Pedal brzdy kope

Více
15 roků 11 měsíců zpět #1 od LuKaS
Pedal brzdy kope vytvořil uživatel LuKaS
Caute , dela mi to kdyz je mokro a ted mi to udelalo jak napadl snih.Myslim ze bude chyba nekde v ABS, nevi nekdo jake maji mit hodnoty senzory ABSky ?Pokud by tohle nekdo vedel, byl bych moc rad.Nebo je tu nekdo kom u to delalo taky a je to uplne v necem jinem ?
Dela to na Tempre 1.6 IE .
Dik za kazdou radu...

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #2 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: Pedal brzdy kope
to je naprosto normální. Od toho tam to ABS máš, aby Ti regulovat tlak na pedál. Ty zpětné rázy do nohy jsou to přerušované brždění.

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
15 roků 11 měsíců zpět #3 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: Pedal brzdy kope
popiš víc svůj problém . kolikačidlový máš abs ? jsou případy kdy abs docela krutě zlobí (vlastní zkušenost).

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
15 roků 11 měsíců zpět #4 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Pedal brzdy kope
Každopádně normální projev ABS pokud je v chodu je právě kopání do pedálu, je to pro něj přímo charakteristiské.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #5 od TooM-As

Každopádně normální projev ABS pokud je v chodu je právě kopání do pedálu, je to pro něj přímo charakteristiské.

to ano ale problém nastane když začně "kopat" do pedálu a omezovat brzdný ůčinek (a to dost výrazně) v době kdy to dělat vůbec nemá - resp. na rovné suché silnici při opatrném dobržďování (a pod.).. když bych v tu chvíli potřeboval zabrzdit pořádně prostě to nejde .. možná právě tohle LuKaS myslí ..

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:

Více
15 roků 11 měsíců zpět #6 od bery1970
Odpověděl bery1970 pro téma Re: Pedal brzdy kope
prasklé ozubené kolečko snímače :?: pokud je to stejný systém abs jako u marey do r. 99.já mám úplně stejný problém od soboty(napadl sníh ale nevím zda to má souvislost),ale jen občas,přitom bych měl mít už jiné snímání a to magnet přímo v ložisku.

bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč

fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY

Více
15 roků 11 měsíců zpět #7 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Pedal brzdy kope
Ked vam to za sucha nerobi, tak je to normalne. Jednoducho kolesa zastanu a nastupi ABS. Blba otazka: Mate zimaky? :lol:

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
15 roků 11 měsíců zpět #8 od TooM-As
Tak jsem byl zas nepochopen ...

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:

Více
15 roků 11 měsíců zpět #9 od LuKaS
Odpověděl LuKaS pro téma Re: Pedal brzdy kope

to ano ale problém nastane když začně "kopat" do pedálu a omezovat brzdný ůčinek (a to dost výrazně) v době kdy to dělat vůbec nemá - resp. na rovné suché silnici při opatrném dobržďování (a pod.).. když bych v tu chvíli potřeboval zabrzdit pořádně prostě to nejde .. možná právě tohle LuKaS myslí ..

Ano presne tak, pri pomale jizde pri dobrzdovani, mi pedal kope tak ze to skoro nebrzdi...Nevim kolika senzorove abs mam ale na 100 % dva senzory tam jsou (ve predu) :D Jinak mam zimni jen predek...
Jo a docela casto mi sviti ta kontrolka s tema smykama cervena...nekdy nesviti vubec a nekdy se rozviti, jak najedu na nejakou nerovnost tak zacne, zda se mi ze mi to dela lprave kolo...
Je to rok vyroby 91 .

Více
15 roků 11 měsíců zpět #10 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Pedal brzdy kope
nevím přesnou hodnotu čidel ale je to řádově v kiloohmech. Já sem je porovnával kdysi když mi vypadlo ABS proti sobě a všechny měli zhruba stejnou hodnotu, tím sem čidla vyloučil. Doporučuji totéž, porovnat mezi sebou hodnoty. Pokud by čidla nebo další komponenty nefungovali tak se rozsvítí kontrolka a ABSko nebude pracovat má docela dobrou samodiagnostiku. Tolik moje vlastní zkušenost. Jinak mě ABS pustí právě jen na sněhu a ledu, občas na nějakým kamení, jinak nevím že ho mám...

Více
15 roků 11 měsíců zpět #11 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Pedal brzdy kope
Mně se stalo, že mi jednou ABS koplo do pedálu na suché silnici v létě. No a vůbec auto se chovalo prapodivně (psal jsem o tom v tématu " Straší mi v autě "). Příčina byla kupodivu jednoduchá - uvolněný kontakt na baterce.

Jinak - kontrolka ABS mi svítí spolu s dobíjením a mazáním dokud nenastartuju. Pak zhasne. Je to správně?

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #12 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Pedal brzdy kope
jo, mělo by to tak být...

Více
15 roků 11 měsíců zpět #13 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Pedal brzdy kope
Bezpečnostní pojistka v elektronické řídící jednotce způsobí, že se při poruše ABS (například nalomení kabelu) nebo při nízkém provozním napětí (bateriové napětí pod 10,5 V) zařízení samo odpojí. V takovém případě se rozsvítí výstražná signalizační svítilna ABS na přístrojové desce. Stávající brzdová soustava zůstává přitom neustále v činnosti. Vozidlo se při brzdění chová tak, jako by nemělo systém ABS.
Jestliže se na přístrojové desce rozsvítí za jízdy kontrolka ABS, postupujeme následovně:
– Zastavíme vozidlo, vypneme motor a znovu nastartujeme.
– Zkontrolujeme napětí baterie. Jestliže napětí kleslo pod 10,5 V, musíme baterii dobít.
Pozor: když se kontrolka ABS rozsvítí na začátku jízdy a po určité době zase zhasne, znamená to, že bylo napětí baterie zpočátku nízké a během jízdy se baterie dobila.
– Zkontrolujeme, zda jsou svorky baterie správně nasazené a zda mají dobrý kontakt

A co se tyce te hodnoty, tak cca 2 kiloohmy by melo mit cidlo. Pochopitelne je lepsi napojit osciloskop..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
15 roků 11 měsíců zpět #14 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Pedal brzdy kope
No když už bys nevěděl rady přes elektriku, zkus se podívat, jak máš silné kotouče. Jejich boční házení může taktéž způsobovat tohle kopání. Dávám jako příklad, že mohlo dojít ke zkrucení kotoučů vlivem rozdílných teplot a jejich tloušťce.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
15 roků 11 měsíců zpět #15 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Pedal brzdy kope
máš zlomený kabel v čidle , nejlepší vyndat a kroutit sním a měřit - vlastní zkušenost ted už to opravuju po pátý pokud je zlomenej v dobrýmn místě jde to znova napojit

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Vygenerováno za 2.336 sekund