rozměr). kdyš jsou dvě děti kvalitně obouvám radši je.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
17 roků 3 týdnů zpět #28 od michal_tipar
tak jsem včera s vypětím všech sil přezul 195R15 za 165R14 a řeknu vám, že se mi to auto zase líbí o dost míň na těch užovkách... Je to neuvěřitelný co dokáže udělat s autem široká nízkoprofilová guma :lol: Dokonce jsem uvažoval chvilku o tom, jestli tam nedám ty nový podložky, co sem pořídil na léto - bohužel až na příští, - abych je dostal trochu blíž k blatníku...
Kola s podložkama jsem vyfotil a dám je časem do galerie, vypadá to fakt dost dobře vpředu 1,5cm a vzadu 2cm...

Více
17 roků 3 týdnů zpět #29 od skypan
Odpověděl skypan pro téma zimní pneu
A policie?,a kdyš jdeš na stk?
Já v ninulusti měl z Garde překopanou Rapid,ve předu Mnápravu(širokou) v zadu uzkou na podložkách kola....

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
17 roků 3 týdnů zpět #30 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Zimní pneu
Co se týče testů zimních kol neměckého ADACU, tak zde (ale je to neměcky)-
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/default.asp?ComponentID=4919&SourcePageID=8762

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Vygenerováno za 1.679 sekund