odvzdušňovanie brzd
- marian1976
- Autor tématu
Méně
Více
16 roků 3 měsíců zpět #1
od marian1976
Fiat Tipo, 1,9 TDs 66kW r.v. 1989 normal status
odvzdušňovanie brzd vytvořil uživatel marian1976
Ako postupovat pri odvzdusnovani od ktoreho kolesa zacat a kde skoncit, niekto vravi od vodica oproti smeru hodinovych ruciciek a skonci sa znova pri prednom pri spolujazdcovi a niekto vravi ze je to jedno...Viete mi poradit???
Fiat Tipo, 1,9 TDs 66kW r.v. 1989 normal status
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 3 měsíců zpět #2
od bery1970
bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč
fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY
Odpověděl bery1970 pro téma Re: odvzdušňovanie brzd
podle knihy bys měl jít do kříže,tzn levé přední,pravé zadní atd,ale taky myslím že to je jedno.
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
16 roků 3 měsíců zpět #3
od Charles
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Odpověděl Charles pro téma Re: odvzdušňovanie brzd
Tak u ná v práci se říká a i tak se to dělá, že se začíná kolem, co má nejdelší trubku od HBV...ale to, že se odvzdušňuje do kříže je fakt, protože tak jsou proti sobě i napojený trubky na HBV
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
16 roků 3 měsíců zpět #4
od Funman
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522
Odpověděl Funman pro téma Re: odvzdušňovanie brzd
Plně souhlasím s Charlesem. Začít od nevzdálenějšího kola a pokračovat do kříže. Takže by to mělo asi být pravé zadní, levé přední, levé zadní a pravé přední. Jestli se Charlesi pletu, tak mě oprav...
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522
16 roků 3 měsíců zpět #5
od Charles
ode mě jen jediné.... No ce(o)ment
Odpověděl Charles pro téma Re: odvzdušňovanie brzd
Plně souhlasím s Charlesem. Začít od nevzdálenějšího kola a pokračovat do kříže. Takže by to mělo asi být pravé zadní, levé přední, levé zadní a pravé přední. Jestli se Charlesi pletu, tak mě oprav...
ode mě jen jediné.... No ce(o)ment
15 roků 5 měsíců zpět #6
od Libor
F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz
Odpověděl Libor pro téma Re: odvzdušňovanie brzd
Tak já přidám jednu zkušenost. Po tom co jsem zrenovoval brzdový systém, tak byl pedál brzdy dost měký a brzdný učinek taky žádný zazrak...a to jsem každé kolo odvzdušnoval cca 5x .. a pěkně do kříže... odvzdušnováním jsem vypumpoval cca 0,5 litru brzdovky.. a to jsem měl předtím trubičky a písty prázdné ... no ale ted po týdnu jsem to odvzdušnil znovu (trochu vzduchu tam zase bylo) a pedál je znatelně tvrdší a brzdný učinek lepší.... takže si myslím že je prospěšné systém nechat provozem uležet a po nějaké době znovu odvzdušnit.... a třeba za 14 dní to zkusím ještě jednou a myslím že to pak bude uplně bez vzduchu.
F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz
Méně
Více
15 roků 5 měsíců zpět #7
od Michael!!!
Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!
Odpověděl Michael!!! pro téma Re: odvzdušňovanie brzd
my jsme se to učily že se to má dělat nejdál od HBV jak už tu bylo řečeno taky jsme to tak vždy děly a bylo to bez problému!!!
Jednou ve třetáku jsme měly na praxi nákýho citroena(nevím jakej)...a za boha nám to nešlo ovzdušnit tím postutem tak jak jsme se očily a praktikovaly až do ted,na tom to vozu jsme musely ovzdušnit nejdříve nejbíšší kolo tedy levé přední,pak pravé přední a dále jsme musely ovzdušnit pravé zadní a nakonec to levé zadní je to takhle komplikované ale tím to způsoben to až šlo!!!...ale jinka to normálně dělám tím způsobem klasickém pravé zadní,levé zadní,pravé přední a levé přední!!!
Jednou ve třetáku jsme měly na praxi nákýho citroena(nevím jakej)...a za boha nám to nešlo ovzdušnit tím postutem tak jak jsme se očily a praktikovaly až do ted,na tom to vozu jsme musely ovzdušnit nejdříve nejbíšší kolo tedy levé přední,pak pravé přední a dále jsme musely ovzdušnit pravé zadní a nakonec to levé zadní je to takhle komplikované ale tím to způsoben to až šlo!!!...ale jinka to normálně dělám tím způsobem klasickém pravé zadní,levé zadní,pravé přední a levé přední!!!
Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!
15 roků 5 měsíců zpět #8
od jipaf
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
Odpověděl jipaf pro téma Re: odvzdušňovanie brzd
1oo lidí 1oo chutí... a taky 1oo názorů
když jsem dělal nové trubky a tím pádem brzdy, mj nejdříve jsem měl zadek na špalcích pod ramenama - tj jako zatížený omezovač- tak aby se dal buben volně protáčet..
a pak odvzdušňovat od nejkratší trubky po nejdelší..
u našich fiátků je to jedno jestli do kříže LevPř - PrZad potom PrPř LevZad, nebo přední L pak P, zadní L pak P
tak že, né na každé auto platí jednotný postup
když jsem dělal nové trubky a tím pádem brzdy, mj nejdříve jsem měl zadek na špalcích pod ramenama - tj jako zatížený omezovač- tak aby se dal buben volně protáčet..
a pak odvzdušňovat od nejkratší trubky po nejdelší..
u našich fiátků je to jedno jestli do kříže LevPř - PrZad potom PrPř LevZad, nebo přední L pak P, zadní L pak P
tak že, né na každé auto platí jednotný postup
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
15 roků 5 měsíců zpět #9
od bery1970
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
Odpověděl bery1970 pro téma Re: odvzdušňovanie brzd
já souhlasím s tím že je to úplně jedno.dělal jsem to dokola a brzdilo to bezvadně.
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
Vygenerováno za 0.378 sekund