pružiny
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
F/I/A/T TIPO 2.0 i.e. ___r.v. 1992____83KW___
jj
Nevím jak tlusté vinutí mají, ale rozdíl tam je minimálně v délce...no tak na 2l benzine a 1.9TD by mali byť rovnako hrubé...!
Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)
jde o úpravu předních pružin. Zadní zatím nechám sérii a předek chci přitvrdit (ani ne snížit, jen přitvrdit). Ale právě nechci dávat sportovní, to bych musel i tlumiče, protože jak jsou moc tvrdý, tak rychle vracejí tlumič a sériový to dlouho nevydrží a odejte vevnitř těsnění. Mám tam sice nový plynový,ale...Myslel jsem na pružiny z diesla a druhá možnost je Feliciehm a o jaký pokus ide keď sa môžem opýtať ?!! ja teraz neviem či dať na tipo komplet športový podvozok od v-maxxu alebo len pružiny a origoš tlmiče
jj
joki napsal: Sú rovnaké presveč sa
zde zase vychází jiné:
kager.com.pl/kager/staticDispatcher/cata...4-0700/vehicleType/1
Doporučuju dát nové pružiny origo a taky to udělá svoje.
1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.
Tyhle experimenty vedou ke zkáze,Já když sem kupoval pružiny a pak je srovnal na zemi tak na délku byli stejné ale jak sem dal nové na zadek,tak to auto se zvedlo o dobrejch 15 cm.To byl rozdíl i v jízdních vlastnostech.
Přesně tak,staré pružiny sou už unavené. Rozdíl je opravdu hodně znatelný. Lepší koupit origo nové a nepastit tam nějaké šílenosti. Zaprvé se to nemusí podařit a zbytečně budeš kupovat mladoboleslavské čapary, zadruhé originál je originál,ten bude sedět a myslím že to bude nějakou dobu dostatečně tvrdé.
Tyhle experimenty vedou ke zkáze,Já když sem kupoval pružiny a pak je srovnal na zemi tak na délku byli stejné ale jak sem dal nové na zadek,tak to auto se zvedlo o dobrejch 15 cm.To byl rozdíl i v jízdních vlastnostech.
Přesně tak,staré pružiny sou už unavené. Rozdíl je opravdu hodně znatelný. Lepší koupit origo nové a nepastit tam nějaké šílenosti. Zaprvé se to nemusí podařit a zbytečně budeš kupovat mladoboleslavské čapary, zadruhé originál je originál,ten bude sedět a myslím že to bude nějakou dobu dostatečně tvrdé.
Jde o to, že z tý felicie je můžu mít gratis (dával tam z warana a sedí jak přibitá) - je to z posledního modelu, takže ještě nejsou unavený. Myslel jsem na toho diesela - starší by se sehnaly za pakatel. Nové originál nechci (za ty peníze), to už můžu koupit sportovní...Akorát chci jen předek a všude prodávají celou sadu. Navíc nevím, jak jsou tvrdý a abych je koupil a pak prodával - to radši zkusím pokus, co mě nebude nic stát...