pružiny

Více
16 roků 2 měsíců zpět #1 od simir
pružiny vytvořil uživatel simir
Chystám se na jeden pokus s podvozkem, proto bych rád věděl, jak tlustým drátem jsou vinuty přední pružiny na Tipu-Tempře 2l benzín a na 1,9TD.
Pokud někdo z majitelů může změřit, budu rád za informaci.

Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #2 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: pružiny
...no tak na 2l benzine a 1.9TD by mali byť rovnako hrubé...!

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 2 měsíců zpět #3 od tomko88
Odpověděl tomko88 pro téma Re: pružiny
hm a o jaký pokus ide keď sa môžem opýtať ?!! ja teraz neviem či dať na tipo komplet športový podvozok od v-maxxu alebo len pružiny a origoš tlmiče

F/I/A/T TIPO 2.0 i.e. ___r.v. 1992____83KW___

Více
16 roků 2 měsíců zpět #4 od joki
Odpověděl joki pro téma Re: pružiny
Normalne som vyšiel von zobral som šubleru a zmeral som ti ju.Je to 12,8mm.

jj

Více
16 roků 2 měsíců zpět #5 od simir
Odpověděl simir pro téma Re: pružiny

...no tak na 2l benzine a 1.9TD by mali byť rovnako hrubé...!

Nevím jak tlusté vinutí mají, ale rozdíl tam je minimálně v délce

Více
16 roků 2 měsíců zpět #6 od simir

hm a o jaký pokus ide keď sa môžem opýtať ?!! ja teraz neviem či dať na tipo komplet športový podvozok od v-maxxu alebo len pružiny a origoš tlmiče

jde o úpravu předních pružin. Zadní zatím nechám sérii a předek chci přitvrdit (ani ne snížit, jen přitvrdit). Ale právě nechci dávat sportovní, to bych musel i tlumiče, protože jak jsou moc tvrdý, tak rychle vracejí tlumič a sériový to dlouho nevydrží a odejte vevnitř těsnění. Mám tam sice nový plynový,ale...Myslel jsem na pružiny z diesla a druhá možnost je Felicie

Více
16 roků 2 měsíců zpět #7 od joki
Odpověděl joki pro téma Re: pružiny

jj

Více
16 roků 2 měsíců zpět #8 od simir

joki napsal: Sú rovnaké presveč sa

zde zase vychází jiné:

kager.com.pl/kager/staticDispatcher/cata...4-0700/vehicleType/1

Více
16 roků 2 měsíců zpět #9 od simir
Odpověděl simir pro téma pružiny
Ale o délku mi nejde - tu ani nemůžu moc prodlužovat, jen jsem myslel, jestli TDčka nemají tlustší drát. Vypadá to, že asi ne, takže přijde na řadu Felicie (ta sice tlustší drát nemá, ale má menší průměr vinutí a nepatrně menší délku, takže by to mělo být i snížené)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #10 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: pružiny
Tyhle experimenty vedou ke zkáze,Já když sem kupoval pružiny a pak je srovnal na zemi tak na délku byli stejné ale jak sem dal nové na zadek,tak to auto se zvedlo o dobrejch 15 cm.To byl rozdíl i v jízdních vlastnostech.
Doporučuju dát nové pružiny origo a taky to udělá svoje. :wink:

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #11 od MaxMotoz
Odpověděl MaxMotoz pro téma Re: pružiny

Tyhle experimenty vedou ke zkáze,Já když sem kupoval pružiny a pak je srovnal na zemi tak na délku byli stejné ale jak sem dal nové na zadek,tak to auto se zvedlo o dobrejch 15 cm.To byl rozdíl i v jízdních vlastnostech.

Přesně tak,staré pružiny sou už unavené. Rozdíl je opravdu hodně znatelný. Lepší koupit origo nové a nepastit tam nějaké šílenosti. Zaprvé se to nemusí podařit a zbytečně budeš kupovat mladoboleslavské čapary, zadruhé originál je originál,ten bude sedět a myslím že to bude nějakou dobu dostatečně tvrdé.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #12 od simir

Přesně tak,staré pružiny sou už unavené. Rozdíl je opravdu hodně znatelný. Lepší koupit origo nové a nepastit tam nějaké šílenosti. Zaprvé se to nemusí podařit a zbytečně budeš kupovat mladoboleslavské čapary, zadruhé originál je originál,ten bude sedět a myslím že to bude nějakou dobu dostatečně tvrdé.

Jde o to, že z tý felicie je můžu mít gratis (dával tam z warana a sedí jak přibitá) - je to z posledního modelu, takže ještě nejsou unavený. Myslel jsem na toho diesela - starší by se sehnaly za pakatel. Nové originál nechci (za ty peníze), to už můžu koupit sportovní...Akorát chci jen předek a všude prodávají celou sadu. Navíc nevím, jak jsou tvrdý a abych je koupil a pak prodával - to radši zkusím pokus, co mě nebude nic stát...

Vygenerováno za 0.529 sekund