Špatně provedená geometrie = reklamace?

Více
16 roků 2 měsíců zpět #1 od BlackJack
Měnil jsem ramena, stabilizátory a čepy. Poté jsem dělal geometrii v odborném servisu PneuPlus. Jenže mám pocit, že auto od té doby táhne doprava. Podíval jsem se na pneu a pravá strana má sjetou vnější hranu. Takže geometrie není v pořádku, i když z jejich přístroje mám vyhodnocení, kde vykazuje správné hodnoty. (Postup jejich práce se mi ovšem nezdal adekvátní - hejbaly šrouby na táhnech, dokud se jim neukázaly stejné hodnoty pravé i levé strany. Auto sedělo na pneu, takže nějaký odpor pneu měla proti otáčení šroubů na táhlech).

Co teď ... hádat se něma o správně provedené geometrii nebo si ji udělat znovu :?: :roll:

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #2 od Předseda
Pokud od nich máš stvrzenku, reklamoval bych to.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #3 od lenka153
Odpověděl lenka153 pro téma geometrie
pokud auto táhne do prava,je velký odklon na pr.str.-nelze seřizovat,je to dáno konstrukcí.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #4 od Tomas-Oaza
odklon jde poladit tim ze bys propiloval diry na tlumici.ale je divny ze ti to nesedi, nedals jedno rameno z deltyII ? ono je totoiz o cm delsi.pak by se to rozhodilo

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 2 měsíců zpět #5 od Dresik
Tak geometrie se dělá při zatíženém autě. Odklon se nastavovat nedá. POkud tedy nemáš díry na tlumičích jak píše oaza. Ty diry sem tam mel i ja od byvaleho majitele, kteremu chci vzkazat, ze je to debil. Jinak byl sem jednou poprve a naposledy s autem v servise, kdyz mi delali geometrii. Ve fiatu za 800. Na to, ze s tim podle prozkoumani skoro nic neudelali si vzit 800 je hanba. O vikendu sme doma odklon srovnali a geometrii sem si taky udelal doma, bez pocitacu, laseru a podobnych ptakovin..

to rameno je dobry napad. Je jich pomerne dost druhu

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #6 od TooM-As
jestli se můžu připojit se svým problémem.po bouračce se lehce hnul kloubouk LP tlumče. Je zaraženej dovnitř. Při geimetrii to zjistili , špatný odklon , bylo by potřeba vytáhnout to o 3mm. ale je to pořád v mezích a při jízdě ani na gumách to prý nebude poznat . Plánuju že časem přijde rozpěra která to srovná. A hle auto táhne taky doprava.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 2 měsíců zpět #7 od Tomas-Oaza
npdresi ramena sou dva druhy, prumer cepu taky dva druhy 17 a 19 :wink: nevim jak tipo, ale dedra ma do roku 95 ramena jak tipo a pak ty delsi coz sou stejny jak na marei. deltaII benzinak ma ty kratky a kdyz je to TD to HP ci jak to znaci tak je ma delsi, taktez mareacky. a to vim bo sem je kupoval jirkovy a vezl sem mu je do pacova prece :wink: dalibor to symy, presvedcoval me za ma kratky a pak sem mu je musel menit :lol:

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 2 měsíců zpět #8 od jirkaR
No proto na geometrii prdím nikdy jsem tam nebyl a Nepůjdu a to jsem měnil nápravu i ramena a nokterak to netáhne

za to na zadku by to bylo potřeba ale to už je zase jiné téma

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 2 měsíců zpět #9 od Augustin

No proto na geometrii prdím nikdy jsem tam nebyl a Nepůjdu a to jsem měnil nápravu i ramena a nokterak to netáhne

za to na zadku by to bylo potřeba ale to už je zase jiné téma

Jen to nekdy sjizdi gumy :wink:

Více
16 roků 2 měsíců zpět #10 od Dresik
to jo, ale treba na stary prisme/delte sla delat geometrie i na zadku a to nekteri mechosove moc nechapali..

Oaza- jj, to je mi jasny..a je rozdil, kdyz ma marena tycku stabiku chycenou k tlumici?

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #11 od BlackJack
Chlapi, to rameno mě napadlo až teď. Obě nová ramena měla stejné rozměry, rozdíl byl jen v tom, že jedno bylo plné a ve druhém byly 3 odlehčovací díry. Mrkněte na foto co jsem dělal ještě než byly ramena na autě. Na levém jsou ty odlehčovací díry fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=11557
Myslím, že by neměl být ale problém v ramenách, ale pohledám výpis hodnot z geometrie .. :idea:

Více
16 roků 2 měsíců zpět #12 od BlackJack
Našel jsem ten výpis, tak můžete zkoumat, kde je problém.
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=13198
Já už jinak fakt nevím čím to je ..

Více
16 roků 2 měsíců zpět #13 od Tomas-Oaza

to jo, ale treba na stary prisme/delte sla delat geometrie i na zadku a to nekteri mechosove moc nechapali..

Oaza- jj, to je mi jasny..a je rozdil, kdyz ma marena tycku stabiku chycenou k tlumici?

neni, sam mas na HPE ramena co jsou na marene, sou to ty delsi za 1050,- :wink:

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 2 měsíců zpět #14 od BlackJack
Minulý týden jsem sdělal kvůli ovzdušnění kola dolů. Pneu u řidiče má dost sjetou vnitřní stranu. Už fakt nevím kde je problém :roll: Sem zvědavej, jak mě odpálkují na geometrii, ale zkusím to.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #15 od TooM-As
nějak mi nejde do hlavy jak se jim povedlo změnit geometrii zadní nápravy .

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Vygenerováno za 0.937 sekund