Destičky?

Více
16 roků 6 měsíců zpět #16 od pardal5
Odpověděl pardal5 pro téma Re: Destičky?
on tam psal,že mu jde kov na kov,tak změřit tlouštku kotouče jestli se vyplatí to ještě stáčet,já to dělám pokaždé už xlet,stojí mě to 300

tipo 1.9 td 1992 59 kw

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #17 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: Destičky?
Pravda,pokud je necháš stočit,tak tím dosáhneš nejlepšího brzdného účinku.A zvlněný kotouč pouhým okem nepoznáš,to se pozná až když ti to upnou do soustruhu.Já už sem neměl co stáčet,6mm silné kotouče a ještě k tomu vyžráné,jak když na ně naleješ nějakou kyselinu.Rychle sem je měnil za nové a asi to bylo za 5minut 12. 8O Moc nechybělo a mohlo mi to urvat kolo i ze třmenem a to ještě nevím,v který škarpě bych skončil.Kolik je minimální přípustná tlouštka ? tuším 9mm? Já měl opravdu takzvaný žiletky.

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #18 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Destičky?

kdysi my známej automech.řekl,že vždy když měníš destičky musíš stočit kotouče :!:

Neni třeba.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #19 od stiglitz

Pravda,pokud je necháš stočit,tak tím dosáhneš nejlepšího brzdného účinku.A zvlněný kotouč pouhým okem nepoznáš,to se pozná až když ti to upnou do soustruhu.Já už sem neměl co stáčet,6mm silné kotouče a ještě k tomu vyžráné,jak když na ně naleješ nějakou kyselinu.Rychle sem je měnil za nové a asi to bylo za 5minut 12. 8O Moc nechybělo a mohlo mi to urvat kolo i ze třmenem a to ještě nevím,v který škarpě bych skončil.Kolik je minimální přípustná tlouštka ? tuším 9mm? Já měl opravdu takzvaný žiletky.

To jsi byl i tak sebevrah, min, tlouštka nechlazených kotoučů je 9.2mm.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 6 měsíců zpět #20 od Jenda
Oni ty kotouče,když sme je s Charlsem sundali,tak byli uplně fialové.Taky už to skoro nechtělo brzdit a já sem na to nechtěl prudce šlapat,byl sem si vědom co se může stát.Auto sem koupil a jezdil sem s tím cca14 dní,pak mi přišli nové kotouče,desky a před týdnem nové prasátka,ted mám brzdy OK (krom jedné zadní trubky) Ručka jde po jemném zatáhnutí i na asfaltu.Prostě nemá to chybu. :wink:

Více
16 roků 6 měsíců zpět #21 od stiglitz
Fialová barva značí přehřátí, někdo s tím jezdil jako prase.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 6 měsíců zpět #22 od Jenda
to si nemyslím,pokud už mají jen těch 6mm,tak je ohřeješ snadno.A auto není vůbec doničené,opravdu poškozené díly vypadají podle stáří vozu,tlumiče sou snad ještě původní.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #23 od stiglitz

to si nemyslím,pokud už mají jen těch 6mm,tak je ohřeješ snadno.A auto není vůbec doničené,opravdu poškozené díly vypadají podle stáří vozu,tlumiče sou snad ještě původní.

Pravda, nevzal jsem v úvahu tu tloušťku. :)

stiglitz.
/////

Více
16 roků 6 měsíců zpět #24 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: Destičky?

...takže ja ked mám fialové kotúče tak sú už na hovno???...menil som ich pred 2 mesiacmi a už sú fialové

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 6 měsíců zpět #25 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: Destičky?

...takže ja ked mám fialové kotúče tak sú už na hovno???...menil som ich pred 2 mesiacmi a už sú fialové

no máš je vyhřádý , tim jsou jakoby tvrdší a tim menší brzdnej účinek , záleží na tom od jaký firmy taky ty kouče sou , jestli je tam takový materiál , který nevydrží tak vysokou teplotu , nebo nevim , skusil byh je asi v tvem púřipadě sundat anechat je osoustružit o 0,1-0,3 mm to by mělo být tak nějak zhruba hloubka toho vyžíhání , nepřibž´dujou ti taky třeba trošku nepatrně kola? to by take mohlo byt , nebo kvalitní destičky a nekvalitní kotouč

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 6 měsíců zpět #26 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Destičky?
Já bych myslel, že to bude spíš zatuhlé a tím pádem trochu přibržďovat a to bych taky zkontroloval jako první.
Na destičky patří na horní i dolní rohy měděná pasta, výrazně to pomáhá :idea:

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 6 měsíců zpět #27 od bjukemen
...kotúče sú fungel nové ATE kus za 1200sk a platničky sú FomarFriction asi nejaký bastl od nova to nebrzdilo dobre tak som na to musel dupať poriadne silno...inak kolesá mi nepribrudujú,mam pomenené takmer všetko čo sa dalo... :!:

ps: aká medená pasta a načo je dobrá :?:

...ešte jeden poznatok brzdy mi začnú dobre brzdiť iba ked sa poriadne zahrejú kotúče a mam dojem že by to skôr malo byť naopak

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 6 měsíců zpět #28 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Destičky?
Třeba tahle:
www.adep.cz/detail_in.php?id_prod=1351
Plní to stejnou funkci jako vazelína, ale je to žáruvzdorné - já s tím mažu na brzdách kde co, pochopitelně se nesmí dostat mezi třecí plochy brzd :D

S tou nízkou účinností brzdění bych si asi po dvou měsících ještě nelámal hlavu, mně nedávno např. Punto začalo 100% brzdit teprve asi po ujetí 3000 km, teprve pak si do sebe kotouče a desky (Textar) pořádně sedly.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 6 měsíců zpět #29 od bjukemen

Třeba tahle:
www.adep.cz/detail_in.php?id_prod=1351
Plní to stejnou funkci jako vazelína, ale je to žáruvzdorné - já s tím mažu na brzdách kde co, pochopitelně se nesmí dostat mezi třecí plochy brzd :D

S tou nízkou účinností brzdění bych si asi po dvou měsících ještě nelámal hlavu, mně nedávno např. Punto začalo 100% brzdit teprve asi po ujetí 3000 km, teprve pak si do sebe kotouče a desky (Textar) pořádně sedly.

...aha ja som na nich najazdil asi 1000km no na prvý pohlad už vyzerajú byť celkom vyhladené

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 6 měsíců zpět #30 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: Destičky?
no záleží na tom jak často brzdíš , treba jestli jezdíš po městě , sedne si to dříve než mimo něj , jinak to že ti to brzdí , až když sou kotouče teple je tim , že sou vyhřate , je na nich sklovina , po které ta destička klouže a ,, se nezadrhává,, když se ohřejou , kotouč nepatrně změkne a začne to brzdit

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Vygenerováno za 0.549 sekund