šrouby do litych kol
16 roků 6 měsíců zpět #1
od Theor
šrouby do litych kol vytvořil uživatel Theor
Ahoj potrebuji dost nalehave vedet jake maji byt presne srouby do kol na Tempru s original litakama. M12x1.25 a dal???a dosedaci plocha ma byt kulovita nebo kuzel?
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 6 měsíců zpět #2
od Theor
Odpověděl Theor pro téma Re: šrouby do litych kol
maranellohouse.com/myPictures/tempra.JPG
tydle kola to jsou
Ješte jsem zapomel dodat rozmer rafku a to je 5 1/2 Jx14 a ET je 43
Ješte jsem zapomel dodat rozmer rafku a to je 5 1/2 Jx14 a ET je 43
16 roků 6 měsíců zpět #3
od mk-tec
FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím
Odpověděl mk-tec pro téma Re: šrouby do litych kol
...to je jednoduché. Šroub je 12mm, stoupání závitu 1,25mm a délku si musíš zvolit podle toho, zda-li budeš či musíš ještě instalovat podložku (já na předek musel, bo kolu zavazel třmen a továrně se pod kola dávaly železné 5mm podložky - to je pak indivindi, podle toho, jakou dáš podložku). Takže vem šroub jakýkoliv, strč ho skrz kolo a uvidíš, kolik ti ční. Obecně by měl být zatáhnutý alespoň na 4 závity v náboji, což je asi 5 mm. Myslím, že bez podložek by měly stačit 25 až 30 mm. Neměl by ani příliš přesahovat po zatáhnutí dovnitř náboje, bo při točení by mohl drhnout o vnitřky. Ale delší se dá vždy zkrátit, menší není kde brat. Jinak dosedací plocha je kužel...
FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím
Méně
Více
16 roků 6 měsíců zpět #4
od michal_tipar
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: šrouby do litych kol
kuželová hlava!
ale nemám to origo kola, to bys měl poznat podle toho jakou dosedací plochu máš na elektronu...
s tou délkou - nezapomeň že závit není přímo za elektronem, ještě tam je nějakých min 5-8mm brzdový kotouč pak teprv náboj kola se závitem, proti plecháčúm mám nějakých 5-10mm navíc...
ale nemám to origo kola, to bys měl poznat podle toho jakou dosedací plochu máš na elektronu...
s tou délkou - nezapomeň že závit není přímo za elektronem, ještě tam je nějakých min 5-8mm brzdový kotouč pak teprv náboj kola se závitem, proti plecháčúm mám nějakých 5-10mm navíc...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
16 roků 6 měsíců zpět #5
od juraj l
na predaj: Tempra Liberty S.W. 1.6 MPI made in Turkey
Odpověděl juraj l pro téma Re: šrouby do litych kol
pokial sa dobre pamatam, na plechacoch je srob cca 29mm a na original 14-kach alu srob 35 mm
to s tym, aby srob drzal na 4 zavitoch je hlupost (obzvlast stary naboj a stary srob) - 10 by mohlo byt optimum.
vsak si vyskusajte, na kolko zavitoch drzi plechac
to s tym, aby srob drzal na 4 zavitoch je hlupost (obzvlast stary naboj a stary srob) - 10 by mohlo byt optimum.
vsak si vyskusajte, na kolko zavitoch drzi plechac
na predaj: Tempra Liberty S.W. 1.6 MPI made in Turkey
Vygenerováno za 0.308 sekund