servo
17 roků 2 měsíců zpět #18
od DannyF
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
Bez serva se řízení nic nestane (od včera tak taky jezdím), ale řízení v malé rychlosti je velmi namáhavé na ruce. Hlavně to nepůjčuj ženský!
Prvním předpokladem je že tam budeš mít olej (červený do serv a auto.převodovek). Mě servo nejdříve vydávalo divné zvuky jako kafemlýnek tak jsem vyměnil olej. Vydrželo to 2,5tis km a pak začalo téct gufero kolem hřídele. A při točení volantem namístě začal řemen prokluzovat, protože se krásně namazal olejem. Olej zatekl do alternátoru a ten teď v pomalých otáčkách nedobíjí. Ty prvně zkontroluj řemen a olej.
Já jezdím bez serva a sháním gufero. Nemáte někdo jiný servo?
Prvním předpokladem je že tam budeš mít olej (červený do serv a auto.převodovek). Mě servo nejdříve vydávalo divné zvuky jako kafemlýnek tak jsem vyměnil olej. Vydrželo to 2,5tis km a pak začalo téct gufero kolem hřídele. A při točení volantem namístě začal řemen prokluzovat, protože se krásně namazal olejem. Olej zatekl do alternátoru a ten teď v pomalých otáčkách nedobíjí. Ty prvně zkontroluj řemen a olej.
Já jezdím bez serva a sháním gufero. Nemáte někdo jiný servo?
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 2 měsíců zpět #19
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Už sem to tu psal:)
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...viewtopic&t=6216
jukni, zda bude stejné a je k mání.
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...viewtopic&t=6216
jukni, zda bude stejné a je k mání.
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
17 roků 2 měsíců zpět #20
od DannyF
DAN
Vypadá stejně. A co řemenice? Pokud ji neprodáváš tak alespoň napiš jaký měla průměr -kvůli rychlosti čerpadla. V dieslu a bezínu byl nějaký rozdíl.
DAN
17 roků 2 měsíců zpět #21
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
řemenici nemůžu najít
ale ta by se dala přehodit z tvého, ne?

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
17 roků 2 měsíců zpět #22
od skypan
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
to>DannyF stejnej problem se mi stal v létě odešlo gufero na servu promázlo jak řemen tak alt(v zápětí asi za týden přestalo dibíjet) a tak z rezervího bylo z benzínáku (diesel-benzín je rozdíl ve velikosti řemenice)a a (střeva jsou úplně stejná) ale benz,je delší(i delší hříde)..a je rozdíl v uchicení na mototu(respektive na sání)
gufero se mi mepovedlo sehnat páč se prí nevirábí alespon podle prodejce (v prodejně ložiska-gufera)hledali sme i podle různých katalogů a ten rozměr nic ani jednobřit.jinak orygo je dvoubřit mám i nekde kus(starej)
z benz.serva sem vyloupl gufero a nalisoval do z naftáku.serva no a zatím jesdím
gufero se mi mepovedlo sehnat páč se prí nevirábí alespon podle prodejce (v prodejně ložiska-gufera)hledali sme i podle různých katalogů a ten rozměr nic ani jednobřit.jinak orygo je dvoubřit mám i nekde kus(starej)
z benz.serva sem vyloupl gufero a nalisoval do z naftáku.serva no a zatím jesdím
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
17 roků 2 měsíců zpět #23
od DannyF
DAN
Dík za rady. Ještě počkám jestli nenajdu gufero u známých. Pak bych buď koupil čerpadlo od kluka co tu někde nahoře psal. Nebo je možnost dát gufero jiný a zapouzdřit ho anebo navařit hřídel +nějakou desítku a zbrousit ji a nechat gufero starý (pokud není prasklý tak bude ok)
DAN
17 roků 2 měsíců zpět #24
od skypan
zapouzdřit gufero ano,ale zavařit řídel né páč je:1)povrchově upravená
2)jde vysunout jen jedním směrem a to od řemenice a je kluzně uložená(kluzné ložisko,mazané servoolejem)
2)jde vysunout jen jedním směrem a to od řemenice a je kluzně uložená(kluzné ložisko,mazané servoolejem)
17 roků 2 měsíců zpět #25
od DannyF
DAN
Ještě dotaz k alternátoru do kterého mi natekl olej ze serva. Občas to nedobíjí v nižších otáčkách a nezdá se mi že by to klouzalo na řemenu. Co s tím mám dělat, dá se altík nějak vyčistit? Nebo je to vůbec tím olejem?
(začlo to blbnout až po tom servu -dřív nebyl problém)
(začlo to blbnout až po tom servu -dřív nebyl problém)
DAN
17 roků 2 měsíců zpět #26
od skypan
to ti řeknu přesně,kotva je totál zasvi.....dělaná olejem a prachem,nevím jestli pomůže to omýt(odmastít)aby si nezdevastoval glazuru na vinutí rotoru,já měmil rotor a regle a začalo znova dobíjet
Vygenerováno za 0.060 sekund