Nebrzdí přední pravé kolo - Tipo - vyřešeno

Více
16 roků 3 měsíců zpět #1 od JiFi
mám problém, nebrzdí mi přední pravé kolo u mého Tipa, co s tím? kamaráda, který by mi to opravil má dovolenou, je to tak složité opravit a nebo to zvládnu i sám, aniž bych něco poškodil?

Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006

EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998

EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #2 od knedlik
otázka je proč? sundej kolo a koukni co tam je špatně... a co brzdovka? utekla?nebo nějaký hluky? moc si toho nenapsal,tak se nedá moc poradit..

Více
16 roků 3 měsíců zpět #3 od JiFi

otázka je proč? sundej kolo a koukni co tam je špatně... a co brzdovka? utekla?nebo nějaký hluky? moc si toho nenapsal,tak se nedá moc poradit..

sundám kolo a kouknu, ale nejsem automechanik, takže nevím, co je a co není špatně, brzdovka neutekla, tedy alespon o tom nevím, auto jsem koupil nedávno (cca 5dní) takze moznosti je dost. hluk to nedelá, jen proste kdyz prudce sešlápnu pedál od brzdy, tak mě to táhne do leva a stopu na silnici zanechává jen levé kolo...

Více
16 roků 3 měsíců zpět #4 od Charles
No jako první bych viděl buď totálně sjeté destičky nebo ti podpouští HBV tlak co jde do pravého předního a levého zadního kola....viděl jsem i jeden případ, kdy brzdové hadičky v předním kole se nafoukly a proto nešel tlak na váleček :)
Vem si k sobě druhéhé pomocníka a mrkni se co to udělá, když šlápneš na brzdový pedál ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 3 měsíců zpět #5 od grifith
tak možností samozřejmě může být víc,včetně těch co už tu byly zmíněny, já přidám jen další a tou je ta, že by mohl být kompletně zarezlý brzdový váleček, což bývá způsobené prachovkou na válečku, čili to bych taky zkontroloval po zhození kola. Celý váleček jde rozhodit, nejlépe pomocí tlakové pistole, náhradní prachovky jdou sehnat v sadě na jedno kolo. chce to prostě najít tu příčinu tak přeji hodně štěstí :wink:

Fiat Tipo 1,6ie OHC, r.v.91, AGT, naj.188 tis.km
miláček jen kdyby trochu nezlobil
Fiat Marea 1,6 16v SX, r.v. 97, překonána hranice 155 tis.km, šlape konečně jak švýcarské hodinky

Více
16 roků 3 měsíců zpět #6 od jirkaR
zkus to odvzdušnit

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 3 měsíců zpět #7 od doomik
a jeste jedna moznost pricpane hadice

Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD

Více
16 roků 3 měsíců zpět #8 od Charles

a jeste jedna moznost pricpane hadice

to je co jsem viděl, že se nafoukla hadice, protože kapalina nemohla projít dál a ten tlak někam musí :)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 3 měsíců zpět #9 od JiFi

zkus to odvzdušnit

Odvzdušnění pomohlo, aplikoval jsem tuto variantu dnes a je to fakt lepší, ještě vyčistím trochu třmeny (to mi udělá odborník kamarád) a pak to bude super, každopdáně to brzdí už perfektně. Díky za rady.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #10 od jirkaR
tak to jsem rád ale hlídej to jestli tam není někde netěstnost a neudělá to znova :idea:

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 3 měsíců zpět #11 od JiFi

tak to jsem rád ale hlídej to jestli tam není někde netěstnost a neudělá to znova :idea:

díky za radu, budu hlídat jako hlídací pes, tento týden konečně budu to autíčko přihlašovat a bude už jen a jen moje ;-)

Vygenerováno za 0.435 sekund